Τη δική της φωνή διαμαρτυρίας με αφορμή τις νέες σημαντικές επιτυχίες του Συλλόγου στο 22ο κύπελλο Χριστουγέννων στην Πάτρα, έβγαλε η «οικογένεια» του ΑΝΟΖ με την ανάρτηση συγκεκριμένου πανό στις εξέδρες, το οποίο αναφέρεται στο αιώνιο πρόβλημα του σωματείου που δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενός κολυμβητηρίου.  

Με το σύνθημα «Υποσχέσεις έχουμε, μετάλλια έχουμε, κολυμβητήριο ΔΕΝ έχουμε», άπαντες στον Όμιλο έδειξαν με τον πλέον προφανή τρόπο την δυσαρέσκεια τους, για το γεγονός  ότι ο Σύλλογος παραμένει χωρίς τα βασικά αλλά παρά ταύτα, εξακολουθεί να φέρνει επιτυχίες και διακρίσεις στο νησί.

 

PAIDAKIA ANOZ

 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου από το διοικητικό συμβούλιο:

Το τριήμερο 12 έως 14 Δεκεμβρίου , η κολυμβητική ομάδα του ΑΝΟΖ έλαβε μέρος στους αγώνες με την επωνυμία 22ο κύπελλο Χριστουγέννων τους οποίους διοργάνωσε η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών. Η ομάδα του ΑΝΟΖ ήταν η πολυπληθέστερη από όλες τις μέχρι τώρα συμμετοχές της αφού κολύμπησαν 45 αθλητές και αθλήτριες , ηλικίας από 8 έως 18 ετών. Οι αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου , συμμετείχαν σε αυτούς 1200 περίπου αθλητές από 52 Συλλόγους (4 από τους οποίους ήταν από το εξωτερικό), μεταξύ των οποίων και η αφρόκρεμα των Ελλήνων κολυμβητών όπως οι Χρήστου, Δρυμωνάκος, Δημητριάδης, Αραούζου, Δράκου, Βουρνά  κ.α.

Στους αγώνες αυτούς ο ΑΝΟΖ κατέκτησε 9 μετάλλια. Συγκεκριμένα: Η Νικολέττα Μάργαρη στην κατηγορία Παγκορασίδων Β (κορίτσια 13 ετών) κέρδισε 1 χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο με χρόνο 28,90, 1 χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. πεταλούδα με χρόνο 30,93 και 1 χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 1,07,67.

 

KOLYMBHTHRIO PEPANOS

 

Η Τζώρτζια Καλοφώνου στην κατηγορία Κορασίδων κέρδισε 1 χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 33,23 , 1 αργυρό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1,12,78 και 1 χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 3,05,69.

Η Φιλίππα Κολοκοτσά στην κατηγορία Κορασίδων , κέρδισε 1 αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 29,80 και 1 χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο με 1,02,13.

Τέλος ο Παναγιώτης Μαρίνος στην Προαγωνιστική κατηγορία αγοριών 11 ετών, κέρδισε 1 αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 33,65.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 παιδιά του ΑΝΟΖ στην αγωνιστική κατηγορία έπιασαν τα όρια για τους χειμερινούς πανελλήνιους αγώνες σε 21 αγωνίσματα.

Πρόκειται για τους Τζώρτζια Καλοφώνου, Φιλίππα Κολοκοτσά, Στέλλα Χιώνη, Νικολέττα Μάργαρη, Μαρία Πήλικα, Διονύσιο Μάργαρη, Λεωνίδα Δεδούση και Αναστάσιο Γιακουμέλο.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι η πλειονότητα των παιδιών βελτίωσαν τους χρόνους τους στα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στην ομάδα, η οποία (δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το λέμε) προπονείται σε μια ιδιωτική πισίνα 15 μέτρων και όχι σε ένα κολυμβητήριο  αγωνιστικών προδιαγραφών. Κάνουμε έκκληση  στις Δημόσιες αρχές να βοηθήσουν όλοι στο θέμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στην Ζάκυνθο που ειδικά τώρα αποτελεί επιτακτική ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.