Η φετινή ομάδα (2020/21) του ΑΠΣ Ζάκυνθος

Η ιστορία της ομάδας του ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι μεγάλη, αδιαμφισβήτητη αλλά πάνω από όλα βαριά. Οι κυανοκίτρινοι κουβαλούν στις πλάτες τους ουσιαστικά την αρχή του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου από τις αρχές τις δεκαετίας του 30΄. Έπρεπε λοιπόν, όλη αυτή μεγαλειώδης ιστορία να καταγραφεί και να περάσει στη νέα τεχνολογία έτσι ώστε να γίνει “ο φάρος” και “η πυξίδα” για τις νέες ποδοσφαιρικές γενεές που βρίσκονται εν ζωή αλλά και σε αυτές που θα ‘έρθουν στο μέλλον. 

Η ιστορική ευθύνη έπεσε  στον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να κάνει αυτό. Η μοίρα επέλεξε στον καθ΄ ύλην αρμόδιο
για θέματα ιστορικά τον πρόεδρο της ομάδας Στέλιο Γούναρη να τρέξει να δουλέψει μέρες και νύκτες έτσι ώστε να μαζέψει όλο αυτό το πλούσιο-ιστορικό αρχειακό υλικό.

Έτσι λοιπόν, μετά από πολύμηνη δουλειά το νέο σαιτ της ομάδας του ΑΠΣ Ζάκυνθος zakynthosfc.com ανέβηκε στο διαδίκτυο και είναι έτοιμο να οδηγήσει τον αναγνώστη στις άγνωστες πτυχές μιας ένδοξης ιστορίας των 90 και πλέον χρόνων από την πρώτη ημέρα που κύλησε “η στρογγυλή θεά” στο νησί του Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου.

Ο νέος διαδικτυακός ιστότοπος θα συνδέσει με τον δικό του τρόπο το παρελθόν και το μέλλον της μεγάλης κυανοκίτρινης ομάδας. θα είναι από εδώ και στο εξής το στήριγμα του ΑΠΣ Ζάκυνθος και ο θεματοφύλακας όλης της ιστορίας του Συλλόγου. Πραγματικά μια αξιέπαινη προσπάθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο της ομάδας αλλά και από τον δημιουργό της ιστοσελίδας Βασίλη Τριανταφυλλίδη αδελφό του παλαιμάχου άσου της ομάδας Ανδρέα Τριανταφυλλίδη ο οποίος από την Ελβετία που βρίσκεται δημιούργησε την ιστοσελίδα. Φυσικά πολλά μπράβο σε όλους όσους έδωσαν και θα δώσουν τα ιστορικά τους αρχεία έτσι ώστε να μπουν στην ιστοσελίδα.

Φωτογραφικό υλικό από τις ομάδες του ΑΠΣ Ζάκυνθος την δεκαετία 1970-80

Η αναλυτική δήλωση του προέδρου του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιου Γούναρη

«Είναι χρόνια πολλά αυτά που όλοι μας λέμε και ξαναλέμε γι’ αυτό το site του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Πάντα το θέλαμε, πάντα το ονειρευόμασταν και το παλεύαμε αλλά πάντα μέναμε στην προσπάθεια. Βέβαια αυτό δεν ήταν και δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά αυτή η ομάδα είναι από τη φύση της ΔΥΣΚΟΛΗ με τα standards της μεγάλα και υψηλά. Το επιβάλλει όμως και το επιτάσσει η ιστορία της. Είμαστε λοιπόν εδώ μπροστά σας, δίπλα σας. Το zakynthosfc.com «εκπέμπει» πλέον σε κάθε γωνιά της γης. Είναι παντού. Υπάρχει τρομερό υλικό απ’ το 1928 μέχρι και σήμερα: Αρχεία εφημερίδων, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, συνεντεύξεις και άλλα πολλά, που απαιτούν όμως το χρόνο τους για να φτάσουν σε ψηφιακή μορφή κοντά σας. Τα στοιχεία πρέπει να είναι ακριβή, γιατί έτσι θα αποτυπώνεται σωστά η ιστορία της ομάδας μας. Να ξέρετε ότι είμαστε στην αρχή, μόνο στο 20% περίπου. Είναι μεράκι χρόνων η έρευνα του παρελθόντος του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Είναι «μαγεία» η έρευνα για τα παλιά χρόνια που έρχονται πάλι κοντά μας. Το φρεσκάρισμα των όσων έχει περάσει και ζήσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια φέρνουν ρίγη συγκίνησης στους παλιούς και ξεχωριστή υπερηφάνεια στους νέους. Μοιάζουν να είναι τόσο κοντά και ρομαντικά. Το μεγαλείο της Ζακύνθου είναι τεράστιο και απλησίαστο. Σε αυτό το σημείο όμως, θα θέλαμε να ζητήσουμε μια μεγάλη χάρη. Υπάρχει πολύτιμο υλικό, το οποίο δάνεισα πριν χρόνια σε κάποιους φίλους της ομάδας, το οποίο όμως έχουν ξεχάσει να επιστρέψουν. Καλό θα ήταν να βοηθήσουν ΟΛΟΙ για την ολοκληρωμένη καταγραφή της ιστορίας του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Πρέπει να γυρίσει πίσω το υλικό αυτό αλλά και όσοι από εμάς έχουν στην κατοχή τους περαιτέρω φωτογραφίες, εφημερίδες και οτιδήποτε άλλο σχετικό να μας το δανείσουν για να συνεισφέρουμε όλοι μαζί με τον τρόπο μας στην πλήρη καταγραφή όλων. Μιλάμε για μια ιστορία που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια ΖΑΚΥΝΘΟΣ αλλά οι ρίζες είχαν αρχίσει να μπαίνουν από το 1928. Αξίζει, τελειώνοντας αυτό το καλωσόρισμα, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον δημιουργό της ιστοσελίδας μας zakynthosfc.com τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη (αδελφό του Αντρέα), που από την Ελβετία που διαμένει μόνιμα οικογενειακώς, κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των φίλων και όχι μόνον, της Ζάκυνθου. Βάζει χρόνο, γνώσεις και μεράκι, και συνεισφέρει για την πραγμάτωση αυτού του ονείρου».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.