Οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα της Ζακύνθου με τις παραιτήσεις Στέλιου Γούναρη και Διον. Κορωνίου, σηματοδοτούν μια νέα (πιθανόν) πορεία του Συλλόγου. Μια πορεία, που σύμφωνα με τα τεκταινόμενα οδεύει προς έναν λάθος δρόμο που οδηγεί, αντί στην ενότητα, σε “εμφύλιο πόλεμο” που μπορεί να τινάξει τον ένδοξο σύλλογο στον αέρα!

Οι κουβέντες, οι διαξιφισμοί αλλά και οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, δημιουργούν ένα “γκρίζο τοπίο” που μόνο θλίψη προκαλεί στους υγιείς σκεπτόμενους φίλους της κυανοκίτρινης ομάδας. Τελικά…  έχουν χαθεί όλοι στην μετάφραση? ή μετά από χρόνια βγαίνουν προς τα έξω τα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον;

Η Ζάκυνθος, μετά την παραίτηση του διοικητικού της ηγέτη Στέλιου Γούναρη θα πρέπει να βρει τον βηματισμό της και τον σωστό δρόμο που θα πρέπει να διαβεί. Οι ομάδες, είναι πάνω από πρόσωπα. Αυτό είναι κατανοητό και δεδομένο και στην περίπτωση της Ζακύνθου.

Αναμφισβήτητα ο Στέλιος Γούναρης,  είναι ο μεγάλος, ο τεράστιος ηγέτης της ομάδας εδώ και 15 συναπτά έτη. Για δικούς του λόγους θέλησε να αποχωρήσει. Κουράστηκε, τα έδωσε όλα, κουβάλησε στις πλάτες του αυτό το βαρύ φορτίο. Και έκανε όλους τους ζακυνθινούς υπερήφανους για την ζακυνθάρα μας.

Η αποχώρηση του όμως, επ’ ουδενί δεν πρέπει να σημάνει το τέλος αυτής της ομάδας. Τουναντίον, η Ζάκυνθος θα πρέπει να βρει τον σωστό τρόπο να συνεχίσει το “ταξίδι της” στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως αρκετές ενστάσεις ως προς το μέλλον αυτής της ομάδας.

Δυστυχώς, προχθές,  για άλλη μια φορά, γίναμε, μάρτυρες μια ακόμα “Γενικής Συνέλευσης” στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου. Μιας Γ.Σ. που μόνο ο ΑΠΣ Ζάκυνθος μπορεί να κάνει(!!!)  Μια Γενική Συνέλευση που δεν πληρούσε καμιά προδιαγραφή που δεν είχε καμιά νομική υπόσταση!

Με τον τρόπο που παραιτήθηκαν οι δύο άνδρες, με τον ίδιο τρόπο μπορεί την ερχόμενη Κυριακή να έρθει οποιοσδήποτε και να πάρει την ομάδα?  Μέγα λάθος κύριοι όλο αυτό που συνέβη και συμβαίνει.  Αυτό φυσικά είναι “έργο” της διοίκησης που εδώ και πολλά χρόνια έχει υποβαθμίσει την έννοια της Γενικής Συνέλευσης.

‘Όποιος δεν έχει δουλειά εκείνη την στιγμή και με τον καφέ στο χέρι… το πρωί της Κυριακής,  μπορεί να ανέβει τα σκαλιά του Πνευματικού κέντρου χωρίς να έχει δώσει ούτε ευρώ στην ομάδα, ούτε καν να είναι μέλος αυτής και να έχει το δικαίωμα του λόγου αλλά και ψήφου ακόμα!!!

Καλό θα είναι λοιπόν,  μέσα από αυτά τα γραφόμενα και επειδή οι ημέρες που έρχονται θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας, όλοι όσοι αγαπούν αυτό τον σύλλογο να μην τον εκμηδενίζουν, αλλά να τον κρατούν ψηλά στην συνείδηση του κόσμου.

 Η Ζάκυνθος δεν μπορεί να μπει σε τέτοιου είδους μονοπάτια. Τελεία και παύλα.

Ακούσαμε προχθές όλα όσα είπε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, ο Στέλιος Γούναρης, τα ακούσαμε με μεγάλη προσοχή. Ο άνθρωπος που έγραψε αυτές τις ένδοξες σελίδες της ομάδας μιλούσε σε ένα ακροατήριο λιγοστό. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν ήταν μετρημένοι. όλοι και όλοι 20-25.  Λυπηρό, αυτό, πολύ λυπηρό, αλλά και συνάμα πικρό (!)

Εξίσου λυπηρό ήταν και το γεγονός ότι από την αίθουσα έλειπαν πολλοί γνωστοί ζακυνθιακοί, ακόμα πιο πολλοί παλαίμαχοι της ομάδας που είναι εκατοντάδες!  Ένα γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες!

