Ο πρόεδρος της ομάδας της Ρόδου παρομοίασε ως χάος την κατάσταση που επικρατεί με τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο πρόεδρος της ομάδας της Ρόδου, που πρόκειται για τον Τόνη Μαρτίνη τονίζει μάλιστα πως μονάχα με απόφαση της κυβέρνησης θα λυθεί το πρόβλημα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Συν τοις άλλοις επιβεβαιώνει αυτό που από κοινού έχουν επισημάνει οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, δηλαδή να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον κ. Μαρτίνη στο athlitiko:
«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είμαστε σ’ ένα χάος! Πήραν μία απόφαση και μας ανακήρυξαν πρωταθλητές. Επικυρώθηκε ουσιαστικά με αυτή την απόφαση η βαθμολογία και δεν ξέρουμε αν θα είμαστε σε μια νέα κατηγορία, όπως λεγόταν στην αρχή με την αναδιάρθρωση ή θα πάμε σε μια Φούτμπολ Λιγκ. Κι εκεί οι ομάδες που έπεφταν από την Φούτμπολ Λιγκ ξαφνικά ονειρεύονται ότι θ’ ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2. Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα και έχω την εντύπωση ότι μόνο με απόφαση της κυβέρνησης θα λυθεί το πρόβλημα».
Για το τι θέλει η Ρόδος: «Εμείς σαν Ρόδος θέλουμε να φτιαχτεί ποδόσφαιρο και να αποδώσει όλη αυτή η προσπάθεια η οποία γίνεται από τις ομάδες οι οποίες έρχονται από μικρότερες κατηγορίες, αλλά ουσιαστικά αυτές είναι που στηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς ούτε στα στοιχήματα ήμασταν, ούτε θα είμαστε και ειδικά η δική μας ομάδα το πλήρωσε ακριβά για μια δεκαετία. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό το οποίο λέμε εμείς, είναι ενοποιημένη Β’ Εθνική με τις δύο κατηγορίες που υπάρχουν σήμερα, τη Φούτμπολ Λιγκ για την Σούπερ Λιγκ 2, με δύο ομίλους, βόρειο και νότιο. Με αυτό τον τρόπο θα λύσουμε και το οικονομικό πρόβλημα γιατί δεν είναι δυνατόν ο Πανσερραϊκός να έρχεται στη Ρόδο με όλα αυτά τα έξοδα που χρειάζονται, ούτε να πηγαίνει η Ρόδος στην Βέροια και να κάθεται δύο μέρες εκεί γιατί δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψει. Αυτό λέμε εμείς. Και επίσης κίνητρα. Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στα ρόστερ των ομάδων να είναι κατά μεγάλο ποσοστό, 70 έως 80% Ελληνες. Οι 600 Ελληνες ποδοσφαιριστές θα έχουν κίνητρο να παραμείνουν έτσι στην Ελλάδα, θα έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα αυξηθεί ο αριθμός αυτών που συμμετέχουν και σε τελική ανάλυση θα μειωθεί και η ανεργία».