Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΟ Βασιλικού, πήρε “αέρα” το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Όπως και την 1η φορά έτσι και φέτος, η ομάδα από τη νότια Ζάκυνθο έκανε αυτό που έπρεπε στους αγωνιστικούς χώρους και σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος στον αέρα. Μαζί με το πρωτάθλημα συνοδεύεται ως συνήθως και η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία.

Μόνο που … η διοίκηση του ΑΟ Βασιλικού δεν θέλει την ομάδα στην Α΄ κατηγορία αλλά στην Β΄ τοπική! Φυσικά η απόφαση της διοίκησης να μην ανέβει η ομάδα στην Α΄ κατηγορία είναι απολύτως σεβαστή, μόνο που αυτό γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά. Δηλαδή ο ΑΟ Βασιλικού να παίρνει το πρωτάθλημα και εν’ τέλει να δηλώνει και πάλι στην Β΄ κατηγορία!

Δεν γνωρίζουμε φυσικά τους λόγους που η διοίκηση του συλλόγου προβαίνει κατ΄ επανάληψη σε τέτοιου είδους αποφάσεις αλλά πιστεύουμε ότι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι οι ομάδες να ολοκληρώνουν τους στόχους που ‘έχουν θέσει και φυσικά να επωμίζονται και τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Άλλωστε ποιος ο λόγος μια ομάδα να κερδίζει την άνοδό της και στην συνέχεια να κάθεται εκεί όπου ξεκίνησε; Ο κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από ποδοσφαιριστές που βάζουν στόχους και ένας από αυτούς είναι η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία.

Αν λοιπόν,  την διοίκηση του ΑΟ Βασιλικού δεν την ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός αλλά το καθ΄ αυτού ερασιτεχνικό του πράγματος, που είναι το κίνητρο για την ανώτερη κατηγορία, τότε γιατί διαλέγει και πάλι την εύκολη λύση, δηλαδή της παραμονής του συλλόγου στην ίδια κατηγορία;

Αυτοσκοπός ποιος είναι; η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά το τέλος; Υπό αυτές στις συνθήκες, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος απαξίωσης του θεσμού της Β΄ τοπικής και εν΄ γένει του τοπικού πρωταθλήματος.

Νομικά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει μια ομάδα που δεν θέλει να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Ηθικά όμως, υπάρχει θέμα! Και έχει να κάνει με το αν μια ομάδα θέλει συνεχόμενα να είναι το “αφεντικό” στην κατώτερη κατηγορία χωρίς καμία απολύτως συνέπεια.

Αυτή την φορά η 2η τη τάξει η ομάδα η Δόξα Πηγαδακίων δείχνει ότι θέλει να πάρει εκείνη την θέση του ΑΟ Βασιλικού στην Α΄ κατηγορία. Αν όμως δεν υπήρχε η Δόξα η ακόμα ο τριταθλητής, τι θα γινόταν στην Α΄;

Με δεδομένο ότι η ΑΕ Αγίου Λέοντα υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία έχουν μείνει 7 ομάδες! Αυτό έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση όλου αυτού του “προϊόντος”. Εν΄ πρώτοις,  η διοίκηση του ΑΟ Βασιλικού, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να αλλάξει φιλοσοφία για το πως ο σύλλογος θα πρέπει να είναι πιστός στο κάθε ραντεβού που δίνει.

Αυτή την φορά ο ΑΟ Βασιλικού έχει ραντεβού στην Α΄ κατηγορία. Εκτός και αν αρέσει πολύ το τραγούδι του αειμνήστου  Νίκου Παπάζογλου “όλα τριγύρω αλλάζουμε και όλα τα ίδια μένουν”.

Δημήτρης Πέττας

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.