Στην ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή ΕL CLASICO” στο ραδιόφωνο του “ΕΡΜΗ 91.8” ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και έκανε μια αποτίμηση της ποδοσφαιρικής χρονιάς που έφυγε.

Μίλησε για τα λάθη που έγιναν για το πως μπορεί το ζακυνθινό ποδόσφαιρο να ανασκάψει. Έριξε και τα βέλη του στην προηγούμενη ΕΠΣ. Αναφέρθηκε εκτενώς για το πως χειρίστηκε η ΕΠΣ το θέμα των παράτυπων  δελτίων πριν από δύο χρόνια και μίλησε για το όνειρο ανακατασκευής του νέου γηπέδου στο Γαϊτάνι. παράλληλα μίλησε και για το θέμα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Έκανε λόγο και για θετικό οικονομικό πρόσημο την Ένωσης. Επίσης, μίλησε για το καυτό θέμα της ένστασης του ΠΑΟΒ κατά του Λεβάντε, για τις σχέσεις που έχει με τους διαιτητές, για το Γυναικείο ποδόσφαιρο και τα παράπονα της Δόξας Πηγαδακίων. Για την βοήθεια προς τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και μίλησε για την κίνηση του Κώστα Μυλωνά στα των εκλογών της ΕΠΣ Ζακύνθου, τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ποτέ με τον πρώην γραμματέα της Ένωσης Χαρ. Ραυτόπουλο. 

Για την λειτουργία και την αποχώρηση αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου: “Koιταξτε να δείτε. Πρώτα από όλα δεν επέλεξα εγώ την ομάδα μου. Εγώ ήμουν ένας από τους εννέα. Κάποιοι άνθρωποι, αξιόλογοι στο νησί που προσφέρουν στον τόπο δεν είχαν τον χρόνο να ασχοληθούν με την ΕΠΣ και για αυτό έχουμε μείνει λίγα άτομα ενεργά στο δ.σ. Για αυτό τον λόγο καλώ όλους όσους ενδιαφέρονται που θέλουν να βοηθήσουν την ΕΠΣ να έρθουν να μιλήσουμε να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ομάδες  που υποστηρίζουμε και να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα που είναι η Ένωση. Να βάλουμε όλα τα προβλήματα κάτω και να ξεφύγουμε από τις εκλογικές διαδικασίες του παρελθόντος. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν το αντικείμενο και να ε χουν περάσει από αυτό τον χώρο”

Για το αν μπορεί να βρεθούν ικανά στελέχη και να αλλάξει και η λειτουργία της Ένωσης με πρόσωπα καθ΄ αυτού από τον χώρο του ποδοσφαίρου: “Εγώ πιστεύω ότι οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν στην Ένωση θα πρέπει να μην ξαναυπάρξουν. Όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να μείνουν πίσω. Πρέπει να μπουν άνθρωποι του χώρου που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους. Από το προηγούμενο εννεαμελές είμαστε εγώ ο Γιάννης Βερύκιος και η Αναστασία η Κορφιάτη και από εκεί και πέρα θα βρούμε αλλά έξι ικανά άτομα να φτιάξουμε μια ΕΠΣ της νέας εποχής. Σαν ΕΠΣ Ζακύνθου είμαστε πολύ χαμηλά. Για να ανέβουμε μπορούμε να το πετύχουμε ενωμένοι και με θέληση για δουλειά και προσφορά στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλες ομάδες είναι στην Αθήνα, η ΕΠΟ είναι στην Αθήνα. Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα ενωμένοι”.

Για το πως χειρίστηκε της δύο καυτές πατάτες, παράτυπα δελτία και κορωνοίο: “H τετραετία μας τελειώνει τον Γενάρη του 2024. Θα ήθελα λοιπόν να σας δώσω κάποιες φωτογραφίες. Πως ήταν η ΕΠΣ όταν παραλάβαμε και πως θα είναι η ΕΠΣ το 2024. Όταν παραλάβαμε την ΕΠΣ είμαστε κάτω από το μηδέν. Εκτός από τα παράτυπα στην ένωση ήταν ο υπάλληλος που χειριζόταν τα πράγματα. Και εγώ είμαι επιχειρηματίας και θα μπορούσα να πάρω και εγώ τα γραφεία από την Ένωση και να τα πάω στην επιχείρηση μου και να διοικώ από εκεί! Το μοντέλο που εφάρμοσε η προηγούμενη ΕΠΣ απέτυχε παταγωδώς! Και αυτό το είδαμε στην πράξη. Για τα παράτυπα δελτία την κύρια ευθύνη την είχε η προηγούμενη  ΕΠΣ. Όταν πήγαμε στην Αθήνα στο δικαστήριο για τον ΑΟ Τσιλιβή, δεχτήκαμε επίθεση γιατί όλο αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε το Τσιλιβή να αθωωθεί από την διαδικασία μετά από μεγάλες προσπάθειες. Αλήθεια που ήταν η προηγούμενη ΕΠΣ για τον ΑΟ Τσιλιβή;”.