Από την αίθουσα έλειπαν και αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν την τύχη της ομάδας. Δεν ήταν εκεί να πάρουν όλες τις απαντήσεις που θα ήθελαν. Προτίμησαν να λάμψουν δια της απουσίας τους, αφήνοντας και αυτοί ερωτηματικά για το πως και με τι τρόπο θέλουν να αναλάβουν την τύχη αυτής της ομάδας. Είπαν θα το κάνουν την ερχόμενη Κυριακή. Μένει να δούμε και να ακούσουμε.

Οι Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων είναι το ανώτερο όργανο αυτών. Αυτές είναι που αποφασίζουν για την πορεία αλλά και για τις αλλαγές που προκύπτουν. Στην δική μας περίπτωση λοιπόν, αυτό πως μπορεί να συμβεί όταν ο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 σε αυτό το κομμάτι είναι ένα “ξέφραγο αμπέλι”;

Ποιοι θα είναι λοιπόν οι θεματοφύλακες την Κυριακή που θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία της ομάδας?  Με την κατάσταση που επικρατεί στον Σύλλογο, οποιοσδήποτε θελήσει να πάρει την ομάδα, που θα πρέπει να απευθυνθεί; Ποιο θα είναι το σώμα που θα αποφασίσει για την τύχη της μεγάλης ομάδας του νησιού; Πως θα αλλάξει χέρια η ομάδα, και ποιος θα παραδώσει στους επόμενους τι; Ποια θα είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι “επενδυτές”; Ποιος θα τους κρίνει κατάλληλους ή ακατάλληλους; Θα τους κρίνουν ποιοι; τα μέλη που δεν υπάρχουν; ή αυτοί που ενδεχομένως χωρίς να έχουν δώσει ούτε ευρώ στην ομάδα θα πάρουν την τύχη αυτού του σπουδαίου συλλόγου στα χεριά τους και δια της ανατάσεως του χεριού θα πουν ποιος είναι ο κατάλληλος;

Πολλά τα ερωτήματα  κύριες και κύριοι.

Πολύ φοβούμαι ότι η ομάδα οδεύει σε “αχαρτογράφητα νερά”. Όσο και καλές προθέσεις να έχουν οι ενδιαφερόμενοι φίλοι της ομάδας, όσο και να μιλούν για ένδοξες ημέρες που ενδεχομένως να έρθουν…  τόσο, δυναμώνει η εσωστρέφεια και η διχόνοια στην ομάδα.

Το κλίμα δεν είναι καλό, ενότητα δεν υπάρχει και με δεδομένο ότι οργανωτικά ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός, τα δύσκολα ακόμα είναι μπροστά μας.

Την Κυριακή στις 29 Μαϊου ίσως να είναι μια ιστορική ημέρα για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος της νέας μετά Γούναρη εποχής.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχουν ενεργά μέλη, που δεν θα υπάρχουν ούτε τα θεμελιώδη που απαιτεί μια Γενική Συνέλευση, θα πρέπει στην αίθουσα να παραβρεθούν οι εγγυητές της ενότητας, οι θεματοφύλακες της ομάδας έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς παρατράγουδα.

Αν υπάρξει αλλαγή σελίδας, πρέπει να γίνει και μια νέα αρχή. Να εγγραφούν μέλη και να γίνουν όλα όπως πρέπει. Με προαπαιτούμενο ο σύλλογος να μην αλλάξει φιλοσοφία όσον αφορά όλα αυτά τα “περίεργα” που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος πρέπει να πάει  σε χέρια που να αγαπούν αυτή την ομάδα όπως είχε την τύχη και την ευλογία να βρεθεί στον δρόμο του ο Στέλιος Γούναρης.

Αρκεί να υπάρξει ενότητα,  να πέσουν οι τόνοι και να επέλθει η ηρεμία και σύσσωμοι οι ζακυνθιακοί την Κυριακή στις 11 το πρωί να βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο. Μα… πάνω από όλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ τόσο στον Στέλιο Γούναρη όσο και στον Διον. Κορωνιό.  Και εδώ που τα λέμε (…) η λύση του Πρωτοδικείου δεν είναι κακή. Γιατί μόνο από εκεί μπορεί να τηρηθεί η νομιμότητα και να αρχίσει κάτι από την αρχή με μια προσωρινή διοίκηση. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι πάντα μιλάμε για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 και όχι για την ΠΑΕ ΑΠΣ, Ζάκυνθος. Η Α.Ε. είναι ένα θέμα το όποιο το έχουν αναλάβει ο Στέλιος Γούναρης και ο Διον. Κορωνιός.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.