Μηχανικοί από την ΓΓΑ ήταν χθες στο Στάδιο μετά από εντολή του Σταύρου Κοντονή κάνοντας μετρήσεις!

Σε δύο μήνες από την στιγμή που θα μπει ο εργολάβος θα είναι έτοιμο το έργο!

Οι προβολείς θα είναι ακριβώς όπως και στο ΔΑΚ του Άργους και θα μπορούν να φωτίσουν όλο το φάσμα του Δημοτικού (αγωνιστικό χώρο, στίβος)

Μετρήσεις έγιναν για το συνθετικό του Δημοτικού  αλλά και για το κλειστό κολυμβητήριο στους Αμπελόκηπους!

 

Ένα έργο πνοής, ένα έργο που το είχαν ονειρευτεί γενιές και γενιές συμπατριωτών μας οδεύει σε καλό δρόμο προς την υλοποίηση του! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να παραδώσει στον Ζακυνθινό λαό ένα αθλητικό έργο που θα έχει την δική του “σφραγίδα”.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν έχει προχωρήσει το έργο “Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου”. Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε αναφέρει για την περίπτωση αυτή και πως υπήρχαν ελπίδες για την κατασκευή του. Χθες το πρωί μηχανικοί σταλμένοι από την Γ.Γ.Α. βρέθηκαν στο Δημοτικό και έκαναν μετρήσεις και αυτοψία για την ακριβή τοποθέτηση των πυλώνων!

Ο Θεόδωρος Μανωλιδάκης προϊστάμενος των τεχνικού τιμ ήταν στο Στάδιο και ξεναγήθηκε από τον Υπεύθυνο του Δημοτικού Νίκο Γκούσκο παρουσία του Υπευθύνου Αθλητισμού Βασίλη Μυλωνά . Από τις 8 χθες το πρωί έως και τις 11 το μεσημέρι έγιναν όλες οι μετρήσεις βάση του σχεδίου που είχαν στα χέρια τους οι μηχανικοί έτσι ώστε να μπουν οι πυλώνες.

P1100702

Ο Θέοδωρος Μανωλιδάκης από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσίων της Γ.Γ.Α (δεξιά) με τον υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου Νίκο Γκούσκο

Αυτό βέβαια θα γίνει όταν θα δημοπρατηθεί το έργο και η εργολήπτρια εταιρία θα μπει μέσα στο Δημοτικό για την κατασκευή και αποπεράτωση του. Οι μηχανικοί από την Αθήνα έφτασαν χαράματα με πτήση στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, εκεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου τους πήγε κατ΄ ευθείαν στο Στάδιο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι Πυλώνες θα μπουν στην εσωτερική περίμετρο του Σταδίου και αυτό έγινε να να μην γκρεμιστεί το τοίχος της εσωτερικής περίφραξης και δημιουργηθεί περεταίρω πρόβλημα.

Οι πυλώνες θα φέρουν πάνω τους δυνατό φωτισμό (15 προβολείς έκαστος με 2000 watt ο κάθε προβολέας) Αυτό πρακτικά λέει  η δυναμική του κάθε πυλώνα θα είναι θα είναι 30.00 watt). αυτό σημαίνει ότι ο φωτισμός του Σταδίου θα είναι ικανός να καλύψει όχι μόνο έναν νυχτερινό ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά και αγώνες νυχτερινούς στίβου!

111

Το σχέδιο όπως θα τοποθετηθούν οι πυλώνες

Στο τεχνικό κομμάτι οι πυλώνες όπως αναφέραμε θα μπουν εντός εσωτερικής περίφραξης και θα έχει ο καθένας δικό του σύστημα έλεγχου. Οι τέσσερις μαζί θα ελέγχονται από το γενικό σύστημα που θα μπει σε κάποιο δωμάτιο του Σταδίου.

Με την ολοκλήρωση αυτού του τεράστιου έργου θα μπορούν οι ομάδες που μας εκπροσωπούν σε Εθνικές κατηγορίες να αγωνιστούν (αν το επιτρέπουν οι κανονισμοί και οι συνθήκες) σε νυχτερινά παιχνίδια. Ιδιαίτερα η Ζάκυνθος που από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην αναβαθμισμένη football League του ενός ομίλου να προσφέρει την ευκαιρία στους φίλους της να την δουν να αγωνίζεται σε νυχτερινό παιχνίδι, κάτι που ακόμη φαντάζει όνειρο για τον φίλαθλο κόσμο του νησιού μας.

 

Και συνθετικό τάπητα έχει το “μενού”

Οι μηχανικοί της Γ.Γ.Α. εκτός από την μελέτη που έκαναν για τους προβολείς έκαναν και μετρήσεις και για το περίφημο ταρταν με το επικεφαλής του Στίβου της ΑΓΕΖ Νίκο Ακτύπη να είναι παρών στις μετρήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μαζί με τους προβολείς ίσως δούμε ένα νέο ταρτάν στο Δημοτικό έτσι ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΑΓΕΖ να προπονούνται κανονικά και όχι τριτοκοσμικά όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού για αυτά θα θέματα έχει μεγάλη ευαισθησία και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περάνει από το χέρι του πεσούσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης για να παραδώσει αυτά τα δύο έργα που θα αναβαθμίσουν τον αθλητισμό στην Ζάκυνθο.

 

Στους Αμπελόκηπους το κολυμβητήριο…

Οι ίδιοι μηχανικοί μετά την ολοκλήρωση των μετρήσεων στο Δημοτικό μετέβησαν σε οικόπεδο που έχει ο Δήμος Ζακύνθου στην κατοχή του και βρίσκεται πολύ κοντά στο Δημοτικό γήπεδο των Αμπελοκήπων και μέτρησαν για την κατασκευή του κλειστού Κολυμβητηρίου! Σύμφωνα με πληροφορίες το οικόπεδο ταιριάζει στην περίπτωση αυτή και πλήρη όλες τις προδιαγραφές αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του νησιού.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.