Αν παρέλαβαν καμένη γη από την προηγούμενη ΕΠΣ :Νομίζω ήταν πιο χειρότερο από καμένη γη.  Εμείς πήραμε μια ΕΠΣ από το μηδέν, χωρίς τίποτα, τίποτα, χωρίς ακόμα και ένα πρακτικό. Παραλάβαμε ταμείο από τον υπάλληλο μερικές δεκάδες ευρώ που έβγαλε από την δική του τσέπη και μας τα παρέδωσε. Ανοίξαμε τα γραφεία που ήταν ερμητικά κλειστά και είδατε και εσείς τι επικρατούσε! Δεν υπήρχε ούτε ένα πρακτικό γενικής συνέλευσης! Εγώ προσωπικά έχω πάει δύο φορές στον εισαγγελέα, όταν με κάλεσαν και έχω δώσει κάποιες εξηγήσεις εκεί. Νομίζω το θέμα δεν έχει κλείσει ούτε για τον υπάλληλο ούτε για την προηγούμενη ΕΠΣ”.

Για το είχαν επαφές με τους ανθρώπους της προηγούμενης ΕΠΣ στο θέμα της παραλαβής: “Όχι, μόνο με το κο Μαλιούφα ο οποίος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και έχει βοηθήσει το ποδόσφαιρο όπως και ο αείμνηστος Νίκος Καλλιβωκάς ένας αξιόλογος άνθρωπος. Από εκεί και πέρα με τον προηγούμενο γραμματέα δεν είχαμε καμιά επαφή, ούτε ενημέρωση. Απλά θέλω να τονίσω ότι πλέον υπάρχει παρέμβαση ανθρώπου της πρώην ΕΠΣ στα δικά μας τα θέματα. Δεν κάνουν αντιπολίτευση απλά παρεμβαίνουν στο έργο μας. Υπήρξε ‘ένα θέμα πριν λίγο καιρό με την πειθαρχική επιτροπή όπου κάποιος κύριος της προηγούμενης ΕΠΣ παρενέβη και τον άκουσα εγώ σε ανοικτή ακρόαση να θέλει να αλλάξει η ποινή! Βέβαια ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Πρόβλημα στον εαυτό του κάνει, διότι το νησί είναι μικρό και γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτός ο άνθρωπος αν θέλει να βοηθήσει πραγματικά γνωρίζει το τηλέφωνο μου, αλλά δεν με έχει πάρει ποτέ”.

Για τον Κώστα Μαρίνο Ξανθό: “Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Τον έχω δει μερικές φορές από κοντά στη ζωή μου. Αυτός ο άνθρωπος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα με πήρε τηλέφωνο και που είπε ότι όπου μπορεί θα με βοηθήσει και πραγματικά όσες φορές του ζήτησα την βοήθεια του το έκανε και πράγματι βοήθησε”. 

Αν η Ένωση είναι ευχαριστημένη από την διεξαγωγή του πρωταθλήματος: “Στα τέσσερα χρόνια που είμαστε στην ΕΠΣ διοργανώσαμε δύο πρωταθλήματα. Νομίζω ότι το φετινό ήταν καλύτερο από το προηγούμενο. Φέτος κάναμε λιγότερα λάθη και αυτό φάνηκε. Την επόμενη χρονιά θα κάνουμε ακόμα λιγότερα, θα γινόμαστε καλύτεροι. Τη νέα χρονιά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θα μεταφέρουμε τους βαθμούς της κανονικής βαθμολογίας και στα μπαράζ του πρωταθλήματος, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να είναι πιο δίκαιο το πρωτπάθλημα. Από εκεί και πέρα,  για να μιλάμε για Α΄ κατηγορία πρέπει να υπάρχει και η Β΄ κατηγορία. Πρέπει να βρεθεί λύση για αυτό”.

