Μπροστά το φάσμα της επιβολής κυρώσεων από τη FIFA, βρίσκεται η ΕΠΟ, σε περίπτωση που μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν επικυρώσει τον κώδικα δεοντολογίας.

Παρότι αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι θολό σχετικά με το θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που θα συνεδριάσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, επειδή το θέμα αφορά μέλη της αλλά και διευθυντικά στελέχη της, που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες, η θέση του εκπροσώπου της FIFA, K. Koυτσοκούμνη προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ήταν σαφής.

Έκανε λόγο για οδηγία της FIFA που πρέπει να εγκριθεί και να ισχύσει άμεσα και ότι εφόσον η ΕΠΟ δεν πειθαρχήσει θα ληφθούν κυρώσεις όπως ο διορισμός διοικούσας επιτροπής.

Εφόσον η ΕΠΟ δεν πειθαρχήσει στις 15/7, τότε η Δευτέρα 18/7 θα είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα.

Ο Γκιρτζίκης, αλλάζοντας στάση, δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της έγκρισης του κώδικα δεοντολογίας, ως οδηγία της FIFA στην Ε.Ε. αλλά εξέφρασε ενστάσεις για το κατά πόσο θα εγκριθεί.

Αυτό που ζητεί η ΕΠΟ είναι να μειωθεί η δυνατότητα προληπτική ποινής από τρεις μήνες σε έναν για τα πρόσωπα που είναι υπό διερεύνηση, από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.