Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η  πρωτοφανής απόφαση της ΕΠΟ να αφήσει εκτός από τη ΓΣ της Παρασκευής (24/06) τους δημοσιογράφους, με το πρόσχημα ότι αυτή θα μεταδοθεί μέσω live streaming.

Πολλές από  τις Ενώσεις της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν την παραπάνω ενέργεια, ενώ ο ΠΣΑΤ επικοινώνησε με την Ομοσπονδία, ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Πανικόβλητη η ΕΠΟ απαγορεύει την είσοδο δημοσιογράφων στην ΓΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία η ΕΠΟ προαναγγέλλει τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τις εργασίες της ετησίας τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση αιτιολογείται με το γεγονός ότι οι εργασίες της συνέλευσης θα μεταδοθούν σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Όμως αυτό αποτελεί πρόφαση, προκειμένου να απαγορευτεί η παρουσία των δημοσιογράφων στο χώρο και η κάλυψη των εργασιών με ρεπορτάζ, το οποίο δεν εξαντλείται στην αναπαραγωγή των ομιλιών, ούτε σε όσα θα δείξει η κάμερα της ΕΠΟ.

Ανέκαθεν η ερευνητική δημοσιογραφία προκαλούσε δυσανεξία στην κατηγορούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, η οποία επέλεξε να πετάξει έξω το ενοχλητικό κομμάτι των δημοσιογράφων κάτι το οποίο είχε κάνει και στην έκτακτη ΓΣ του καλοκαιριού του 2013 χωρίς καν την πρόφαση του live streaming

Με αυτη την λογική, αναμένουμε η ΕΠΟ να κλείσει τις πόρτες στους δημοσιογράφους και στα ματς της Εθνικής, που ούτως ή άλλως μεταδίδονται από την τηλεόραση.

H ανακοινωση της ΕΠΟ

Σας ενημερώνουμε ότι σε απευθείας μετάδοση θα καλυφθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 24/6/2016 και ώρα 10:00, στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η live streaming κάλυψη των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα γίνει για πρώτη φορά και θα προβληθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην αίθουσα/όροφο όπου θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δεν θα έχουν πρόσβαση οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες μέσω live streaming.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας θα επιτραπεί η είσοδος σε φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία για τη λήψη εικόνας, ενώ δηλώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στο ισόγειο του Μεγάρου της Ε.Ο.Ε.

soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.