Για το πως μπορεί να υπάρξει Β΄ Κατηγορία: “Δεν μπορούμε να δραστηριοποιήσουμε παλιές ομάδες. Αυτό είναι πλέον πολύ δύσκολο με τους κανόνες που απαιτούνται. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε Β΄ ομάδες, δηλαδή ομάδες που θα έχουν το ίδιο ΑΦΜ με τις ομάδες που βρίσκονται στην Α΄ κατηγορία και να κατέβουν στην Β΄… Σκεφτόμαστε να βάλουμε κάποιες δικλίδες. Δηλαδή κανένας παίκτης δεν θα κατεβαίνει στην Β΄ ομάδα από την Α΄ ομάδα. Μόνο μικροί παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται εφόσον οι ομάδες τους  επιλέξουν στην Α΄ κατηγορία. όλα αυτά θα τα συζητήσουμε. Βέβαια να πω ότι για την περσινή Β΄ κατηγορία δεχτήκαμε επιθέσεις. Θα μπορούσαμε να την  είχαμε κάνει. Μας είχανε υποσχεθεί κάποιες ομάδες ότι θα κατέβουν και στο τέλος αναίρεσαν την απόφαση τους . Βασικά πρέπει να υπάρχουν 8 ομάδες στην Α΄ κατηγορία και 6 ομάδες στην Β΄ κατηγορία. Σκέψεις υπάρχουν οι 4 πρώτες ομάδες της Α΄ να φτιάξουν ομάδες Β΄”.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να βγει η χρονιά με 3 μόνο άτομα στην Ένωση: ” Hταν παρά πολύ δύσκολο! Δυστυχώς αυτό είναι και ένα από τα μείον της Ένωσης. Τρέχαμε τα θέματα της ΕΠΣ τρία άτομα, εγώ ο Γιάννης Βερύκιος και η Αναστασία η Κορφιάτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παραστούμε σε όλα τα παιχνίδια του τοπικού και για αυτό κάνουμε κάποιες σκέψεις για τη νέα χρονιά να διορθώσουμε σε αυτό το κομμάτι αρκετά πράγματα”.   

Για το εάν η ΕΠΣ εντόπισε τα λάθη που έγιναν την χρονιά που τελείωσε: ” Φυσικά. Και εγώ προσωπικά σαν Ανδρέας έχω κάνει πολλά λάθη. Άκουσα πολλές φορές τις ομάδες που βάζανε το εγώ τους και όχι το κοινό καλό. Ήμουν αρκετά διαλλακτικός με κάποια θέματα και έπρεπε να κρατήσω μια στάση άσχετα αν δυσαρεστούσα κάποια ομάδα. Δυστυχώς μετά το τέλος της χρονιάς αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων. Ήταν αρκετά τα λάθη, διότι όταν δεν έχεις αρκετούς ανθρώπους δίπλα σου αυτό θα συμβαίνει. Έχουν γίνει λάθη με τις μεικτές τα τελευταία δύο χρόνια. Εκεί έπρεπε να είναι μια τριμελής επιτροπή και τελικά ήταν μόνο η κα Κορφιάτη που πήρε όλο το βάρος και τράβηξε όλο το κουπί”. 

Για τον τελικό του κυπέλου και τα παράπονα που δημιουργήθηκαν: “To λάθος μας ήταν από όταν φτιάξαμε την προκήρυξη δεν είπαμε που θα γίνει ο τελικός. Εκεί θα είχαν σταματήσει όλα! Τη νέα χρονιά, πρώτα ο θεός θα εχουμε το δικό μας γήπεδο στο Γαϊτάνι και δεν θα χρειαστεί να συμβεί τίποτα άλλο. Νομίζω όμως ότι θα ήταν άδικο για μια ομάδα (Θύελλα) να παίξει στην έδρα της άλλης ομάδας (Ζάκυνθος). Κατά την δική μου την άποψη η καλύτερη λύση ήταν το γήπεδο του Μαχαιράδου. Λογικό όμως να υπάρχουν παράπονά από τον κόσμο. Όμως εμείς είχαμε υποχώρηση να ρωτήσουμε τις ομάδες και η μία από τις δύο δεν ήθελε να πάει να παίξει στην έδρα της άλλης. Εμείς σεβαστήκαμε λοιπόν αυτό και εκεί πρέπει να τελειώνει το θέμα. Σίγουρα δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση αλλά στην παρούσα φάση δεν είχαμε άλλες επιλογές”.

