Η επόμενη ημέρα μετά την (οριστική) παραίτηση του προέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέα Παπανδρέου, βρίσκει την Ένωση σε “κωματώδη” κατάσταση. Η ΕΠΣ Ζακύνθου, βρίσκεται με τα “σωληνάκια στην εντατική” και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά επιβιώσει από αυτή την μεγάλη (ομολογουμένως) περιπέτεια (!!!). Η παραίτηση του επικεφαλής φέρνει συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις με το “οικοδόμημα” να τείνει προς καταστροφή! Αυτή την στιγμή τυπικά εκτελών χρέη προέδρου κάνει ο αντιπρόεδρος Νίκος Κοντονής, αλλά ουσιαστικά η Ένωση δεν διοικείται και είναι λογικό άλλωστε, από την στιγμή που μετά την παραίτηση κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλει γενέσθαι. Ούτε ακόμα και αυτή η ίδια η Ομοσπονδία που ακόμα δεν έχει απαντήσει στο καυτό ερώτημα, πως και με τι τρόπο θα αντικατασταθεί ο παραιτηθείς πρόεδρος! Η γραμματεία έχει στείλει εγγράφως το ερώτημα στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ αλλά προφανώς προηγούνται τα μπάνια του λαού αφού μέχρι στιγμής ο αρμόδιος νομικός βρίσκεται σε διακοπές.

Οι τάσεις…

Μέχρι στιγμής δύο είναι οι επίσημοι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία την Ένωσης. Ο Νίκος Κοντονής και ο Άγγελος Κωστής. Και οι δύο είναι μέλη του δ.σ. και έχουν εκφράσει την επιθυμία να θέσουν τον εαυτό τους στην εκλογική διαδικασία και οποίον τρόπο γίνει, είτε μέσω αναδιάρθρωσης του δ.σ. είτε μέσω της εκλογής του προέδρου από την βάση (σωματεία). Τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί και το όνομα του παλιού μέλους της Ένωσης του Γιάννη Βερύκιου, χωρίς ο ίδιος όμως να έχει πάρει θέση περί αυτού.

Αν γίνουν εκλογές βάσει του καταστατικού της Ένωσης μόνο των μελών του δ.σ., τότε δεν θα μπορέσουν να εμπλακούν οι ομάδες. Θα είναι μια εσωτερική υπόθεση μεταξύ του 8μελούς δ.σ. Αν όμως γίνουν οι εκλογές όπως αναφέρει η αθλητικός νόμος με τα 14 αυτά σωματεία να ψηφίζουν, τότε θα υπάρξει εμπλοκή των σωματείων, αφού και οι πιθανοί τρεις υποψήφιοι, θα έχουν τις δικές τους ομάδες που θα τους στηρίξουν.

Εκτός από τους πιθανούς υποψήφιους, μπορεί και κάποιος άλλος να θέσει τον εαυτό του στην διαδικασία, αρκεί να είναι μέλος ενός σωματείου του τουλάχιστον για 12 μήνες. Οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να μετρήσουν τα κουκιά” που έτσι και αλλιώς είναι μετρημένα, διότι είναι τα σωματεία που (ενδεχομένως) έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 14 σύμφωνα με την τελευταία εκλογική διαδικασία. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τρεις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί (Κοντονή-Κωστή-Βερύκιο) και οι ομάδες που στηρίζουν τους τρεις είναι συγκεκριμένες (δεν θα αναφερθούμε σε αυτές για ευνόητους λόγους).

Καθαρό προβάδισμα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και αυτό γιατί οι ενδεχόμενοι ψήφοι διασπώνται, δίνοντας το δικαίωμα ακόμα και σε άλλο υποψήφιο να ελπίζει ότι ακόμα μπορεί να εκλεγεί και με μικρό αριθμό ψήφων, φυσικά αν επικρατήσει το σενάριο της εκλογής από την βάση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι στο προσκήνιο (επί της παρούσας)  μπορεί να μην φαίνεται, αλλά ο ίδιος έχει κάνει τις κινήσεις του και έχει βολιδοσκοπήσει την κατάσταση, αναφερόμαστε τον παλιό και έμπειρο παράγοντα Χαρ. Ραυτόπουλο που περιμένει (προφανώς) και αυτός τον τρόπο που θα γίνει η αντικατάσταση του προέδρου. Ο παλιός παράγοντας του ζακυνθινού ποδοσφαίρου, γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά το “γίγνεσθαι” και θα περιμένει να κάνει κίνηση. όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εκλογές!

Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι αν το υπάρχον δ.σ. θα μείνει ενωμένο, ανεξάρτητα της όποιας εκλογικής διαδικασίας ακολουθηθεί . Η κατάσταση παραμένει τόσο ρευστή, όσο και θολή καθώς έχει χαθεί η ενότητα που υπήρχε όταν ήταν πρόεδρος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα κλίμα εσωστρέφειας και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία! Αν δηλαδή παραμείνουν στις θέσεις τους με όποιον τρόπο γίνουν οι εκλογές! Υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί όλο το δ.σ. και τότε οι εκλογές θα είναι μονόδρομος, τόσο για την ανάδειξη του προέδρου, όσο και για την ανάδειξη νέου δ.σ. Όλα αυτά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σε λίγες ημέρες καθώς κοντοζυγώνει η περίοδος της νέας αγωνιστικής περιόδου με μεταγραφές και με τη νέα προκήρυξη.        

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.