Η UEFA με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει για την εντολή της προς τα 55 μέλη της Ένωσης που αφορά τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ειδικά της πρώτη κατηγορίας και των αγώνων Κυπέλλου, δείχνοντας το δρόμο για τις αποφάσεις που θα ληφθουν και ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνονται από τις εθνικές ομοσπονδίες.

Παράλληλα η UEFA επανέλαβε την δεσμευσή της να καλύψει την χρηματοδότησει των Ομοσπονδιών, όπως είναι προγραμματισμένη.

Η ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:

Η UEFA συναντήθηκε σήμερα με τα 55 μέλη της, μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσίασε μια ενημέρωση των επιλογών, οι οποίες εξετάστηκαν από τις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκε ένα καλεντάρι με εναλλακτικές επιλογές ημερομηνιών που καλύπτουν τόσο αγώνες των Εθνικών Ομάδων όσο και αγώνων των Συλλόγων.

Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Hat Trick, με την UEFA να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να καλύψει τις πληρωμές των Ενώσεων – Μελών της, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Υπήρξε μια αυστηρή σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας και του κυπέλλου, αλλά κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα ακουστούν μόλις αναπτυχθούν οδηγίες σχετικά με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (περίπτωση ακυρωμένου πρωταθλήματος).

Οι αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα θα ανακοινωθούν μετά την Πέμπτη (23/4) από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.