Για την συμμετοχή των ηλικιακά μικρών στο βασικό σχήμα: “H ΕΠΣ αποφάσισε ότι θα υπάρχει υποχρεωτικά μικρός από τη νέα χρονιά. Ακούσαμε όλες τις απόψεις και τελικά καταλήξαμε σε αυτό την απόφαση που θεωρούμε ότι είναι για το καλό του ζακυνθινού ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ομάδα χωρίς υποδομές”.

Για το Ενωσιακό γήπεδο: ” Φυσικά οι δηλώσεις που έγιναν στην κοπή της πίτας είχαν βάση καθώς εμείς σαν ΕΠΣ είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να νομιμοποιήσουμε όλο τον χώρο. Αυτό το στάδιο το έχουμε περάσει και πλέον σε λίγες ημέρες θα υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση με την ΠΕ Ζακύνθου έτσι ώστε να μπει ο εργολάβος και να αρχίσει τις εργασίες. Ευελπιστούμε ότι έως τον Οκτώβριο να έχουμε ένα νέο ανακαινισμένο γήπεδο. Θα γίνει αλλαγή του χλοοτάπητα και φτιάξιμο του υποστρώματος, ανακαίνιση των κερκίδων, ανάπλαση των αποδυτήριων και δημιουργία ενός κυλικείου όπου σκεφτόμαστε να το δώσουμε σε μια φτωχή οικογένεια να το λειτουργεί”.

Για τι θετικό πρόσημο στο οικονομικό κομμάτι της Ένωσης: ” Eμείς όταν ξεκινήσαμε είπαμε ότι συναλλαγές χέρι με χέρι δεν θα γίνουν άλλο. Όταν πήγα να κάνω σαν ταμίας το ταμείο της ΕΠΣ από τον προηγούμενο υπάλληλο μου έβγαλε από την τσέπη του 150 ευρώ και μου είπε αυτά είναι από κάποια δελτία. Αυτό εμείς το αλλάξαμε άμεσα. Βέβαια μας βοήθησε τότε που έκλεισε η ΕΠΣ με τα παράτυπα δελτία και τελικά μπορέσαμε και το οργανώσαμε σωστά από την αρχή. Η ΕΠΣ χρώσταγε τότε 750 ευρώ νερό, 1250 ευρώ σε μια εταίρα με τα κύπελλα. Το ρεύμα χρώσταγε η ΕΠΣ δίπλα στην εκκλησία και ο καθένας μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε ότι η ΕΠΣ του χρωστούσε χρήματα. Κάναμε ηλεκτρονική καταγραφή των πάντων και από τα δελτία αλλά και από αυτά που μας δίνει η ΕΠΟ έχουμε κάνει σωστή διαχείριση, έχοντας πληρωμένο τον υπάλληλο και δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Έχουμε βάλει στην άκρη χρήματα περίπου 20.000 ευρώ και 15 Ιουλίου θα μπουν αλλά 10.000. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστώ τον μεγάλο χορηγό που είχαμε πέρυσι την εταιρία Καπαρέλης”.

Για το θέμα της διαιτησίας: “Για την διαιτησία μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Εμείς έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Ζητάμε επαγγελματική διαιτησία την ώρα που μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και οι διαιτητές ερασιτέχνες είναι και φυσικά θα κάνουν λάθη. Νομίζω όμως ότι η εικόνα ήταν πολύ καλή που είχαμε. Αν και εμένα προσωπικά κάποιοι με πίκραναν τον τελευταίο καιρό. Αυτά όμως θα τα πούμε κατ΄ ιδίαν όταν θα έρθει η ώρα. Σκεφτόμαστε να κάνουμε τον Σεπτέμβριο σχολή διαιτησίας στη Ζάκυνθο”.

