• Κρίσιμη ήταν η τηλεδιάσκεψη της UEFA την Πέμπτη (23/04), με τα αποτελέσματά της να δείχνουν πως η UEFA προχωράει σε αναδίπλωση της σκληρής στάσης για συνέχιση πάση θυσία όλων των πρωταθλημάτων στις χώρες μέλη της.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τη δήλωση του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος είχε τονίσει  ότι θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της UEFA οι ομάδες των χωρών που δεν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματά  τους.

Στην ανακοίνωση της UEFA μετά την τηλεδιάσκεψη, αφήνεται πλέον ανοικτή… πόρτα για μη ολοκλήρωση των διοργανώσεων, αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά και για συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της με βάση την τελική κατάταξη που θα διαμορφωθεί άσχετα με το αν θα διεξαχθεί το υπόλοιπο των αγώνων. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, παράλληλα αναφέρεται και στις περιπτώσεις του Βελγίου και της Σκωτίας που αποφάσισαν να τελειώσουν τώρα τις σεζόν τους, αναγνωρίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν, ορίζοντας ωστόσο τις κατευθυντήριες γραμμές για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη από αυτές τις χώρες τη νέα σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά γίνονται συνεχείς αναφορές στην ιεράρχηση των αξιών από πλευράς της UEFA με την υγεία και την προσπάθεια για τη δημιουργία πορείας επιστροφής του ποδοσφαίρου να μπαίνουν πάνω από την πάση θυσία ολοκλήρωση των διοργανώσεων. Επίσης, στην ανακοίνωση γίνονται αναφορές και στο Euro 2020 το οποίο θα διατηρήσει το όνομά του παρότι θα γίνει το 2021. Αυτό θα συμβεί τόσο για εμπορικούς όσο και για συμβολικούς λόγους, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως οι ομοσπονδίες και οι ομάδες θα πάρουν από τώρα τα χρήματα που δικαιούνται για τη συμμετοχή των παικτών και των ομάδων στα προκριματικά και την τελική φάση.

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Έλαβε ενημερώσεις σχετικά με τις ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν σε συνεργασία με τις European Club Association (ECA), European Leagues (EL) και FIFPRO Europe. Από τα δύο σενάρια που εξετάστηκαν από την Ομάδα Εργασίας για το καλεντάρι, και τα δύο προβλέπουν το εγχώριο ποδόσφαιρο να ξεκινήσει πριν από τους αγώνες της UEFA, με το ένα να επιδιώκει να διοργανώσει τους αγώνες παράλληλα και το άλλο να ολοκληρώσει τους εγχώριους αγώνες πριν ξεκινήσει εκ νέου τους αγώνες της UEFA τον Αύγουστο.

Η επιτροπή άκουσε για το έργο της νεοσυσταθείσας ιατρικής υποομάδας, υπό την προεδρία του καθηγητή Tim Meyer, εξετάζοντας τα θέματα υγείας σχετικά με την επιστροφή στο ποδόσφαιρο, το οποίο συνεργάζεται με την Ένωση των ομάδων και την Ένωση των Λιγκών για να συνδέσει το έργο που έχει ήδη γίνει από πρωταθλήματα και συλλόγους και να παράγει ένα σύνολο οδηγιών που θα ευθυγραμμίζονται με τα καλύτερα διαθέσιμα πρωτόκολλα υγείας. Η επιτροπή εκτίμησε την ενότητα που παρουσιάζεται σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την έμφαση που δίνεται στην ιεράρχηση της υγείας κατά την προσπάθεια δημιουργίας μιας πορείας για την επιστροφή του ποδοσφαίρου.

Ως αποτέλεσμα των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών αρχών στο Βέλγιο και τη Σκωτία, η επιτροπή αναγνωρίζει τα ζητήματα που τέθηκαν και ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αρχές επιλεξιμότητας για τους αγώνες της UEFA 2020/21. Οι κατευθυντήριες γραμμές αντικατοπτρίζουν την αρχή ότι η είσοδος στις διοργανώσεις της UEFA βασίζεται πάντα στην αθλητική αξία.

