Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», τον Φεβρουάριο του 2020 η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ απέστειλε φάκελο με 40 πλαστά δελτία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να τα διερευνήσει. Μάλιστα ο φάκελος συνοδεύονταν και από έκθεση 120 σελίδων.

Πέρα από τα κρούσματα στη Μεσσηνία και στη Ζάκυνθο, υπάρχουν περιπτώσεις αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέσω των πλαστών δελτίων εξασφάλιζαν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν από αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές αριθμοί δελτίων που ανταποκρίνονταν σε ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες.

Η αμοιβή των μεσαζόντων δεν ξεπερνούσε τα 250 ευρώ για κάθε δελτίο. Διερευνάται το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς τα δελτία που πλαστογραφήθηκαν υπολογίζονται σε χιλιάδες. Η έρευνα της ποινικής δικαιοσύνης συμπλήρωσε μία διετία, τη στιγμή που η Επιτροπή Δεοντολογίας τώρα αρχίζει τη σχετική διερεύνηση.

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.