Ο Πανηλειακός ετοιμάζεται να μπει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (7ος όμιλος) με ταξίδι στο γειτονικό νησί, όπου την Κυριακή στις 4.30 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Α.Π.Σ. Ζάκυνθος.

Με τον απόλυτα νεανικό φετινό Πανηλειακό, ως επί το πλείστον να έχει ένα έμψυχο δυναμικό χωρίς εμπειρίες και παραστάσεις ακόμα κι από αυτή την κατηγορία, αλλά με ταλέντο, θέληση, κι όρεξη για διάκριση. Ο τεχνικός Κώστας Λούσκος κι οι άνθρωποι της ομάδας, πιστεύουν στις δυνατότητες αυτών των παιδιών.

Και πέραν της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις, προσπαθούν και να τους «ντοπάρουν» ψυχολογικά ενόψει των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν στο τραχύ πρωτάθλημα της κατηγορίας (αρχής γενομένης από το ματς της πρεμιέρας, όπου άλλωστε οι αντίπαλοι σε σχέση με το φιλικό του περασμένου μήνα έχουν ενισχυθεί με κάποιους νέους παίκτες, όχι μεγάλων “περγαμηνών” οι περισσότεροι εξ αυτών, αλλά που έχουν αγωνιστεί στην κατηγορία στις προηγούμενες χρονιές).

Αν οι νεαροί παίκτες του Πανηλειακού προσαρμοστούν γρήγορα στα δεδομένα της κατηγορίας, και μπορέσουν να βγάλουν “πράγματα” μέσα στο γήπεδο, θα πάνε καλά και μπορούν να διεκδικήσουν βάσιμα το στόχο της παραμονής (με την τεράστια δυσκολία πάντως όπου η διοργανώτρια ΕΠΟ έβαλε να πέφτουν οι 6 από τις 14 ομάδες, δηλαδή σχεδόν οι μισές, και παρότι η κατηγορία πλέον έχει γίνει η Τέταρτη στη συνολική σειρά της βαθμίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου).

Σε κάθε περίπτωση, ο Πανηλειακός έχει φέτος μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε αντίθεση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, πολύ χαμηλό μπάτζετ (ελλείψει και μεγάλων χρηματοδοτών ή σημαντικών χορηγειών) και σαφώς χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Με μια ομάδα που χρειάζεται και υπομονή και στήριξη από όλους, για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

– Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο μόνος που δεν υπολογίζεται για το ματς αυτό είναι ο Λίλα, ο οποίος «χρωστάει» μια αγωνιστική, υπόλοιπο από πέρυσι. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και μάλιστα περιλαμβάνονται όλοι στην αποστολή (24 συνολικά, ενώ η 18άδα και η 11άδα θα βγουν το μεσημέρι της Κυριακής στο νησί).

Η αποστολή του Πανηλειακού, θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής αρχικά στις 8.00 π.μ. από τον Πύργο με προορισμό την Κυλλήνη, κι από εκεί στις 9.15 π.μ. με το πλοίο για Ζάκυνθο. Όταν φτάσουν, θα μεταβούν σε ξενοδοχείο στην πόλη, όπου οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν εκεί και να ξεκουραστούν, πριν μεταβούν στο γήπεδο.

– Να αναφερθεί κι ότι, αρχηγός αποστολής του Πανηλειακού θα είναι ένας εν ενεργεία οργανωμένος επί χρόνια φίλαθλος της ομάδας, ο Πάνος Παναγούτσος (φωτό κάτω, με τον Κ. Λούσκο). Που φέτος μετέχει σε ανάλογο πόστο προσφέροντας, και γενικά σε μια παρουσία που έχει ξεκάθαρα και τη σημειολογική έννοια, μιας κι είναι γνωστό πως η φετινή προσπάθεια του Πανηλειακού βασίζεται στους φιλάθλους του, οι οποίοι αποτελούν και την κινητήρια δύναμή του.

– Επίσης, ο Πανηλειακός θα έχει στο νησί τη συμπαράσταση κι αρκετών φιλάθλων του. Που θα μεταβούν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων ποδοσφαιριστών.

Πηγή: iliaoikonomia

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.