Με ανακοίνωση που εξέδωσε το δ.σ. η Φλόγα Κυψέλης διαμαρτύρεται για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής στο γήπεδο του Αγίου Λέοντα με την έλλειψη απινιδώτη που είχε σαν αποτέλεσμα το ματς μεταξύ της ΑΕ Αγίου Λέοντα και της Φλόγας Κυψέλης να αρχίσει με 50 λεπτά καθυστέρηση και το Β΄ μέρος να παιχτεί στο σκοτάδι κάνοντας λόγο για κατάφωρη αδικία του σωματείου τόσο από την διοργανώτρια όσο και από την διαιτησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φλόγα Κυψέλης

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση για μια ακόμα φορά να γνωστοποιήσουμε στον αθλητικό κόσμο του νησιού μας, την άνιση και άδικη αντιμετώπιση της ομάδας του ΑΟ Φλόγας Κυψέλης, τόσο από την διοργανώτρια αρχή (ΕΠΣ Ζακύνθου), όσο και από την διαιτησία. Την Κυριακή 10/12 και ώρα 15.00 είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί ο αγώνας μεταξύ της ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου και του ΑΟ Φλόγα Κυψέλης, στο γήπεδο του Αγίου Λέοντα.

Την 14.30 ο διαιτητής ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας μας για την έλλειψη απινιδωτή στο γήπεδο και ζήτησε την συναίνεση μας για την έναρξη του αγώνα. Η απάντηση μας ήταν αρνητική και ζητήσαμε την εφαρμογή του ΚΑΠ (άρθρο 16). Την 15.00 και ενώ δεν υπήρχε απινιδωτής, ο διαιτητής μας ενημέρωσε ότι με δική του ευθύνη θα ξεκινήσει τον αγώνα και στην πορεία του αγώνα η γηπεδούχος ομάδα θα φροντίσει για την παρουσία του απινιδωτή στο γήπεδο. Πριν την έναρξη του αγώνα (15.00) και κατόπιν συνέχων αντιρρήσεων της ομάδας μας αλλά και ενός εκ των βοηθών της διαιτησίας, ο διαιτητής επέστρεψε στα αποδυτήρια και ζήτησε από την γηπεδούχο ομάδα να βρεθεί απινιδωτής σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδάλλως δεν θα ξεκινούσε τον αγώνα. Η ομάδα μας,  εκείνη την στιγμή παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο κάτω από αντίξοες συνθήκες αναμένοντας την έναρξη του αγώνα όπως είχε δηλώσει ο διαιτητής.

Την 15.45, παράγοντες της ομάδας μετέβησαν στα αποδυτήρια των διαιτητών , ρωτώντας για την τύχη του αγώνα καθώς και τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο διαιτητής από την πλευρά του ενημέρωσε τον παρατηρητή αγώνα ότι περιμένουν το μηχάνημα (απινιδωτή). Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν η έναρξη του αγώνα να γίνει με 50 λεπτά καθυστέρηση, γεγονός που οδήγησε την τέλεση του 2ου ημιχρόνου στο σκοτάδι, δυσκολεύοντας το έργο τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των διαιτητών.

Οι διαιτητές,  παρόλη την κατάσταση δεν έδωσαν εντολή για το φωτισμό του γηπέδου, παρά μόνο 5 λεπτά πριν την λήξη των καθυστερήσεων!  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι σαν σωματείο δεν έχουμε κανένα παράπονο από την φίλη ομάδα του Αγίου Λέοντα καθώς και ότι η νίκη της ήταν δίκαιη.

Ζητούμε μόνο τα αυτονόητα από τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν το πρωτάθλημα αλλά και μια δίκαιη και ίση μεταχείριση, γεγονός που δεν πραγματοποιείται την τελευταία διετία.

Αποτελούμε ένα από τα παλιότερα σωματεία του νησιού, το οποίο ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους. Σωματείο που σέβεται τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Ωστόσο, αυτός ο σεβασμός να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία και να μην το εκμεταλλεύεται η ΕΠΣ Ζακύνθου και η διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας.

Δεν απειλούμε. Προειδοποιούμε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί οτιδήποτε ,  είτε λανθασμένα είτε από αμέλεια εις βάρος της ομάδας μας θα κινηθούμε νομικά”.  

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Σπύρος Καλογερίας       

Η φωτο είναι από το παιχνίδι λίγο πριν νυχτώσει

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.