Για τα παράπονα από την Γυναικεία ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων: “Koιτάξτε να δείτε. Στην ΕΠΣ Ζακύνθου είναι και η Αναστασία η Κορφιάτη, η σύζυγος του Ανδρέα Γκούσκου. Προσωπικά για έμενα σαν πρόεδρος της ΕΠΣ όταν μου ζητήθηκε να ανέβω στην Αθήνα για να βοηθήσω τότε που ήταν να ανέβει η ομάδα, πήγα μαζί με τον κο Σουπιό. Και στο ματς με την ομάδα με την Ρόδο, όταν μου ζητήθηκε πήγα στο γήπεδο και βοήθησα όσο μπορούσα, Οπότε μου ζητήθηκε και όποτε μου ζητηθεί θα είμαι δίπλα στην Γυναικεία ομάδα. Έχω πει στο κο Γκούσκο όποτε θέλει μπορεί να με παίρνει τηλέφωνο. Τώρα για τον κο Σουπιό και το παράπονο που έχει ο κος Γκούσκος δεν μπορώ να απολογηθώ για άλλον πλην του εαυτού μου. Επειδή είμαστε λίγα άτομα φυσικά έχουμε κάνει λάθη. Έχω μιλήσει με την κα Κορφιάτη και της έχω πει αν είμαστε και τη νέα χρονιά στην ΕΠΣ να αναλάβει υπεύθυνη της Γυναικείας ομάδας. Και να τονίσω ότι αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Γκούσκος δεν θα υπήρχε Γυναικείο ποδόσφαιρο”.

Για την ένσταση του ΠΑΟΒ κατά του Λεβάντε και το παρασκήνιο που δημιουργήθηκε: ” Kύριε Πέττα έχετε παιδιά; Επειδή γνωρίζω ότι έχετε, να σας πω ότι και εμείς σαν ΕΠΣ κάναμε ότι είναι δυνατό να στηρίξουμε το δικό μας παιδί που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ΑΟ Λεβάντε. Αυτός ο καλός φίλος εδώ στη Ζάκυνθο ήταν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα. Εμείς λοιπόν μάθαμε ότι έγινε ένσταση, η ομάδα του Λέβαντε αρχικά δεν το γνώριζε. Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον ΑΟ Λεβάντε στην πειθαρχική επιτροπή. Βάλαμε δικηγόρο εμείς. Ο ΑΟ Λεβάντε αρνήθηκε να βάλει, διότι ήταν πολλά τα χρήματα που έπρεπε να δώσουν οι άνθρωποι. Μίλησα με το κο Μυλωνά και δεν ήθελε να βάλει δικηγόρο. Το κάναμε εμείς. Πληρώσαμε δικηγόρο, στείλαμε στην πειθαρχική το φύλλο αγώνα που μας ζητήθηκε και προσπαθήσαμε να κερδίσουμε την υπόθεση όπως και έγινε τελικά. Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι έχω αρκετά παράπονα από τον φίλο μου τον Κώστα Μυλωνά, διότι είπε κάποια πράγματα που με πίκραναν προσωπικά, όπως δεν ακούγεται η φωνή του Λεβάντε στην ΕΠΣ. Εμείς,  κάναμε αυτό που έπρεπε και βάσει του φύλλου αγώνα που στείλαμε, η ομάδα αθωώθηκε στο δικαστήριο. Τώρα γιατί συνέβη αυτό; Διότι αυτός ο καλός άνθρωπος που δεν θα ήθελα να τον κατονομάσω ήθελε να κάνει κακό και στον Λεβάντε και στην Ένωση. Και να το ολοκληρώσω, με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να πάρει την ΕΠΣ. Αυτό που συνέβη είναι πέρας της ηθικής. Είναι ανήθικο! Είναι μια μαύρη στιγμή για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο αυτό που προσπάθησε να κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.”

Για την κίνηση Μυλωνά να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΣ: “Εγώ πιστεύω ότι δεν σηκώνει να κατέβουν στις εκλογές δύο-τρεις διαφορετικές παρατάξεις. Εγώ απεύθυνα σε όλες τις ομάδες κάλεσμα να κατέβουμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Και αν κάποιος έρθει να πει ότι εγώ δεν τα καταφέρνω, θα τον ακούσω και αν είναι να φύγω, θα φύγω. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Έχω μια επιχείρηση με 35 εργαζόμενους. Αφήνω την δουλειά μου και είμαι εδώ στην ΕΠΣ, επειδή μου αρέσει.”

Για το θέμα των εκλογών στην ΕΠΣ και αν θα εξαντλήσει την τετραετία: Θα σας πω. Εμείς θα κάνουμε την δική μας ομάδα. Αρχικά μαζί με εμένα θα είναι ο Γιάννης Βερύκιος και η Αναστασία Κορφιάτη. Από εκεί και πέρα, θα μπει ο Στράτος Κουρούμαλος ένας άνθρωπος που είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχει δημιουργήσει όλο αυτό το οικοδόμημα. Από εκεί και πέρα, έχουμε σκεφτεί και κάποιους άλλους ανθρώπους, αξιόλογους στον χώρο που μπορεί να μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Πρέπει να υπάρξουν στη νέα διοίκηση 9 ενεργά μέλη, διότι οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. Τώρα όσον αφορά και με αυτούς που διαφωνούν μαζί  μας, τους λέω να έρθουν εδώ στην ΕΠΣ να δουν τα προβλήματα και όλοι μαζί μα βρούμε λύσεις”.

