Οι  εξελίξεις που προκλήθηκαν από τις μεθοδεύσεις του Γκιρτζίκη και της παρέας του στην ΕΠΟ σχετικά με τη συγκρότηση του πίνακα διαιτητών της Super League, της ΚΕΔ και της νεότευκτης Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Super League, προκάλεσαν την καταγγελία του προέδρου του συνεταιρισμού Γ. Στράτου περί μη τήρησης των συμφωνηθέντων, καθώς και τις αντιδράσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που με ανακοινώσεις τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να μετέχουν στο πρωτάθλημα, η έναρξη του οποίου έχει προγραμματιστεί στις 20 Αυγούστου.

Ήδη, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της ΕΠΟ, που οδήγησε σε εκτεταμένες αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποτελείται από τακτικούς δικαστές, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έχει ανακοινώσει τη μη έναρξη του πρωταθλήματος αν η ΕΠΟ δεν άρει την απόφαση που πήρε για την «πραξικοπηματική», όπως τη χαρακτήρισε, αλλαγή των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την επιτροπή.

Έχουν δε ενημερωθεί σχετικά η FIFA και η UEFA. Παράλληλα o ο κ. Κοντονής έχει ζητήσεις από τη FIFA τον διορισμό προσωρινής διοίκησης «αποτελούμενης από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές».

Πλέον με βάση τις εξελίξεις με αφορμή τη διαιτησία, η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος επ’ αοριστόν είναι πλέον ορατή, αν όχι βέβαιη, αφού το κλίμα έχει ήδη πυροδοτηθεί, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ και στους διαιτητές που επιλέγει και επομένως μπαίνει θέμα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους και όχι του Γκιρτζίκη και των λοιπών από την ποινική Δικαιοσύνη κατηγρούμενων με τους οποίους συναποφασίζει.

Επίσης, επανέρχεται το θέμα διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, αφού η παρούσα διοίκηση αποδεικνύεται καθημερινα, εκτός από ανίκανη να οδηγήσει σε συναίνεση, επικίνδυνη για το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου, αφού διαρκώς δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα, είτε στις σχέσεις με τη Super League, είτε στις σχέσεις με το 50% των Ενώσεων, είτε στις σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, είτε στις σχέσεις με τη FIFA.

Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και ραγδαίες…

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.