Ήταν χειμώνας του 2009, τότε που είχε βρεθεί ο Αστέρας Μαχαιράδου, πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ ΕΠΣ Ζακύνθου, σε εκείνο το συγκλονιστικό πρωτάθλημα, στην “μονομαχία” με τον ΑΟ Κατασταρίου, όπου η ομάδα του Αστέρα, στο τέλος μέσω των αγώνων μπαράζ σήκωσε και την κούπα!

Από τότε, έχουν περάσει 14 δύσκολα χρόνια για την ομάδα του Αστέρα, που μετά τον υποβιβασμό της σε εκείνη την σπουδαία Δ΄ Εθνική, μηδένισε το κοντέρ και προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της σεμνά και ταπεινά, βάζοντας πάνω από όλα τις υποδομές της και φυσικά τα οικονομικά της δεδομένα.

Το εξ΄ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Φλόγα Κυψέλης, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά και θα περνούσε πολύ γρήγορα στην λήθη της ιστορίας. Όμως αυτό το παιχνίδι έμελλε να μείνει στην ιστορία, για τον Αστέρα, γιατί με νίκη η ομάδα του Μαχαιράδου θα πατούσε κορυφή στην βαθμολογία της Α΄ κατηγορίας.

Τελικά, συνέβη ακριβώς αυτό! Ο Αστέρας κέρδισε τη Φλόγα Κυψέλης με 1-3 και με 13 βαθμούς πέρασε μόνος πρώτος μετά από 14 χρόνια, δείχνοντας ότι κάτι καλό δημιουργείται και πάλι στο ένδοξο σωματείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ>>>>

Ένα ματς που ήταν δυνατό, απέναντι σε μια ομάδα που “καίγεται” για βαθμούς, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και κατάφεραν να προηγηθούν με τον “δαιμόνιο” Αγαλιώτη ο οποίος φέτος “βγάζει μάτια” με την απόδοσή του. Ένα λεπτό αργότερα η γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Sula αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λύγκας έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη και πάλι ο Αγαλιώτης “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Μετά από αυτή τη νίκη ο Αστέρας πάτησε κορυφή και βρίσκεται εκεί μόνος πρώτος με 13 βαθμούς. Η Φλόγα δεν τα κατάφερε και έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας χωρίς ακόμα να έχει πάρει βαθμό.

Σκόρερ: 31′ Σούλα (1-1), 30′ Αγαλιώτης (0-1), 45+3′ Λύγκας, 87′ Αγαλιώτης (1-3)

Συνθέσεις

Φλόγα Κυψέλης (Μαρίνος Σπύρος- Αλεξανδρίδης Άλκης): Βαρβαρίγος, Βούλτσος, Πυλαρινός, Κρεζίας, Παπαδόπουλος, Μετζαλίρας, Γαϊτανίδης (57′ Βεντουρής), Παράσχης, Κλάδης (65′ Γουσέτης Δ.), Ζογκάϊ (57’Γκιόνα), Σούλα

Αστέρας Μαχαιράδου (Μαρούδας Μιχάλης): Κυβετός, Βισβάρδης, Μεμάϊ (69′ Πέττας Μ.), Κεφαλωνίτης, Μπιάζης, Τσουκαλάς, Λύγκας, Κακολύρης Βλαντζός (88′ Αντωνόπουλος Κ.), Μαρίνος, Αγαλιώτης, Νταλανάϊ (88′ Αντίοχος Κ.)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.