Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στις 11.30 στην αίθουσα του “cine Φώσκολος”  η πρώτη Γ.Σ. του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 στον κινηματογράφο Φώσκολος την Κυριακή το απόγευμα χωρίς όμως να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα και έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο στις 11.30 το πρωί.

Κανείς από τους εν δυνάμει ανθρώπους του συμβουλίου που έχουν αναφερθεί στα μέσα ΜΜΕ δεν παραβρέθηκε στην συγκέντρωση πλην των δύο ανδρών Στέλιου Γούναρη και Στράτου Κουρούμαλου

40-50 άτομα βρέθηκαν στην αίθουσα οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας η οποίοι αγωνιούν για την τύχη της. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός από τους υπευθύνους για να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Υπήρξαν αντεγκλήσεις ενστάσεις, ανούσιες συζητήσεις που ουσιαστικά το θέμα που ήταν το αύριο του Συλλόγου να περάσει σε 2η μοίρα. Στο τέλος ο κος Γούναρης μετά από ερώτηση αποκάλυψε ότι υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις με την κα Σπινθάκη και το επιτελείο της αλλά κανείς από αυτούς δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα.

 

Θα μπορούσαμε να μην γράψουμε τίποτα για αυτή την συγκέντρωση γιατί πολύ απλά δεν έβγαλε καμιά απολύτως είδηση… Πολύ απλά να ανασύρουμε από το αρχείο μας μια πιο παλιά συνέλευση της Ζακύνθου και να γράψουμε ακριβώς τα ίδια και όμοια! Τι πιο καλό και δίκαιο θα ήταν αυτό; Χάσαμε το κορμί πατριώτη έλεγε μια πρόσφατη διαφήμιση… Πόσο δίκιο είχε τελικά; στην δική μας περίπτωση… Απόλυτο! Ενστάσεις, αντεγκλήσεις μισόλογα γύρισμα σελίδας στο παρελθόν και επί του πρακταίου ΜΗΔΕΝ!

Αλήθεια τι μπορεί να ενδιαφέρει τον κόσμο τι έγινε στο μακρινό παρελθόν (δεν αναφέρομαι στην ιστορία που την ανέλυσε ο κος Γούναρης), τον κόσμο τον ενδιαφέρει να πληρώνει να πηγαίνει στο γήπεδο για να αποκτήσουν νόημα και πάλι οι Κυριακές του. Να βλέπει την ομάδα να βάζει γκολ να χειροκροτεί ή να μουντζώνει αρκετές φορές… Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Η χθεσινή γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν έβγαλε κάτι το ουσιαστικό πλην μια καταγραφής των γεγονότων από τις 27 Οκτωβρίου έως και σήμερα! Αυτά που έχουν ειπωθεί δεκάδες φορές πλέον. Όλοι ξέρουμε την διαδρομή τόσο του κου Γούναρη όσο και του κου Κουρούμαλου…

Οι 40 παρεβρισκόμενοι  περίμεναν να δουν νέα πρόσωπα να ακούσουν  χειροπιαστές προτάσεις για το αύριο της ομάδας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας νέος επενδυτής δεν βρέθηκε στην αίθουσα ακόμα και η κα Σπινθάκη που μπορεί να έλειπε δικαιολογημένα (λόγω πολύ σοβαρού θέματος) άλλα ή ίδια δεν φρόντισε να στείλει έναν δικό της άνθρωπο να πει ότι “και εμείς εδώ είμαστε βρε παιδιά”

… Επί της ουσίας τώρα… Τον λόγο πήρε ο Στέλιος Γούναρης ο οποίος αρχικά έκανε μια μικρή αναφορά και ενημέρωσε τον κόσμο για το πως έπεσε η ομάδα αφού στην πορεία βρέθηκαν νέα στοιχεία. Εν συνεχεία όμως ο ισχυρός παράγοντας ενημέρωσε τον κόσμο για την ονομασία της ομάδας ότι θα συνεχίζει να λέγεται ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 κάνοντας μια ιστορική διαδρομή αναφέροντας ότι:  “Tο 1961 το έβαλε ο αείμνηστος Καπανδρίτης διότι εκείνη την χρονιά 18 Δεκεμβρίου 1960 ήρθε η απόφαση από το πρωτοδικείο Πατρών ότι το πρώτο επίσημο Σωματείο ήταν ο Αχιλλέας Ζακύνθου. 19 Μαρτίου του 1961 ο Αχιλλέας έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο της Δόξα Μανολάδας στα γήπεδο του Ζήβα. Για αυτόν τον λόγο η Καπανδρίτης έψαξε και έβαλε στο σήμα αυτήν την ημερομηνία. Έτσι λοιπόν η δική μας ομάδα έπρεπε να έχει γενέθλια να έχει μια αρχή μια βάση χρονολογική. Η πρώτη απόπειρα συγχώνευσης με τον Απόλλωνα έγινε το 1965 και απέτυχε. Ο Αχιλλέας από το 1965 έως το 1970 συνέχισε σαν Ζακυνθιακός. Το 1970 έγινε η συγχώνευση του Ζακυνθιακού με τον Απόλλωνα και να γίνει το ΑΠΣ Ζάκυνθος. Δεν σκαρφιστήκαμε λοιπόν ένα όνομα ένα νούμερο το οποίο είναι ξένο με την ιστορία της ομάδας είναι καθαρή σχέση του 1961 με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και τα γεγονότα. Καταθέσαμε όλα τα χαρτιά στο ειρηνοδικείο”.

