Ένας νέος σεισμός μεγέθους 4.7 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κεφαλονιά το πρωί της Παρασκευής.

Η σεισμική δόνηση, σημειώθηκε στις 05:38, με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου,και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σεισμολόγοι πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, κάνοντας λόγο για μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία στο νησί, η οποία δεν θα πρέπει ούτε ν΄ ανησυχεί αλλά ούτε και να φοβίζει τους κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι η δόνηση εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία που έχει ξεκινήσει από τις 26 Ιανουαρίου, τονίζοντας πως ο σεισμός αυτός «αποφορτίζει» την περιοχή.

Προειδοποίησε ωστόσο πως για μεγάλο διάστημα θα έχουμε τέτοιες δονήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής σεισμολογίας του Παν/μίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή, «Πρωινό ΑΝΤ1», τόνισε πως είναι ένας σεισμός, ο οποίος είναι απόλυτα φυσιολογικός, εντάσσεται στην γνωστή μετασεισμική ακολουθία, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μιας και τέτοιοι σεισμοί θα γίνονται.

 

* Πηγή freegossip.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.