Οι κοπές της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν πάντα must για το ποδοσφαιρικό τοπικό ποδόσφαιρο, ήρθε όμως η πανδημία και πραγματικά μας στέρησε αυτό το σημαντικό γεγονός. Φέτος όμως, μετά κορονϊού εποχή, επιστρέψαμε στην κανονικότητα και η φετινή κοπή πίτας της ΕΠΣ Ζακύνθου, πήρε την θέση που της αρμόζει στην ιστορία του θεσμού.

Και αυτό, εκτός από την ωραία βραδιά που κύλησε υπέροχα στην ταβέρνα “Διαχρονικό”, βγήκε και η μεγάλη είδηση που έχει να κάνει με την ανακατασκευή του Ενωσιακού Γηπέδου. Εδώ ταιριάζει η φράση από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την ταινία “Τα κίτρινα γάντια” με τον μεγάλο ηθοποιό Νίκο Σταυρίδη: ” Πότε προλάβατε πότε τά πάτε ένας θεός το ξέρη”. Αναφερόμαστε στην ανασκευή του Ενωσιακού με την ΠΕ Ζακύνθου και την κα Κατερίνα Μοθωναίου να επαληθεύει τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΣΖ Ανδρέα Παπανδρέου για το Ενωσιακό. Το γήπεδο πήρε άδεια πολεοδομική, σε λίγες ημέρες παίρνει ρεύμα και μετά τα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με το ποσό των 250-300 ευρώ περίπου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την είδηση που έσκασε ωραία στην αίθουσα την ήξεραν εδώ και αρκετό καιρό λιγοστά άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία. Λίγα απότομα από την ΕΠΣΖ και λιγοστά άτομα από την ΠΕ Ζακύνθου. Κρατήθηκε λένε το μυστικό έως την τελευταία στιγμή, δεν ήθελαν να διαρρεύσει μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μονιμοποίησης. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών, παρουσία φυσικά και του Δήμου Ζακύνθου που έχει έναν λόγο παραπάνω.

Πάνε τώρα να δούμε τι ακριβώς συνέβη στην κοπή πίτας και να αναλύσουμε με το δικό μας τρόπο.

Οι βραβεύσεις δύο στελεχών της παλιάς φρουράς της ΕΠΣ Ζακύνθου, του Κώστα Μαρίνου Ξανθού και του Ντίνου Σεμιτέκολου ήταν σημαντικές καθώς και οι δύο ήταν από τους πρωτεργάτες της ΕΠΣ Ζακύνθου. Οι βραβεύσεις όμως από την νέα ΕΠΣΖ δεν ήταν τυχαίες! Και αυτό γιατί το προεδρείο ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι με την παλιά την “ορθόδοξη” ΕΠΣΖ μας ενώνουν αρκετά πράγματα, όχι όμως και με τους εκσυγχρονιστές του “Βορρά” που ήταν στα πράγματα την τελευταία φορά. Γι’ αυτό και τα βέλη του Αντιπροέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου Νίκου  Βιτζηλαίου προς την πρώην διοίκηση Μαλιούφα-Ραυτόπουλου περί κλειστών γραφείων και περί απουσίας πρακτικών που δεν βρέθηκαν ποτέ! Άρα βλέπουμε ότι ο σύνδεσμος  που ενώνει την “ορθόδοξη” ΕΠΣΖ με την ΕΠΣΖ του δικεφάλου του Νότου είναι ισχυρός και επειδή έρχονται εκλογές (του χρόνου) όλοι καλοί χωράνε που λέει και παροιμία.


Εντύπωση προκάλεσε ότι στην κοπή της πίτας δεν παραβρέθηκε κανένας παράγοντας από την Φλόγα Κυψέλης! Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από το ρεπορτάζ καθώς οι άνθρωποι της Φλόγας όλα αυτά τα χρόνια (προ κορονοϊού) έδιναν πάντα το παρών! Σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και σε αυτή την περίπτωση ισχύει; Από τη μία οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας της Φλόγας περί απροχώρητης από το πρωτάθλημα για το θέμα ενός αγώνα με τον Έσπερο που δεν είχε άδεια τέλεσης και από την άλλη,  ότι και η Φλόγα Κυψέλης έκοψε την πίτα της αλλά δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της ΕΠΣ Ζακύνθου, συνθέτουν αυτό το ιδιόμορφο πλέον παζλ. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι έκτακτο συνέβη εκείνο το βράδυ στον πρόεδρο της Φλόγας και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Αυτό λέει η πλευρά της ομάδας του Μπελουσίου και οφείλουμε να το πιστέψουμε.