Ως εκ τούτου, η UEFA παροτρύνει τους Εθνικούς Συνδέσμους και τα Πρωταθλήματα να διερευνήσουν όλες τις πιθανές επιλογές για να παίξουν όλες τις κορυφαίες εγχώριους διοργανώσεις, δίνοντας πρόσβαση στις διοργανώσεις της UEFA με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, η UEFA τονίζει ότι η υγεία των παικτών, των θεατών και όλων εκείνων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθώς και το ευρύ κοινό πρέπει να παραμείνει το κύριο μέλημα αυτή τη στιγμή.

Το ιδανικό σενάριο, εάν το επιτρέπει η κατάσταση πανδημίας, είναι να ολοκληρωθούν οι επί του παρόντος εγχώριες διοργανώσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή, επιτρέποντας στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να προκριθούν στους αγώνες της UEFA με αθλητική αξία στην αρχική τους μορφή. Εάν αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό, ιδίως λόγω ημερολογιακών ζητημάτων, θα ήταν προτιμότερο οι διοργανώσεις να ξαναρχίσουν με διαφορετική μορφή με τρόπο που θα διευκόλυνε ακόμη τους συλλόγους να προκριθούν σε αθλητικά πλαίσια.

Ενώ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων, οι Εθνικοί Σύλλογοι ή / και τα Πρωταθλήματα ενδέχεται να έχουν νόμιμους λόγους να τερματίσουν πρόωρα τους εγχώριους αγώνες τους, ιδίως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • ύπαρξη επίσημης παραγγελίας που απαγορεύει αθλητικά γεγονότα, ώστε τα εγχώρια πρωταθλήματα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν πριν από μια ημερομηνία που θα καθιστούσε δυνατή την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν σε καλή στιγμή πριν από την επόμενη σεζόν για να ξεκινήσει.
  • ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της σεζόν, διότι θα έθετε σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα του εγχώριου ανταγωνισμού ή / και των συλλόγων.

Εάν ένα εγχώριο πρωτάθλημα τερματιστεί πρόωρα για νόμιμους λόγους σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, η UEFA θα απαιτούσε από την ενδιαφερόμενη Εθνική Ένωση να επιλέξει συλλόγους για τους αγώνες UEFA club 2020/21 με βάση την αγωνιστική κατάταξη στους εγχώριους αγώνες 2019/20:

  • η διαδικασία επιλογής συλλόγων πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικές, διαφανείς και αμερόληπτες αρχές. Οι εθνικοί σύλλογοι και τα πρωταθλήματα, θα πρέπει διαφορετικά να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν τις τελικές θέσεις στις εγχώριες διοργανώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε πρωταθλήματος ·
  • Ο οριστικός προσδιορισμός των επιλέξιμων θέσεων για τους αγώνες της UEFA πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους φορείς σε εγχώριο επίπεδο.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να αξιολογήσει την είσοδο σε οποιονδήποτε σύλλογο που προτείνεται από μια Εθνική Ένωση από ένα πρόωρο τερματισμένα εγχώριο πρωτάθλημα, ιδίως όταν:

  • τα εγχώρια πρωταθλήματα δεν έχουν τερματιστεί πρόωρα βάσει των λόγων που δίνονται σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA ή βάσει άλλων νόμιμων λόγων δημόσιας υγείας.
  • οι σύλλογοι επιλέχθηκαν σύμφωνα με μια διαδικασία που δεν ήταν αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη, έτσι ώστε οι επιλεγμένοι σύλλογοι να μην μπορούν να θεωρηθούν ότι έχουν προκριθεί σε αθλητικά πλαίσαι.
  • υπάρχει μια δημόσια αντίληψη για την αδικία στην κατάταξη του συλλόγου.

UEFA EURO 2020

Μετά την αναβολή του UEFA EURO 2020 έως το καλοκαίρι του 2021 και μετά από εμπεριστατωμένη εσωτερική αναθεώρηση καθώς και αρκετές συζητήσεις με εταίρους, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ότι το τουρνουά θα εξακολουθεί να είναι γνωστό ως UEFA EURO 2020.

