Στις δικαστικές αίθουσες των πάσης φύσεως δικαστηρίων προσφεύγει η ομάδα της Ζακύνθου για να δικαιωθεί στο θέμα της έκδοσης δελτίων με το σύστημα της ΕΠΟ να έχει κλείσει από τις 17/9. Οι νησιώτες επικαλούνται το νομικό αλλά και το ηθικό κομμάτι και δηλώνουν ότι θα δικαιωθούν. Η SL2 έχει αφήσει εκτός πρωταθλήματος τους “κυανοκίτρινους” από την στιγμή που δεν έχουν βγάλει επαγγελματικά δελτία.

Το σημείο “κλειδί”  είναι ότι η ΕΠΟ , από τις 27/8 με το έγγραφο 18420/21 ενημέρωσε το υπουργείο ανάπτυξης  και ανταγωνιστικότητας, την Γενική Γραμματεία  εμπορίου την Γενική  διεύθυνση  εσωτερικών εμπορίου, την Διεύθυνση ΑΕ και πίστεως όπως και την SL2,  ότι η ΖΑΚΥΝΘΟΣ και ο Πανιώνιος  έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Αυτό το έγγραφό ήταν και το  «πράσινο φως» για να δημιουργηθεί η ΠΑΕ. Αυτή η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Είναι Παρασκευή και ώς εκ τούτου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει την ομάδα της Ζακύνθου και τις δίνει το πράσινο φως για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΕ. Δηλαδή όλο αυτόν τον όγκο εγγράφων που απαιτούνται.

Η διοίκηση  της ομάδας πατά πάνω σε αυτή την ημερομηνία και λέει ότι δεν δόθηκε στην ομάδα μας ούτε ο ελάχιστος χρόνος για να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για την δημιουργία της νεοσύστατης ΠΑΕ.  “Η ίδρυση μιας νέας ΠΑΕ δεν γίνεται με ένα «διακόπτη»,  η Ζάκυνθος  δεν φταίει που της δόθηκε το» πράσινο φως « στις 27 Αυγούστου.” είχε δηλώσει στο ioniansports ο Στέλιος Γούναρης.

Αυτό είναι το ένα σκέλος, το ηθικό κομμάτι. Υπάρχει όμως και το άλλο σκέλος το νομικό όπως λένε στην ομάδα.

Η Ζάκυνθος, στην επιστολή που εστάλη την περασμένη  Τετάρτη (13/10), επικαλείται το άρθρο 27 παρ.4 του Κ.Ι.Μ. (Κανονισμός Ιδιότητας μεταγραφών)  το οποίο αναφέρει ότι: «Στην περίπτωση εξαιρετικών περιστάσεων ή λόγω ανωτέρας βίας, με απόφαση της Ε.Ε. που εγκρίνεται από την FIFA, δύναται να ισχύσουν διαφορετικές προβλέψεις ως προς την έναρξη και λήξη της αγωνιστικής και των μετεγγραφικών περιόδων και για λοιπά ζητήματα».

Ζητά, λοιπόν, να της δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα να ανοίξει το εγχώριο σύστημα (DTMS) μεταγραφών. Να κάνει δηλαδή επαγγελματίες τους ερασιτέχνες παίκτες που έχει στην μητρική ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Με λίγα λόγια και κατανοητά, η Ζάκυνθος δεν θέλει να κάνει άλλες μεταγραφές ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Διεθνή αγορά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περιπτώσεις της Καβάλας, της Δόξας Δράμας και του Ασπρόπυργου δεν έχουν καμιά σχέση με αυτή της Ζακύνθου. Σίγουρα, τόσο η διοίκηση, όσο και το νομικό επιτελείο της ομάδας γνωρίζουν τις κινήσεις που θα κάνουν. Ένα είναι το σίγουρο, ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Αν συμβεί αυτό, η Ζάκυνθος ενδεχομένως να μπλοκάρει όλο το πρωτάθλημα της SL2.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.