Και συνέχισε λέγοντας:  “Εγω σαν Γούναρης δεν μπορώ ούτε μια στο εκατομμύριο να πουλήσω τον κο Κουρούμαλο, εγώ πλέον με αυτό τον άνθρωπο θα προχωράω μαζί μονό και μόνο για λόγους ευγνωμοσύνης για αυτό το οποίο έκανε. Και η ομάδα μας χωρίς χρέη να βαδίσει καθαρή. τα χρέη τα έχει επωμιστεί το ΑΦΜ το δικό μου. Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες η Ζάκυνθος γύρισε όλη την Ελλάδα η Ζάκυνθος είναι ψηλά, εμείς κρατήσαμε με δόντια με θυσίες την ομάδα ζωντανή. Ζάκυνθος είναι ο κόσμος της. Η ομάδα δεν πρόκειται ποτέ να πέσει στα νύχια κανενός απατεώνα. Η ομάδα έχει ήθος και συνέπεια . Πρέπει να δώσουμε μια διορία μιας εβδομάδας για να δούμε ποιοι θέλουν να μπουν στο συμβούλιο”.

Στράτος Κουρούμαλος: H ομάδα ανήκει στο κόσμο της, το Συμβούλιο θα αποφασίζει.

Από την μεριά του ο κος Κουρούμαλος αφού πρώτα έκανε μια μικρή αναδρομή για το τι έχει προσφέρει στο Ζακυνθινό ποδόσφαιρο… Στην συνέχεια εξέφρασε κάποια παράπονα τόσο για τον αείμνηστο Διον. Καπανδρίτη όσο και για τον Στέλιο Γούναρη για την μη συνεργασία τους σε επίπεδο Ακαδημιών. Στην συνέχεια ο κος Κουρούμαλος αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στη Β΄ εθνική λέγοντας ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε καθώς η ομάδα δεν είχα καμία απολύτως υποδομή και συνέχισε λέγοντας: Η ομάδα η τωρινή δεν ανήκει ούτε σε μένα, ούτε στον Γούναρη ανήκει στο κόσμο της, εμείς όμως θα είμαστε εδώ στρατιώτες δίπλα της για ότι χρειαστεί Για όλα αυτά θα αποφασίζει το Συμβούλιο που θα μπει στα πράγματα.

Ο κος Κουρούμαλος αναφέρθηκε και τους παλαίμαχους και την κόντρα που είχε σπάσει λέγοντας:  ¨”ότι όλοι αυτοί  έπρεπε σήμερα να ήταν στις πρώτες θέσεις της αίθουσας αλλά βλέπω ότι είναι απόντες” αλλά ξέρουν να κάνουν από μακριά κριτική!

Η απάντηση του Διονύση Μουζάκη.  

Στον Στράτο Κουρούμαλο απάντησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και μέλος του Συλλόγου ο Διονύσης Μπουζάκης ο οποίος πήρε τον λόγο γιατί ο κος Κουρούμαλος αναφέρθηκε στο όνομά του. Ο κος Μουζάκης πήρε τον λόγο χωρίς κάποια θεσμική ιδιότητα και απάντησε στο κο Κουρούμαλο ώς εξής:

Αναλυτικά

Συγχαρητήρια για την άνοδο της ομάδας και προς τιμή του κου Κουρούμαλου που βοήθησε την ομάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Δεν είχα σκοπό να μιλήσω γιατί δεν ξέρω σε ποια γενική Συνέλευση έχω βρεθεί, γιατί εγώ είμαι μέλος του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ακόμα επίσημα δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα μιλήσω όμως επί προσωπικού. Βγάλαμε μια ανακοίνωση σαν παλαίμαχοι διότι έπρεπε να μπει τον ΑΠΣ και όπως μπήκε τελικά, όμως όσον αναφορά την χρονολογία έπρεπε να μπει το 1969 τότε που έγινε η συγχώνευση. Δεν μπορεί όμως ο κος Κουρούμαλος για γίνει τιμητής των πάντων αφού μέχρι πρότινος δεν ήταν δίπλα στην ομάδα και δεν γνωρίζει τι έχουν προσφέρει οι παλαίμαχοι στον Σύλλογο. Συλλογικά η μεμονωμένα. Όταν ήταν απών τόσα χρόνια να λέει να φύγουν τα βαρίδια πρέπει να ονοματίζει και να μην ρίχνει λάσπη σε τόσο κόσμο”. Eν πάση περιπτώσει είμαστε δίπλα την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα και σε όποιο διοικητικό Συμβούλιο προκύψει” 

Στην συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν παρά πολύ αλλά τόσο ο κος Γούναρης όσο και αργότερα ο Θοδωρής Καμπίτσης (Περιφερειακός Σύμβουλος)  άλλαξαν το κλίμα. Ιδιαίτερα ο τελευταίος μέσα από μια ενωτική ομιλία έδωσε συναίσθημα για το τι θέλει να δει ο κόσμος από δώ και πέρα δηλαδή μια ενωμένη Ζάκυνθο μακριά από ίντριγκες   και προστριβές. Ο κος Καμπίτσης χειροκροτήθηκε εντονότατα από τον κόσμο. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές που ζήτησαν να προχωρήσει ο ομάδα ενωτικά και να γυρίσει σελίδα για ένα νέο ξεκίνημα. Το νέο ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή 6 Αυγούστου την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.