Σε ένα όμορφο Αυγουστιάτικο δειλινό στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου δεν μπορούσε να συμβεί κάτι πιο διαφορετικό από αυτό που συνέβη!

Πολύ μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν κάνει υπερήφανη την πατρίδα μας, ήταν εκεί, πατώντας το χορτάρι αυτού του ιστορικού γηπέδου. Εκατοντάδες ήταν και οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να χειροκροτήσουν αυτούς τους ανθρώπους που παρά την αναγνώριση από τον κόσμο παραμένουν σεμνοί και ταπεινοί, δείχνοντας στους μικρότερους τον σωστό δρόμο.

Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης και Τάκης Φύσσας ήταν εκεί… μαζί με τον Σίνισα Γκόγκιτς, τον Θοδωρή Παχατουρίδη, τον Θανάση Μπέλο,  τον Γιώργο Λουλέ και Χαλίντ Κάραμα Βρέθηκαν στο στάδιο για να τιμήσουν με τον πιο όμορφο τρόπο τα 20 χρόνια της Δόξας Πηγαδακίων, σε μια εκδήλωση άρτια προσεγμένη,  με τους διοργανωτές να παίρνουν τα εύσημα από όλο τον κόσμο.

Από την εκδήλωση δεν έλειψε η ΕΠΣ Ζακύνθου που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Λεωνίδα Μαλιούφα, τον Γραμματέα Χαρ. Ραυτόπουλο τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Φιλιποπολλίτη, τον ταμία Νίκο Καλλιβωκά και τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Δημήτρη Καλογερία.

Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση,  ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου Διονύσης Καρδιανός (Μπούκιος) και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νησί,  γιατρός Διονύσης Ακτύπης.

Πριν από το παιχνίδι έγιναν οι βραβεύσεις στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και σε αυτούς που βοήθησαν την εκδήλωση. Τιμήθηκε η ξενοδόχος Χρίστινα Τετράδη από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο γιατρός Δημήτρης Ξανθόπουλος και η εταιρία Zante medical Cαre και πάλι από τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Σάκης Βούλτσος από τον Γιώργο Καραγκούνη ο Γιάννης Καρατζάς από τον  Γιώργο Καραγκούνη ο Στάθης Καραμαλίκης από τον Σίνισα Γκόγκιτς,

Τα Κορίτσια της Δόξας Πηγαδακίων Τάνια Παράσχη, Αγγελική Καραμπίλα, Μαρία Γιατρά, Τζένη Μαρίνου και Μαίρη Μαρίνου. Επίσης Βραβεύτηκαν οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην Δόξα Πηγαδακίων όπως ο Παναγιώτης Στράνης, Δημήτρης Τσουκαλάς. Γιάννης Ψάρρης, Διον Μαρίνος και Μάτσεϊ Νουσκόφσκι.  Επίσης Βραβεύτηκαν ο πρώην παίκτης της Δόξας Μύρτο Ουζούνι το βραβείο το παρέλαβε ο πατέρας του.

Η Δόξα Πηγαδακίων τίμησε 3 ανθρώπους που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο Ζακυνθινό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Τον Σταμάτη Μπάστα, Κώστα Μυλωνά και Διονύση Κουρούμαλο.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες (Επίλεκτοι- Διάσημοι) βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από τα κορίτσια της Δόξας. Στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Καπόλο Κων/νο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Δόξας, για τον νεαρό παίκτη της Ακαδημίας Γιάννη Παππά που έχασε πέρυσι την ζωή σε τροχαίο και για Τα θύματα της πυρκαγιάς στη Ανατολική Αττική.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους μπλε (επίλεκτοι Ζακύνθου) με τον Καραμαλίκη να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Η συνέχεια όμως ανήκε εξ΄ ολοκλήρου  στους “κόκκινους” που μπροστάρηδες τον Γιώργο Καραγκούνη και Θοδωρή Ζαγοράκη  όχι μόνο γύρισαν το ματς αλλά ανέβασαν και τον δείκτη του σκορ σε 1-5! Ο πρώτος ισοφάρισε σε 1-1 και ο δεύτερος έκανε το 1-2. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι Ο “κάρα” με 2 προσωπικά τέρματα ανέβασε τον δείκτη στο 1-4 και ο Σίνισα Γκόγκιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-5!

Στην επόμενη φάση ο Καραγκούνης που έδειχνε ασταμάτητος πέτυχε το 4ο προσωπικό γκολ κάνοντας το 1-6 για να μειώσει στο 2-6 ο Καραμαλίκης. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Στην επανάληψη οι “Διάσημοι” δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα σε αντίθεση με τους “μπλε” που έκαναν την αντεπίθεση τους  με τον Καραμαλίκη να δείχνει και αυτός τα “δόντια του”. Ο φορ της Ζακύνθου μείωσε σε 3-6 για να έρθει από τον πάγκο ο Μάτσεϊ Νουσκόφσκι με ένα πολύ ωραίο γκολ να μειώσει σε 4-6. Ο Καραμαλίκης και πάλι μείωσε στο γκολ σε 5-6 για τους Επίλεκτους, αλλά και πάλι ο Καραγκούνης ήταν αυτός που έκανε την διαφορά με εκπληκτικό  γκολ έκανε το 7-5 για τους διάσημους.

Τα τέρματα έπεφταν βροχή στο Στάδιο! Ο Παν. Μαρούδας μείωσε σε 7-6 για τους “μπλε” αλλά ο Θοδωρής Ζαγοράκης με φοβερό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ για την ομάδα του κάνοντας το 8-6! Ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης με πολύ ωραίο  γκολ μείωσε σε 8-7. Ο Τάκης Φύσσας με πέναλτι έκανε το 9-7 για να έρθει το καλύτερο γκολ του αγώνα και το “κερασάκι στην τούρτα” με τον Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό 10-7 για τους “Διάσημους”


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Καλογεράκος με βοηθούς τους Κώστα Ψάρρη και Αντώνη Πυλαρινό


Επίλεκτοι Ζακύνθου : Kόκλας Ν., Κόκλας Ντ., Φυτόπουλος, Λιβέρης Π, Λιβέρης Αντ., Τσουκαλάς, Καραολής, Μαρούδας, Γιατράς, Τριανταφυλλίδης, Καραμαλίκης.

Έπαιξαν και οι: Nουσκόφσκι, Λιβέρης Παν., Φιλιάς, Λιβέρης Διον. Λιβέρης Σπ.


Διάσημοι Δόξας Πηγαδακίων: Mαρίνος, Μουζάκης, Καρατζάς,Πίσκοπος, Ψάρρης Γ., Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Φύσσας, Παχατουρίδης, Γκόγκιτς , Κάραμα.

Έπαιξαν και οι: Μπάστας Στ., Μποτώνης, Κορφιάτης, Λουλές, Ψάρρης Π., Βρυώνης, Βαρδακαστάνης, Καμπιώτης.


Στο τέλος ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας τίμησαν με αναμνηστικές γκραβούρες τον Θοδωρη Ζαγοράκη, Τάκη Φύσσα , Γιώργο Καραγκούνη, Σίνισα Γκόγκιτς και Γιώργο Λουλέ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δεξίωση στο ξενοδοχείο  Galaxy της κας Χριστίνας Τετράδη στον Λαγανά

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.