Η άνετη παραμονή η οποία συνοδεύτηκε από καλή αγωνιστική παρουσία ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών διοίκησης, τεχνικού τιμ και ποδοσφαιριστών τη χρονιά που έκλεισε αισίως και με θετικό πρόσημο για την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Άπαντες, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον σύλλογο σε μια κατάσταση περισυλλογής και σκέψεων για το πως η ομάδα θα κατέβει την επόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Προχθές,  πραγματοποιήθηκε ένα διοικητικό συμβούλιο που ήταν το πρώτο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι τα μέλη της διοίκησης (φωτο), είναι πρόθυμα να συνεχίσουν αλλά βάζοντας στο τραπέζι και κάποια προαπαιτούμενα και αυτά είναι η οικονομική ενίσχυση του σωματείου πέρα από τα χρήματα που θα βάλουν τα ίδια τα μέλη. Με λίγα λόγια λένε ότι για να υπάρξει αυτή η συνέχεια πρέπει να γίνει σωστά, συντονισμένα και με το οικονομικό βάρος να μην πέσει όλο στις πλάτες των ανθρώπων της διοίκησης.

Στην χθεσινή ραδιοφωνική  αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” τα μέλη της διοίκησης Διονύσιος Κορωνιός και Διονύσιος Γκλαβάς, τοποθετήθηκαν για αυτό το θέμα που θα αρχίζει να απασχολεί από εδώ και στο εξής όλη την φίλαθλη κοινή γνώμη.

Ο κος Κορωνιός κατέστησε σαφές ότι, ναι, η διοίκηση θέλει να συνεχίσει, όχι όμως υπό αυτές τις συνθήκες. Μάλιστα,  τόνισε ότι στην απολογιστική γενική συνέλευση θα τεθούν προαπαιτούμενα έτσι ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση για να πάει ο σύλλογος δυνατός και ενωμένος τη νέα χρονιά. Και τα προαπαιτούμενα είναι ο σύλλογος να ενισχυθεί οικονομικά σε μείζονα κλίμακα, τόσο από την τοπική εξουσία όσο και από  επιχειρηματίες.

Μάλιστα, ο έμπειρος παράγοντας ανέλυσε ότι ο σύλλογος για να μπορέσει και πάλι να παλέψει για την παραμονή του θα χρειαστούν περί τις 300.000 ευρώ! Ο κος Κορωνιός έκανε λόγο ότι θα πρέπει οι φορείς (Δήμος, Επιμελητήριο, Περιφέρεια) να επωμιστούν τουλάχιστον το βάρος των 17 μετακινήσεων που ανέρχεται στα 60.000 ευρώ!

Από την δική του πλευρά, το άλλο μέλος της διοίκησης Διονύσιος Γκλαβάς, μίλησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές κάνοντας λόγο ότι ο σύλλογος αυτή την στιγμή δεν έχει ούτε ένα δελτίο και τη νέα χρονιά θα πρέπει να διαπραγματευτεί με 24 περίπου ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, έκανε λόγο, ότι και να βρεθούν τα 300.000 ευρώ και πάλι θα πάνε για να σωθεί η ομάδα.

Ο κος Γκλαβάς τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να βρεθούν παραπάνω χρήματα έτσι ώστε να διεκδικήσει η ομάδα την άνοδο της στην Β΄ Εθνική παρά να γίνεται κάθε χρόνο αυτή η σπατάλη χρημάτων άνευ ουσίας! Τέλος ο ίδιος τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι οι τοπικοί φορείς θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον σύλλογο για να καλύψει τα έξοδα των μετακινήσεων του. Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει στην διοίκηση αν δεν βρεθεί καθαρή – βιώσιμη οικονομική λύση αλλά και αν δεν ξεκαθαριστούν οι στόχοι του συλλόγου για την επόμενη χρονιά που κατά τον ίδιο πρέπει να είναι το πρωτάθλημα και όχι η παραμονή στην κατηγορία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.