5 πανελλήνια μετάλλια – 1 συμμετοχή με την Εθνική ομάδα Παίδων- Κορασίδων

Σημαντική άνοδος για το Ζακυνθινό σύλλογο κατά 26 θέσεις από την 90η θέση το 2018 στην 64η το 2019 ανάμεσα σε 360 συλλόγους . Συγκέντρωσε 2003 βαθμούς , 620 περισσότερους από τους 1383 του 2018.

Η άνοδος οφείλεται περισσότερο στις μικρές κατηγορίες ΠΠ-ΠΚΒ΄ και ΠΠ-ΠΚΑ’. Στην κατηγορία ΠΠ-ΠΚΒ’ (12-13 ετών) κατέκτησε την πρώτη θέση μαζί με την Ολυμπιάδα Πατρών με 45 βαθμούς ανάμεσα σε 15 συλλόγους Νομού Αχαΐας- Ζακύνθου.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογική επιτυχία την κατέκτησε στην κατηγορία ΠΠ-ΠΚΑ’ . Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα μεταξύ 25 συλλόγων σε πέντε Νομούς της Περιφέρειας ( Αχαΐας – Ηλείας- Κεφαλληνίας – Ζακύνθου – Αιτωλοακαρνανίας) κατέκτησε την 1η θέση. 1η ΑΓΕΖ  , 2η Ολυμπιάδα , 3η Αθηνόδωρος Αιγίου.

Αντίστοιχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚΑ’ μεταξύ των συλλόγων της περιφέρειας κατέκτησε και εκεί την 1η θέση, με 2η την Ολυμπιάδα και 3η τον Απόλλων Πύργου.

Στην κατηγορία Π-Κ στο διασυλλογικό ο σύλλογος κατέκτησε την 7η θέση.

Στην κατηγορία Α-Γ  την 9η θέση.

Το κενό είναι εμφανές στις κατηγορίες Π-Κ και Α-Γ  επειδή α) τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία σταματάνε για να αφοσιωθούν στο διάβασμα β) και λόγω της κατασκευής του γηπέδου.

Όμως από το 2017 που το νέο γήπεδο δόθηκε σε χρήση σ’ όλες  τις ηλικιακές κατηγορίες υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο που στελεχώνουν όλα τα αγωνίσματα με επιτυχία και   με στόχο τη διάκριση.

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα είχαμε τις εξής διακρίσεις:

Σημαντική στιγμή της χρονιάς η συμμετοχή της Μάρλη Μάρας στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Παίδων-Κορασίδων  στο αγώνισμα των 2.000μ στιπλ που φόρεσε το εθνόσημο για 2η φορά τιμώντας τη χώρα της και το σύλλογό της. Η αθλήτρια επίσης ήταν 3η στα 3.000μ στιπλ Νεανίδων και 2η στο Πανελλήνιο Π-Κ στα 2.000μ στιπλ.

Στο  Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ που έγινε στη Χαλκίδα στις 7-8/7/2019 ο σύλλογος σημείωσε ιστορική επιτυχία   2η βαθμολογικά μετά το 2014. Κατέκτησε την 7η θέση στη βαθμολογία των ΠΠΑ’ στο Νότιο όμιλο με 52 βαθμούς με 1ο το Κολέγιο Αθηνών, 2ο το ΓΣ Κηφισιάς και 3Ο  τη Φιλοθέη ενώ στις ΠΚΑ’ την 20η θέση με 32 βαθμούς και την 8η θέση στο σύνολο με 83 βαθμούς. Στους ίδιους αγώνες οι αθλητές της ΑΓΕΖ κατάκτησαν 3 μετάλλια και αρκετές θέσεις σε τελικούς.

1η στον ακοντισμό ΠΚΑ’ με 36,76μ  Μαρίνου Ρωξάνη

2ος στο 6αθλο ΠΠΑ’ με 3.960β  Αρβανιτάκης Διονύσιος

2ος στα 600μ ΠΠΑ’ με 1’28’’56  Σούλης Κωνσταντίνος

5η η σκυταλοδρομία 4Χ80μ ΠΚΑ’ με 41’’36 με τις Καραμαλίκη-Μωραϊτη –Πυριόχου- Μαρίνου.