Οι πιο μεγάλες κόντρες της παλιάς ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν με την κα Ροδούλα Σπινθάκη. Κόντρες που είχαν κτυπήσει κόκκινο σε αρκετά διοικητικά συμβούλια, τότε που η σημερινή πρόεδρος της Θύελλα Αμπελοκήπων είχε χάσει τις εκλογές και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου! Με το πέρασμα του χρόνοι οι σχέσεις των δύο πλευρών (Κώστα Μαρίνου-Ξανθού και Ροδούλας Σπινθάκη) αποκαταστάθηκαν. Και για αυτό τον λόγο, είχαν εγκάρδια συνομιλία παρουσία Ντίνου Σεμιτέκολου πάνω από μισή ώρα μάλιστα δεν έλειψαν και οι εναγκαλισμοί αλλά και οι φιλοφρονήσεις!


Πέντε από τους εννέα, είναι ένα καλό ποσοστό! Αναφερόμαστε στα μέλη του Δ.Σ, της ΕΠΣ Ζακύνθου που βρέθηκαν στην αίθουσα. Παπανδρέου, Βιτζηλαίος, Βερύκιος, Σουπιός, Κορφιάτη δήλωσαν παρόν. Φιλιποππολίτης, Αγούλος, Μποζίκης και Νικολόπουλος ήταν οι απόντες, εντάξει για τον τελευταίο γνωρίζουμε ότι ίσως και να μην ξέρει που είναι τα γραφεία της ΕΠΣ στο Γαϊτάνι! Για τους άλλους τρεις, κατά την ταπεινή μας άποψη θα έπρεπε να ήταν εκεί, έστω και για το θεαθήναι!


‘Άπαντες γνωρίζουν τη φράση: “Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια” αναφερόμαστε στις δύο ομάδες του ΑΠΣ Ζάκυνθος που επί της ουσίας είναι μία ομάδα!  Από την μία πλευρά ο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 έδωσε βροντερό παρών στην εκδήλωση, με τον πρόεδρο Διονύσιο Κόκλα και με αρκετά μέλη όπως ο Νίκος Κοντονής, ο Μάκης Πυλαρινός, ο Σπύρος Φιορεντίνος, ο Σήφης Σεμιτέκολος και από την άλλη,  ο ΑΠΣ Ζάκυνθος με τον Νίκο Γιαννούλη. Οι απόσταση των δύο τραπεζιών ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε οπτική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών! Τελικά, ο κος Γιαννούλης που ήταν μόνος κάθισε στο τραπέζι του ΑΟ Τσιλιβή με Παπαναγιώτου και Κολεύρη!


Σχεδόν σύσσωμοι παραβρέθηκαν οι διαιτητές στην εκδήλωση. Το διοικητικό συμβούλιο αλλά και μέλη αυτού. Φυσικά, τις εντυπώσεις έκλεψε η απαστράπτουσα διαιτητής Ατζελέτα Παλαιοθοδώρου! Ε τώρα… ακούστηκαν και κάτι παραπονάκια ότι ο πρόεδρος στον πρόλογο του δεν αναφέρθηκε καθόλου στους διαιτητές. Αργότερα βέβαια η παρεξήγηση λύθηκε αφού ο πρόεδρος είναι συνομιλίες με αρκετούς διαιτητές.


Αντώνης Μποζίκης και Ροδούλα Σπινθάκη λίγο πριν το φινάλε της βραδιάς είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον φακό του ioniansports. Περασμένα ξεχασμένα βρε! Φυσικά, δε συνέβη το ίδιο όταν από δίπλα πέρασε μετά από λίγα λεπτά ο Στράτος Κουρούμαλος.


Σε μια απόσταση από τον προεδρείο ήταν ο τραπέζι που καθόταν ο Ανδρέας Γκούσκος. Ο πληθωρικός παράγοντας-προπονητής το τελευταίο καιρό δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Ένωση, καθώς οι δυο πλευρές διανύουν μια ψυχρασία και εδώ αρκετά παραπονάκια διότι δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος στην Γυναικεία ομάδα.


Πάντως, το προεδρείο ήταν δυνατό και έδωσε βροντερό παρών, Με Παπανδρέου, Βιτζηλαίο, Βερύκιο, Σουπιό και Κορφιάτη. Ο Κος Βερύκιος είχε επιμεληθεί της εκδήλωσης και τα πήγε μια χαρά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Πλέσσας ο ιδιοκτήτης του “Διαχρονικού” μαζί με το προσωπικό έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πραγματικά όλα κύλησαν όπως θα έπρεπε.


Αρκετή ώρα συνομιλούσαν ο Μάκης Πυλαρινός και ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης. Από το ύφος και των δύο το συμπέρασμα ήταν ότι μιλούσαν για κάτι σοβαρό. Βέβαια όταν στην παρέα προσθέθηκε ο Κώστας Μαρίνος Ξανθός, τα χαμόγελα επέστρεψαν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.