Μετά από 8 ολόκληρά χρόνια η κούπα του πρωταθλήματος σηκώθηκε και πάλι στον αέρα στα χωριά ‘Αγιοι Πάντες και Γαλάρου! Στον ίδιο χώρο στην “ταβέρνα τση Ρίζας” οι παίκτες της ομάδας του ΑΟ Λεβάντε πανηγύρισαν την κατάκτηση του 2ου  πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Η πρώτη φορά ήταν το 2015 και τώρα η 2η.

Σε μια όμορφη εκδήλωση με πλήθος κόσμου, η ιστορική ομάδα έγραψε άλλη μια σελίδα στην ιστορία της και πρόσθεσε ακόμα ένα αστέρι στο σήμα της! Ήταν μια σπουδαία εκδήλωση όπως αρμόζει σε ομάδες που έχουν ένα σοβαρό διοικητικό συμβούλιο που ως κεντρικό φόντο έχουν πάντα την ομαλή πορεία του συλλόγου. Φέτος όμως, αυτό το πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό. Είναι ένα πρωτάθλημα “μάγκικο” το οποίο ήρθε στους Αγίους Πάντες και Γαλάρο μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα από μια ομάδα, με παίκτες από τις ίδιες περιοχές που ήταν πραγματικά μια οικογένεια.

Σεμνά και ταπεινά χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες αυτός ο σύλλογος έδειξε, πως μπορεί μια ομάδα να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα αφήνοντας πίσω τους υψηλούς προϋπολογισμούς και καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα που από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν έβγαζε μια ποδοσφαιρική υγεία αλλά και κουλτούρα. Ο “θεός” της μπάλας αντάμειψε αυτή την προσπάθεια και αυτό φάνηκε στα πρόσωπα των μελών του διοικητικού συμβουλίου που έλαμπαν από χαρά και ικανοποίηση.

Είναι τα ίδια άτομα που πριν από 8 χρόνια πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα! Αυτό δείχνει μια συνέπεια και μια συνέχεια, διότι όπως όλα δείχνουν η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για το συμπαθές και ιστορικό σωματείο!

Ο Ύμνος της ομάδας από τον Δημήτρη Παπαδάτο

Πρωταγωνιστές σε αυτή την εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 17 Απριλίου ήταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που το γιόρτασαν με την ψυχή τους φωτογραφήθηκαν με την κούπα του πρωταθλήματος , άναψαν καπνογόνα και σήκωσαν την κούπα στον αέρα, με θέα-πιάτο από κάτω τον κάμπο του νησιού. φυσικά από κοντά το τεχνικό επιτελείο, Παναγιώτης Τρουπιώτης (Δεν παρέστει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και Κώστας Γιαννάτος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος το 2004 ο Μιχάλης Καψής ο οποίος βρέθηκε το νησί για την γιορτή του Πάσχα με τον φίλο του και πρώην παίκτη της ομάδας του ΑΟ Λεβάντε Χρήστο Κομιώτη.

Από τις αρχές του τόπου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και Γιώργος Τσουρουνάκης και ο επιχειρηματίας-ξενοδόχος Χρήστος Ξένος (καπετάνιος). Την ΕΠΣ Ζακύνθου  εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου και η υπεύθυνη των Μεικτών ομάδων και μέλος του Δ.Σ. Αναστασία Κορφιάτη.

Η απονομή του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε  στον προαύλιο χώρο του μαγαζιού με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου να μιλάει για την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος και να κάνει λόγο για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στην συνέχεια οι αρχηγοί της ομάδας (Καπετάνης Μπελέρης, Τριανταφυλλίδης Μαρούδας) σήκωσαν την κούπα του πρωταθλήματος στον αέρα.

Συγκλονιστική ομιλία Βάρτζελη…

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας αλλά και πλέον ενεργό μέλος της διοίκησης του συλλόγου Παναγιώτης Βάρτζελης έκανε μια συγκλονιστική ομιλία που πραγματικά καθήλωσε τους πάντες στην κατάμεστη με κόσμο αίθουσα. Ό ίδιος συγκίνησε αφού αφιέρωσε το πρωτάθλημα σε δύο ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή και είχαν συνδέσει το όνομα τους με ην ομάδα. Τον Γιώργο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Πατήρη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και είπε ότι η ομάδα από εδώ και πέρα η ομάδα έχει συνέχεια. “Έχουμε το χρέος και την υποχρέωση να πάνε στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ εθνική διότι δεν αντιστεκόμαστε στις προκλήσεις που μας παρουσιάζονται” ανάφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας: “Eιναι ένας δρόμος δύσκολος που τον έχουμε περπατήσει ξανά στο 2015 τότε που ανεβήκαμε πρώτοι και αήττητοι στη Γ΄ Εθνική κατηγορία”. Ο έμπειρος παράγοντας έκανε λόγο στο μεγάλο ταξίδι που ‘έκανε η ομάδα του 2015 στη Γ΄ Εθνική λέοντας τα εξής: ” Γυρίσαμε τότε όλη την Ελλάδα φτάσαμε στη Χίο και την Μυτιλήνη και αποσπάσαμε τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων των ομάδων τότε που ήμασταν μόνοι μας με την πολιτεία να μας είχε γυρίσει την πλάτη χωρίς καμιά βοήθεια. Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας τα εξής: “Φέτος όμως πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά θα διεκδικήσουμε και εμείς αυτά που πήραν άλλες ομάδες έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία”

Στην συνέχεια βραβεύτηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης Μιχάλης Καψής ο οποίος πήρε και αναμνηστικά δώρα από τον πρόεδρο της ομάδας Άγγελο Κωστή. Η Βραδιά κύλησε όμορφα με μουσική και καλό φαγητό σε ένα πραγματικά οικογενειακό κλίμα, από τους πρωταθλητές Ζακύνθου.   

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.