Ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής, αυτό μεταξύ της Ζακύνθου και της Αναγέννησης Καρδίτσας που διεξήχθη στο στάδιο του νησιού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου. Ένα παιχνίδι που θύμισε σε πολλούς τους παλιούς αγώνες της Β΄ Εθνικής μεταξύ των δύο ομάδων.

Η Ζάκυνθος δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο. Μπόρεσε όμως να κερδίσει τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα της και φυσικά το πλάνο που είχε για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει δηλώσει εξ΄ αρχής ότι θέλει το πρωτάθλημα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι!

Η διαφορά των δυο ομάδων δεν φάνηκε στο ματς και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά και οι γηπεδούχοι δεν ξέφυγαν από το αγωνιστικό τους πλάνο. Και όλα αυτά σε ένα κλειστό παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις που κυριάρχησαν οι μονομαχίες στην μεσαία γραμμή. Η Ζάκυνθος ήθελε το ματς για να φτάσει σχεδόν στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ η ΑΣΑ για να μπορέσει να μείνει μόνη πρώτη κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς έχει συγκάτοικους στην βαθμολογία τον ΑΟ Τρίκαλα και τον Πιερικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά, μέτριο αλλά δυνατό και από τις δύο ομάδες. Η Ζακυνθος σε όλο το πρώτο μέρος είχε το έλεγχο του αγώνα χωρίς να δώσει δικαίωμα στους επιθετικούς της ΑΣΑ να απειλήσουν την εστία του Μπαλαούρα! Μάλιστα οι νησιώτες στην πρωτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου ευτύχησαν να πετύχουν γκολ όταν στο 21΄ ο Γουσέτης μπήκε στην περιοχή, έδωσε την μπάλα στον Μακρή ο οποίος ανατράπηκε από τον Σκόνδρα και πήρε το πέναλτι.

Ο Βαγγέλης Μακρής ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα… οι γηπεδούχοι με σωστή αμυντική λειτουργία εξουδετέρωσαν τα ατού της φιλοξενούμενης ομάδας που δεν μπόρεσε να βρει την απάντηση στο γκολ του Μακρή. Στο 43΄ η Ζάκυνθος θα μπορούσε να πετύχει και 2ο τέρμα όταν ο  Παπανικοπουλος έβγαλε σέντρα έκανε άστοχη έξοδο ο Θεοδωρόπουλος η μπάλα πήγε στον Γουσέτη ο οποίος έδωσε στον Σίλβα αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο.

Στην επαναληψη, η ΑΣΑ ήταν καλύτερη αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να βρεθεί στην περιοχή της Ζακύνθου. Η ομάδα του Τίμου Καβακά έδειχνε βραχυκυκλωμένη αλλά  βρήκε την απάντηση στο 61΄ με τον νεαρό Μπαλλά ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Ζακύνθου και νίκησε το Μπαλαούρα φέρνοντας το ματς στα ίσια σε 1-1.

Μετά το γκολ της ΑΣΑ, η Ζάκυνθος πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 67΄. Ο Στεργίου δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το πλασέ ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ο Μακρής στην συνέχεια δεν μπόρεσε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα καθώς κόπηκε από τους αμυντικούς της ΑΣΑ! Για να φτάσουμε στο 82΄ εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το ματς με τον Μηλιώτη να σουτάρει και τον Μπαλαούρα να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ σώζοντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα του! Το τελικό σφύριγμα του Χαρ. Πετρόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

13/10/2024 15:00

ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ (ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΔΡΙΒΗΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΜΠΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος, Λιβέρης, Μούστα, Γουσέτης (86′ Ζελέκου), Μακρής, Νικολακόπουλος, Νικολίτσας (64′ Μεταξάς), Τρούμπουλος, Ιβάν Σίλβα (90+1′ Τσιαπάρο), Παπανικολόπουλος (64′ λ.τρ. Στεργίου).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Τίμος Καβακάς): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Ανδρέου, Χειρίτραντας (69′ Μηλιώτης), Χιντζίδης, Νινίκας, Πογοσιάν (57′ Μελετίδης), Μπαλλάς (78′ Μπαλτάς), Ζυγκερίδης (78′ Καρακώστας), Ροχάνο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.