Δίλημμα: H κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος όταν έχει δύο ή περισσότερες επιλογές που όμως είναι και οι δύο αβέβαιες ή παρουσιάζουν και οι δύο δυσκολίες. Mια λέξη λοιπόν που θα μας απασχολήσει σε αυτό το άρθρο. Ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος είχε πει: ” Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει”. Πόσο δίκιο είχε τότε. Επαληθεύτηκε αυτό, όταν κατάκτησε όλο τον γνωστό κόσμο της τότε εποχής.

Ως ζακυνθινοί πατριώτες,  καλό θα είναι,  να δούμε με μεγάλη προσοχή όλα αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και που έχουν σχέση με την μεγάλη ομάδα του νησιού μας, τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιρικός σύλλογος που στην διάρκεια αυτών των 60 χρόνων έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στους απανταχού ζακυνθίους, είναι έτοιμος να “διαβεί την μεγάλη πόρτα” της νέας-μεγάλης-αναβαθμισμένης Β΄ Εθνικής.

Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι και οι “κυανοκίτρινοι” είναι προ των πυλών! Ο δικός μας “δρόμος του μεταξιού” είναι αυτός εδώ που ανοίγεται σε λίγες ημέρες από τώρα για το ποδοσφαιρικό νησί της Ζακύνθου. Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος θα πάρει το δικαίωμα συμμετοχής αφού τερμάτισε 4η στους αγώνες κατάταξης ή μπαράζ (ΚΑΠ αρθρο 4, παρ. 4).

Μετά από μια μεγάλη θητεία (14 έτη) στα διοικητικά του συλλόγου, ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης έχει καταφέρει απίστευτα πράγματα. Τώρα όμως, κατάφερε, κάτι το σημαντικό ίσως το ανεπανάληπτο!!!  Βάζει στους ζακυνθινούς το μεγάλο και ιστορικό δίλλημα! Δηλαδή τις δύο επιλογές που υπάρχουν. 1) Η ομάδα να βρεθεί στην Β’ Εθνική με  ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή να αγωνίζεται με Ολυμπιακό Β΄, Παναθηναίκό Β΄, ΑΕΚ Β΄ ΠΑΟΚ Β΄, Λάρισα, Ηρακλή, Λεβαδειακό, Ξάνθη. 2) Η ομάδα να συνεχίσει τον δρόμο της Γ΄ Εθνικής με ότι και αυτό συνεπάγεται, δηλαδή να παίζει με ομάδες από τους γύρω Νομούς!

Οι μέρες περνούν και όσο περνούν,  τόσο ερχόμαστε όλοι,  αντιμέτωποι με την πραγματικότητα!  Είναι σαν να αναμετριόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό! Ο κάθε ζακυνθινός που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να ψάξει μέσα του να δει τι πραγματικά θέλει. Τι είναι αυτό που σε αυτό το νησί των ποιητών, του δίνει μέσα στην μιζέρια, την χαρά, την ικανοποίηση να περνά ευχάριστα τις Κυριακές του;

Αν υπάρχει κάτι, είναι η προοπτική αυτή που ανοίγεται διάπλατα μπροστά!  Είναι το ΟΛΟΝ ΦΩΣ που έρχεται να φωτίσει όλο το νησί και να διαφημίσει σε όλη την Ελλάδα τη Ζάκυνθο. Τη Ζάκυνθο, όχι της διαπλοκής, της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, της ρεμούλας και της παραβατικότητας  αλλά την καθαρή Ζάκυνθο που θέλει να τραβήξει μπροστά και να κόψει τα “βαρίδια που έχει στα πόδια της”,  “σπάζοντας τα αόρατα δεσμά της”  

Ναι!  Το πραγματικό  δίλημμα επί της ουσίας είναι αυτό!!! Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι έτοιμος για μια νέα εποχή. Όμως σε αυτή την αλλαγή, δεν μπορεί μόνος του. Είναι δύσκολες οι εποχές, οι στιγμές και οι καταιγιστικές αλλαγές που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Θέλει την βοήθεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ο κάθε ένας από εμάς, θα πρέπει να ντυθεί από μέσα του Αννίβας (Καρχηδόνιος Στρατηλάτης) και να πει: ” Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε τον δρόμο”.