Αυτή η απόφαση επιτρέπει στην UEFA να διατηρήσει το αρχικό όραμα του τουρνουά για να γιορτάσει την 60η επέτειο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (1960 – 2020).

Θα χρησιμεύσει επίσης για να θυμηθούμε πώς ολόκληρη η οικογένεια του ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε για να ανταποκριθεί στις εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας COVID-19 και των δύσκολων περιόδων που έπρεπε να περάσει η Ευρώπη και ο κόσμος το 2020.

Αυτή η επιλογή συνάδει με τη δέσμευση της UEFA να καταστήσει το UEFA EURO 2020 βιώσιμο και όχι να δημιουργήσει πρόσθετες ποσότητες ζημιών. Πολλά επώνυμα υλικά είχαν ήδη παραχθεί πριν από τη στιγμή της αναβολής του τουρνουά. Μια αλλαγή στο όνομα της εκδήλωσης θα σήμαινε την καταστροφή και αναπαραγωγή τέτοιων αντικειμένων.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA Under 21

Η Επιτροπή άκουσε ότι οι επιλογές για αναδιάταξη ή αναβολή του τουρνουά θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμών Εθνικών Ομάδων στις 11 Μαΐου, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στην Εκτελεστική Επιτροπή στις 27 Μαΐου 2020.

Τα προνόμια του UEFA EURO 2020 πληρώνονται εκ των προτέρων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα να αποδεσμεύσει αμέσως τις πληρωμές παροχών στους συλλόγους που σχετίζονται με τη συμβολή στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων της UEFA ενόψει της τρέχουσας κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τέτοιες πληρωμές είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση των πλέι-οφ των Προκριματικών στην Ευρώπη, αλλά δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι που πρέπει να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές δεσμεύσεις, ενώ βλέπουν τα έσοδα να τελειώνουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, οι πληρωμές θα γίνονται τώρα αμέσως ως εξής:

50 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν σε συλλόγους που έχουν διαθέσει παίκτες για τις 39 εθνικές ομάδες που δεν συμμετέχουν στα πλέι-οφ των ευρωπαϊκών προκριματικών.

17,7 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν σε κλαμπ που έχουν διαθέσει παίκτες για τις 16 εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ των ευρωπαϊκών προκριματικών (δεν συμπεριλαμβάνονται οι πληρωμές για τους αγώνες πλέι-οφ, οι οποίες θα πληρωθούν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ).

Το υπόλοιπο 2,7 εκατομμυρίων ευρώ – που σχετίζεται με παίκτες που διατέθηκαν για τα πλέι οφ – θα διανεμηθεί μετά την ολοκλήρωση αυτών των αγώνων πλέι οφ το φθινόπωρο.

Για το UEFA EURO 2020, διατίθενται τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ για διανομή σε συλλόγους, όπως συμφωνήθηκε στο μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της UEFA και του ECA, το οποίο ανανεώθηκε το 2019.

Με βάση τον μηχανισμό διανομής πληρωμών που έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, θα διανεμηθούν 70 εκατ. Ευρώ μεταξύ αυτών των συλλόγων που διέθεσαν παίκτες για τους Προκριματικούς και το Πρωτάθλημα Εθνών της UEFA, ενώ τα υπόλοιπα 130 εκατ. Ευρώ θα διανεμηθούν μεταξύ αυτών των συλλόγων που θα διαθέσουν παίκτες για την UEFA EURO 2020.

Αυτές οι πληρωμές θα ωφελήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό συλλόγων σε όλη την Ευρώπη και θα τους δώσουν ζωτικό χώρο αναπνοής σε μια κρίσιμη στιγμή. 676 σύλλογοι από τις 55 ενώσεις-μέλη της UEFA θα λάβουν ποσά που κυμαίνονται από 3.200 ευρώ έως και 630.000 ευρώ για τη συνεισφορά τους στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς και το πρωτάθλημα εθνών UEFA για την περίοδο 2018-20.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε: «Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας των εθνικών μας αγώνων. Ως αποτέλεσμα, ένα μερίδιο των εσόδων από τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων διανέμεται στους συλλόγους που διαθέτουν παίκτες για αυτούς τους αγώνες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ειδικά με τις ταμειακές τους ροές, ήταν καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι σύλλογοι θα λάβουν αυτές τις πληρωμές το συντομότερο δυνατό».

Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της European Club Association (ECA) δήλωσε: «Αυτό αντιπροσωπεύει μια πολύ απαραίτητη εισροή ρευστότητας στα οικονομικά των συλλόγων και είναι αποτέλεσμα της κοινής συνεργασίας του ECA με την UEFA για τη διαφύλαξη των συλλόγων αυτή τη στιγμή της υπαρξιακής απειλής. Ενώ η δημόσια υγεία παραμένει το πρωταρχικό μας μέλημα, η εξασφάλιση οικονομικής, νομικής και κανονιστικής αρωγής πριν από την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, όταν είναι ασφαλές, είναι ύψιστης σημασίας για το ECA και τα μέλη του».

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι σύλλογοι που επωφελούνται από αυτές τις πληρωμές είναι εκείνοι με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι παίκτες είχαν εγγραφεί κατά τη διάρκεια της σχετικής περιόδου. Λαμβάνονται υπόψη μόνο οι παίκτες που διατίθενται από μια ομάδα που ανήκει σε ένωση μέλους της UEFA.

Ένας πλήρης κατάλογος των συλλόγων και το συνολικό ποσό που λαμβάνει ο καθένας θα ανακοινωθεί μετά τον αγώνα του τελικού τουρνουά

Το Euro Γυναικών της UEFA μετακινήθηκε τον Ιούλιο του 2022

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επιβεβαίωσε ότι το αναβληθέν UEFA EURO 2021 των γυναικών θα παιχτεί στην Αγγλία από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου 2022. Έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιήσει τους ίδιους χώρους που είχαν αρχικά προταθεί για τη διοργάνωση.

Σχολιάζοντας την αναδιάταξη, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε: «Όταν έπρεπε να λάβουμε επείγουσα απόφαση σχετικά με την αναβολή του UEFA EURO 2020, είχαμε πάντα τον αντίκτυπο στο EURO 2021 των γυναικών. Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις επιλογές, με τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στο προσκήνιο της σκέψης μας. Μετακινώντας το EURO Γυναικών της UEFA στον επόμενο χρόνο, διασφαλίζουμε ότι ο κύριος διαγωνισμός γυναικών θα είναι το μοναδικό σημαντικό τουρνουά ποδοσφαίρου του καλοκαιριού, παρέχοντάς του την προβολή που του αξίζει».

Η απόφαση για τη μετακίνηση του EURO των γυναικών της UEFA ήρθε μετά την ανακοίνωση της UEFA στις 17 Μαρτίου ότι το UEFA EURO 2020 θα αναβληθεί έως το 2021 μετά το παγκόσμιο ξέσπασμα του COVID-19 και το καθήκον της UEFA να προστατεύει την υγεία όλων των συμμετεχόντων στο παιχνίδι, επιτρέποντας παράλληλα στα εγχώρια πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ολοκληρωθούν. Οι εκτενείς συζητήσεις που οδήγησαν στην κίνηση περιλάμβαναν συνομιλίες με τους διοργανωτές των Αγώνων Κοινοπολιτείας του Μπέρμιγχαμ 2022, με τους οποίους η UEFA και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) συνεχίζουν να συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το 2022 θα προσφέρει ένα αξέχαστο καλοκαίρι ελίτ αθλητισμού.

Η επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA, Nadine Kessler, δήλωσε: «Το βασικό ερώτημα που μας καθοδηγεί μαζί με την αγγλική FA ήταν: Τι είναι καλύτερο για το γυναικείο ποδόσφαιρο; Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να επιβεβαιώνονται τώρα για το καλοκαίρι του 2021, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μετάβαση στο 2022 είναι προς το καλύτερο συμφέρον του τουρνουά, οι παίκτες, οι οπαδοί, οι γυναίκες ποδοσφαιρικοί συνεργάτες και όλοι όσοι συμμετέχουν σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Το UEFA Women’s EURO είναι το μεγαλύτερο γυναικείο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, και ως εκ τούτου χρειάζεται και αξίζει μια δική του πλατφόρμα.