Για το αν η ΕΠΣ Ζακύνθου βοήθησε τον ΑΠΣ Ζάκυνθος: ” Βοήθεια, υπήρχε και θα υπάρχει. Αυτό είναι δεδομένο. Όπως βοηθήσαμε την διοίκηση του Στέλιου Γούναρη, αυτό κάνουμε και τώρα. Απλά ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Δεν είναι μόνο να κάνουν κριτική, πρέπει και να βοηθούν την ομάδα. Εμείς από την δική μας πλευρά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας να βοηθήσουμε. Χρησιμοποιήσαμε τις γνωριμίες μας έτσι ώστε η ομάδα να μη αδικηθεί κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και νομίζω ότι το πρόσημο ήταν θετικό. Η διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος, κάνει ότι περνάει από το ΄χερι της για να στηρίξει την ομάδα. Αυτά τα παιδιά προσπαθούν καθημερινά να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Για αυτό τον λόγο αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους επιχειρηματίες του νησιού”.

Για τους διπλωματούχους προπονητές στο τοπικό: “Υπάρχουν ίσως και 23 προπονητές με δίπλωμα. Αλλά από αυτούς πόσοι είναι ενεργοί; πόσοι ασχολούνται καθημερινά με το ποδόσφαιρο; είναι λίγοι και δεν φτάνουν να καλύψουν τις θέσεις και για αυτό τον λόγο η ΕΠΣ είναι ελαστική πάνω σε αυτό. Από τον Οκτώβριο, εμείς σαν ΕΠΣ θα επιδοτήσουμε κάποια παιδιά να πάνε σε σχολή προπονητικής. Έχουμε πάρει απαλλαγή από την ΕΠΟ ίσως πάρουμε και τη νέα χρονιά. Είναι εύκολο να λέμε ότι έχουμε 23 προπονητές με δίπλωμα, το δύσκολο είναι στην πράξη, διότι αρκετό από αυτούς δεν είναι πλέον ενεργοί στο ποδόσφαιρο.”

Για τις Μεικτές ομάδες και το Παιδικό πρωτάθλημα: “Επειδή στην ΕΠΟ θέλουν να εμφανίσουν θετικό οικονομικό πρόσημο κόβουν κάποια πράγματα. Ένα από αυτά ήταν τα ταξίδια των Μεικτών ομάδων. Από εκεί αρχίζει και η απαξίωση. Για τις δικές μας Μεικτές στο αγωνιστικό κομμάτι δεν τα πήγαμε τόσο καλά, δεν είχαμε καλούς παίκτες όπως πέρυσι. Μπορούμε όμως να κάνουνε καλύτερες Μεικτές και καλύτερο παιδικό πρωτάθλημα. Γιατί ούτε το παιδικό ήταν αυτό που θα θέλαμε. Δεν είχε την αίγλη που θα έπρεπε να έχει. Θέλουμε το παιδικό να ξεκινάει μαζί με το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας”.

Για το νέο πρωτάθλημα: ” Θα βγει η νέα προκήρυξη από την στιγμή που έχουμε συζητήσει με τις ομάδες. Αλλά θα ξαναμιλήσουμε ξεχωριστά με την κάθε ομάδα και μετά θα βγάλουμε την προκήρυξη.  Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει βγει. Από εκεί και πέρα, για το πως θα γίνει η διεξαγωγή, το είπαμε με τους βαθμούς που θα ακολουθούν τις ομάδες στους αγώνες μπαράζ”.

Για το αν θα κάνει άνοιγμα σε Μυλωνά και Μπάστα η και ακόμα στον Ραυτόπουλο: ” Δεν θα είχα κανένα θέμα να συνεργαστώ με το Κώστα Μυλωνά. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και φυσικά θα το έκανα, όπως και με τον Σταμάτη τον Μπάστα ο οποίος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και μάλιστα του έχω κάνει πρόταση για συνεργασία στο να αναλάβει το κομμάτι του ταμείου της Ενωσης από την στιγμή που είναι λογιστής. Με τον κο Ραυτόπουλο δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ, διότι έχουμε τεράστια διαφορά φιλοσοφίας και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε στην ίδια Ένωση”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.