7ος στα 600μ ΠΠΑ’ με 1’31’’33 ο Γεωργαντόπουλος Γεώργιος

7ος στα 3.000μ ΠΠΑ’ με 10’01’’36 ο Στρούζας Πέτρος

9ος στο 6αθλο ΠΠΑ’ με 3.450β ο Βερναρδάκης Γεώργιος

10η στα 80μ εμπ ΠΚΑ’ με 13’’07 η Σεμιτεκόλου Κατερίνα

13η η σκυταλοδρομία ΠΠΑ’ με τους Κεφαλληνό- Γιακουμέλο- Σούλη- Γεωργαντόπουλο

14ος στο μήκος ΠΠΑ’ ο Κεφαλληνός Ιάκωβος

Στην κατηγορία Νέων Ανδρών ο Θανάσης Ανδρέας ήταν 5ος στη Δισκοβολία και 8ος στη Σφαιροβολία

Στην κατηγορία των Γυναικών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ολυμπίου Σοφία ήταν 5η στα 50.000μ βάδην με 6h03’ και η Φωτοπούλου Αικατερίνη 9η στο Μαραθώνιο με 3h16’30

Οι λόγοι της σπουδαίας πορείας είναι πολλοί:

  1. Οι γονείς οι οποίοι είναι οι αφανείς ήρωες είναι κοντά στα παιδιά τους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους
  2. Τα τεστ που γίνονται στα Δημοτικά σχολεία για να ανιχνευτούν τα παιδιά με κινητικές δεξιότητες , γι΄ αυτό ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους συναδέλφους γυμναστές για την αμέριστη συμπαράστασή τους
  3. Το καινούριο Δημοτικό στάδιο με το καλύτερο ταρτάν στην Ελλάδα
  4. Το γεγονός ότι τα πανελλήνια μετάλλια από την κατηγορία Π-Κ και πάνω δίνουν μπόνους και προσαύξηση στην βαθμολογία των πανελλαδικών σ’ όλες τις σχολές.

Στατιστικά να αναφερθεί ότι ο σύλλογός μας ήταν 5ος στην Περιφέρεια , στην πιο δυνατή περιφερειακή ΕΑΣ (Βόρειας Πελοποννήσου) που 25 σύλλογοι αγωνίζονται με στόχο τη διάκριση και τα πανελλήνια μετάλλια με 1ο την Ολυμπιάδα, 2ο την ΓΕ Αγρινίου και 3ο τον Αιγεύς.

Σε συλλόγους από νησιά έχουμε :

1ο τον Κερκυραϊκό, 2ο τη Μυτιλήνη, 3ο τον Κάμειρο Ρόδου, 4ο το Ρόδο Σταματίου,5ο την Α.Ο Μυκόνου, 6ο τον Ήφαιστο Λήμνου και την ΑΓΕ Ζακύνθου στην 7η θέση.

Στα ΑΕΙ εισήχθησαν οι παρακάτω αθλητές-τριες  του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ : ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΑΡΙΕΤΑ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ , ΑΚΤΥΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ από το οποίο αποδεικνύεται ότι με σωστό προγραμματισμό και βοήθεια από την οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν η απόδοση στο σχολείο με την διάκριση στον αθλητισμό.

Να ευχαριστήσουμε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και τον πρόεδρό του Κωνσταντίνου Γεώργιο, που κάθε χρόνο (Δεκέμβριο) αναδεικνύει τη δουλειά του στίβου στο νησί μας με τη συνδιοργάνωση αγώνων στίβου  με το σύλλογό μας και τα αρτοσκευάσματα «Αφοί Μάργαρη» για τη χορηγία αθλητικού υλικού.

Το 2020 παρ’ όλο που θα είναι μια μεταβατική χρονιά για αρκετά παιδιά αλλάζοντας κατηγορία ευελπιστούμε όλοι στο σύλλογο ότι τα αποτελέσματα θα είναι σπουδαία και οι διακρίσεις μεγάλες με απώτερο σκοπό την άνοδο στην πανελλήνια κατάταξη.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.