Αυτή η απόφαση μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα τουρνουά που προσελκύει παγκόσμια προσοχή, μεγιστοποιεί την κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αυξάνει τις συμμετοχές στα γήπεδα και επομένως μας βοηθά να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά γυναικών ποδοσφαιριστών.

Το 2022 επιτρέπει επίσης την περαιτέρω προώθηση και την ενεργοποίηση των συνεργατών, κάτι που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο σε αυτό που είναι τώρα ένα πολυσύχναστο καλοκαίρι το 2021. Είναι ένα σαφές σημάδι δέσμευσης στους αφοσιωμένους συνεργάτες μας που έχουν ενταχθεί από τότε που αποφασίσαμε να διαχωρίσουμε τη χορηγία γυναικείου ποδοσφαίρου από αυτή στο ανδρικό ποδόσφαιρο».

Η διευθύντρια γυναικείου ποδοσφαίρου της Αγγλικής FA, βαρόνη Sue Campbell, δήλωσε: «Ως έθνος και σαν FA, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που φιλοξενούμε το UEFA Women’s EURO 2021 και είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην παροχή εμπειρίας παγκόσμιας κλάσης για παίκτες, προσωπικό και φιλάθλους καθώς η κορυφαία διοργάνωση του ευρωπαϊκού παιχνιδιού έρχεται στην Αγγλία.

Ωστόσο, το αθλητικό ημερολόγιο πρέπει να προσαρμοστεί, ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθλημα. Σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου καιρούς, πρέπει να επαναληφθεί ότι η υγεία των κοινοτήτων μας παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.

Ως αποτέλεσμα, μετά από συζητήσεις με την UEFA, υποστηρίζουμε πλήρως την απόφασή της να αναβάλει το UEFA Women EURO 2021. Συμφωνούμε ότι αυτή η απόφαση θα ωφελήσει τελικά το τουρνουά, δημιουργώντας το δικό του παράθυρο στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο. Θα μας επιτρέψει επίσης περισσότερο χρόνο μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο να παραδώσουμε ένα αξέχαστο γεγονός που ταιριάζει σε ένα Euro στο σπίτι μας.

«Έχουμε σημειώσει εξαιρετική πρόοδο στον προγραμματισμό του τουρνουά μέχρι σήμερα, και ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις πόλεις και τους χώρους υποδοχής μας για τη συνεχή δέσμευση και υποστήριξή τους. Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην Ομοσπονδία Αγώνων της Κοινοπολιτείας για τη συνεργασία της καθώς επιδιώξαμε να επιβεβαιώσουμε αυτές τις νέες ημερομηνίες και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να παρουσιάσουμε τα καλύτερα του γυναικείου αθλητισμού και στις δύο εκδηλώσεις μας.

Θα συνεχίσουμε τους διαλόγους μας με πόλεις, χώρους και τους συνεργάτες μας τους επόμενους μήνες καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη ενός πρωτοποριακού EURO Γυναικών UEFA στο σπίτι του το 2022. Είμαστε σίγουροι ότι θα αξίζει τον κόπο να περιμένουμε».

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόσθεσε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την FA, την τοπική οργανωτική επιτροπή και τις ενώσεις μελών μας, που είναι τόσο πεπεισμένοι όσο είμαστε ότι η αναβολή έως το 2022 θα είναι προς όφελος του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικά. H οικογένεια του ποδοσφαίρου έχει δείξει για άλλη μια φορά ενότητα, και τώρα δεν είμαστε μόνο σε θέση να προσβλέπουμε σε ένα ευρωπαϊκό καλοκαίρι ποδοσφαίρου το 2021, αλλά και το 2022. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της FIFA και της Ομοσπονδίας Αγώνων της Κοινοπολιτείας σε αυτές τις ημερομηνίες».

Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών τροποποιήσεων στο ημερολόγιο αγώνα ή το όνομα του τουρνουά, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Πηγή: onsports

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.