Για να μπορέσει λοιπόν να συμμετάσχει η αγαπημένη όλων στην μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει κατά την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), την Εγγυητική ύψους 150.000 ευρώ και φυσικά το Μετοχικό Κεφάλαιο ύψους 350.000 ευρώ! Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα διάστημα μικρό χρονικά. Η Πανζακυνθιακή συγκέντρωση που θα γίνει Σάββατο 7/8 στο Δημοτικό Στάδιο στις 19.30, είναι ένα μεγάλο κάλεσμα της διοίκησης σε όλον τον κόσμο. Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου Στέλιος Γούναρης θα ενημερώσει άπαντες για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Για να γυρίσει όμως η “σελίδα” και το όνειρο του κάθε ποδοσφαιρόφιλου ζακυνθινού γίνει αληθινό,  θα πρέπει ΟΛΟΙ να “στρατευτούν” δίπλα στον σύλλογο. Υπάρχουν δυνάμεις που είναι μεγάλες οικονομικά-επιχειρηματικά που θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν την απαιτούμενη δράση. Άλλωστε,  και ο ίδιος ο πρόεδρος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι για το μετοχικό όποιος καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μπορεί να είναι αυτός που θα κάνει κουμάντο στην ομάδα.

Είναι η στιγμή λοιπόν,  όλοι οι μεγάλοι αυτού του τόπου να δράσουν! Ο Γιώργος Θεοδόσης ο μεγάλος αυτός ευπατρίδης επιχειρηματίας ευρωπαϊκής εμβέλειας, θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο επίσης σημαντικός και μεγάλος επιχειρηματίας πανελλήνιας εμβέλειας , ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ Αντώνης Ποταμίτης που γνωρίζει σημαντικά πρόσωπα γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο καπετάνιος,  ο Χρήστος Ξένος που τόσα έχει κάνει για το νησί, για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Όλοι οι άλλοι, οι σημαντικοί ξενοδόχοι του νησιού μας. Ο Γιώργος Τσουρουνάκης, η Χριστίνα Τετράδη, οι δεκάδες μεγάλοι επιχειρηματίες μπορούν να συσπειρωθούν με τον απλό φίλαθλο κόσμο και μαζί με τον Στέλιο Γούναρη τον αδιαμφισβήτητο  ηγέτη της ομάδας αλλά και τον “ζακυνθιακό”- επιχειρηματία Διονύση Κορωνιό  να γίνουν μια “γροθιά”.  Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Δίπλα στην ομάδα πρέπει να βρίσκεται η πολιτική εξουσία του νησιού. Ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης.  Η Περιφερειάρχης. Η ζακυνθινιά Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος. Όλοι αυτοί μαζί με τον μεγάλο λαό της ομάδας και το κάθε ζακυνθινό μπορούν να δώσουν στην ομάδα την μεγάλη ώθηση για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η μεγάλη στιγμή φτάνει… η αγαπημένη όλων μας είναι πολύ κοντά στη Β΄ Εθνική. Αν χαθεί όμως αυτή η τεράστια ευκαιρία, θα χαθεί για πάντα το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Η μεγάλη ιδέα είναι μπροστά μας,  πρέπει να την εκφράσουμε με τόλμη και πάθος. Και όπως είχε πει ο Ζίγκμουντ Φρόυντ: “Οι άνθρωποι είναι δυνατοί μόνο όσο εκφράσουν μια δυνατή και μεγάλη ιδέα. Γίνονται αδύναμοι όταν της αντιτίθενται”.

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, μπορεί να “κτιστεί” με σωστές βάσεις έτσι ώστε να γίνει μια ανώνυμη εταιρία που θα είναι υγιής και δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγάλες ομάδες της επαρχίας. Αρκεί να αποφεύγουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και να μπει “νερό στο κρασί”. Αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει στον νέο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι το ΟΛΟΙ. Ας βάλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ “τη σιδερένια μας πυγμή μέσα σε ένα βελούδινο γάντι” και ας φτάσουμε την αγαπημένη ΟΛΩΝ ΜΑΣ, εκεί που πραγματικά ανήκει.

Καλό καλοκαίρι

Δημήτρης Πέττας

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.