Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε επίσημα -πια- η νέα χρονιά για τον «Απολλοφάνους Φιλόξενο», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της σχολής την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της σχολής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γεώργιος Στασινόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου, Αντώνιος Γκρέκας, ο γενικός έφορος του συλλόγου, Νίκος Βαρδακαστάνης και οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες, πατέρες, Διονύσιος Λυκογιάννης και Σεραφείμ Κονίδης, αντίστοιχα, οι οποίοι τέλεσαν το μυστήριο. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι παρακολουθούσαν όλο καμάρι και περηφάνια το κατόρθωμά τους.

Η σχολή του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου φημίζεται για τις πολλές επιτυχίες, όπως επίσης και για μετάλλια που αποσπά κάθε φορά σε αγώνες. Η μεθοδική διδασκαλία σε συνδυασμό με το πείσμα για κερδοφόρα αποτελέσματα, αποτελούν ένα βασικό έναυσμα για τον προπονητή, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο στο πρόσωπο του ιδίου, όσο και των παιδιών, να φαίνεται η αυτοικανοποίηση των στόχων τους. Όπως χαρακτηριστικά είχε ο πατήρ Λυκογιάννης: «δεν έχει σημασία μια νίκη, ούτε και τα χρώματα στα μετάλλια αυτής. Αντιθέτως, σημασία έχει ότι, πάλεψε και απέκτησε μια νίκη ενός προσωπικού αγώνος».

Για τις μάχες αυτές μίλησαν και οι προαναφερόμενοι, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα εύσημα στον πρωτεργάτη της σχολής, καθώς και σε μελλοντικές, ακόμη, διακρίσεις.

Αντώνιος Γκρέκας: «Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλή, με πολλά μετάλλια, όπως μας έχετε συνηθίσει. Επίσης, θέλω να τονίσω στους γονείς, αλλά και στους μαθητές να έχουν υπομονή και επιμονή».

Γεώργιος Στασινόπουλος: «Εύχομαι να έχουμε υγεία και δύναμη, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται δίπλα τους. Είναι τιμή μου που είμαι για 3η χρονιά Πρόεδρος στον σύλλογο αυτό, ο οποίος κάθε χρόνο αυξάνει τη γκάμα των μεταλλίων του, η οποία βασίζεται στη δύναμη του προπονητή και των παιδιών. Από τη νέα μου ιδιότητα θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο το σωματείο μας. Η καρδιά μου ανήκει σ αυτόν εδώ τον χώρο, τον οποίο νιώθω παράλληλα σαν δεύτερο σπίτι μου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και στους επόμενους αγώνες να φέρουμε πολλαπλά μετάλλια. Τέλος, να τονίσω ότι, σαν Περιφέρεια καταφέραμε να πάρουμε 5.000 ευρώ, απόφαση της οποίας είναι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή που εμείς διεκδικήσαμε. Αυτά τα χρήματα αφορούν τους βραβευθέντες που είχαν πάρει χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιους αγώνες. Μακάρι τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να κινηθούν άνετα τα παιδιά, και έτσι, να προβάλλουμε περισσότερο την Ζάκυνθο».

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος: «Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, να έχουμε καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς γκρίνιες… διότι εμείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε καθημερινά, με μοναδικό στόχο να γινόμαστε καλύτεροι. Τυγχάνει σαν σωματείο να έχουμε πολύ μεγάλες και υψηλές διακρίσεις, οι οποίες αποκτώνται με ιδρώτα, θέληση και ορισμένες φορές με τις δικές μου φωνές. Άλλωστε ο ρόλος μου είναι αυτός του «φωνακλά», επειδή ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, ειδικά όταν φτάνουμε σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Με τα αποτελέσματα αισθανόμαστε δικαίωση. Δεν δημιουργούμε ανθρώπους μεταλλίων. Δημιουργούμε ανθρώπους στην κοινωνία έχοντας ήθος και αξιοπρέπεια».

Κωνσταντίνα Μπάστα / Ioniansports

Δείτε φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.