Οι ζυμώσεις και τα μαγειρέματα έχουν αρχίσει για τα καλά στις ομάδες αλλά και στην διοργανώτρια αρχή αναφορικά πάντα με τον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Οι πληροφορίες που φτάνουν στο νησί της Ζακύνθου και αφορούν φυσικά την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος, λένε ότι θα παιχτεί έως στα μέσα του Αυγούστου μεγάλο ματς ανάμεσα στις ομάδες αλλά και τις Ενώσεις που θέλουν να περάσουν τα δικά τους θέλω στην επιτροπή διοργανώσεων.

Με την άλλη σκυτάλης να είναι δεδομένη στις εκλογές της ΕΠΟ στις 22/7, οι νικητές όπως όλα δείχνουν (πλευρά ΠΑΟΚ) τα παίρνουν όλα και αυτοί με τις ευλογίες του Ολυμπιακού που δεν πολυασχολείται με αυτά,  θέλουν να περάσουν τις δικές τους ομάδες. Δυστυχώς, την δεδομένη στιγμή η Ζάκυνθος δεν μπορεί να στηριχτεί στις πλάτες της ΕΠΣ Ζακύνθου όπως γινόταν μέχρι πρότινος καθώς η τοπική Ένωση δεν είναι με το δικέφαλο του Βορρά και ως εκ τούτου, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη μόνος του στα εν Αθήναις γραφεία στο πάρκο Γουδή και με επιχειρήματα να πείσει την διοργανώτρια ότι πρέπει να παραμείνει στον 2ο όμιλο.

Και σε αυτό το κομμάτι το δίκιο είναι με το μέρος της ζακυνθινής ομάδας, διότι αν την τοποθετήσουν στον 3ο όμιλο για την διοίκηση θα είναι μια οικονομική καταστροφή, διότι από το Ιόνιο, η ομάδα θα πρέπει να φτάνει έως την άλλη άκρη του Αιγαίου πελάγους! Για αυτό τον λόγο πριν από μερικές ημέρες, η διοίκηση έστειλε επιστολή στην επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ μέσα από την οποία εξηγεί τους λόγους τεκμηριωμένα γιατί θέλει να παραμείνει στον 2ο όμιλο. Για το που θα “καθίσει η μπίλια αυτό” θα φανεί σε έναν μήνα περίπου με την απόφαση που θα πάρει η νέα επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ.  

Γ’ Εθνική 2024-25: Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πρωτάθλημα

Δηλώσεις συμμετοχές έως 19/8, πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες υποβιβάζονται.

Η προκήρυξη της Γ’  Εθνικής για τη σεζόν 2024-25.

Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 (παράβολο 500 €)

Για την αγωνιστική περίοδο (2024 – 2025) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο(2).

Την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024 – 2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες

Θα υποβιβαστούν απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων Ε.Π.Σ. οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής : Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο Οι πιο πάνω νοκ άουτ αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

 Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.

Θα συγκροτηθούν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.