Τελικά συνέβη και αυτό! 11 ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ζακύνθου που ήταν στη Β΄ Εθνική την τριετία 2013-2016, κέρδισαν μια υπόθεση που φαινόταν χαμένη και ζητούν τα χρήματα τους από μια άλλη ομάδα με διαφορικό ΑΦΜ και άλλους μετόχους. Μια ομάδα που ήταν στη Β΄ Εθνική την χρονιά που μας πέρασε!  

 Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που είχαν προσφύγει οι 11 πρώην ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος δικαίωσε με ανακοίνωση της τους παίκτες, που είχαν πάει εκεί μετά την απόρριψη τους στα Αθλητικά Δικαστήρια στις 20 Απριλίου του 2022. Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του Νίκου Λέκκα και του Σπύρου – Christofer Στεργιώτη.  Οι παίκτες ζητούσαν κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για την ίδια ΠΑΕ με αυτή που αγωνίστηκαν στην προηγούμενη παρουσία της Ζακύνθου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Οι 11 ποδοσφαιριστές που δικαιώθηκαν είναι οι: Ιωάννης Αντωνίου, Σπύρος Αποστόλου, Δημήτρης Βοσνακίδης, Θωμάς Γραικός, Αλέξανδρος Καμπούρης, Κώστας Κυριακίδης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Πεχλιβανόπουλος, Δημήτρης Στασινόπουλος, Νίκος Κουρέλας, Καμίλ Κρόλ.

Η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 είναι μια ΑΕ και φυσικά δεν έχει σχέση με τον ερασιτέχνη που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Σίγουρα το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Την μόνη κίνηση που μπορεί να κάνει η ΠΑΕ είναι να προσφύγει στο διοικητικό εφετείο Αθηνών για να βρει το δίκιο της και αν δικαιωθεί να μην χρειαστεί να πληρώσει τους παίκτες.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής. Τα χρήματα αυτά είναι περίπου 34 χιλιάδες ευρώ. η ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ είχε συμπεριλάβει στον οικονομικό της προϋπολογισμό και αυτά τα χρήματα, χρήματα που θα έπαιρνε από το στοίχημα αυτές τις ημέρες.

Μετα τελευταία γεγονότα και με το κλείσιμο της στρόφιγγας από τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα, η εκκαθάριση του στοιχήματος για τις ΠΑΕ θα πάει στις αρχές του 2023. Αυτό λοιπόν συνεπάγεται, ότι στο σενάριο που γίνει η κατάπτωση της εγγυητικής και πληρωθούν από εκεί τα χρήματα, αυτόματα θα δοθούν τα χρήματα από τα μέλη της ΠΑΕ στον άνθρωπο που έδωσε (Γιώργο Θεοδόση) την εγγυητική έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τώρα, οι επιπτώσεις της κατάπτωσης της εγγυητικής έχουν να κάνουν με την ΑΕ και μόνο με αυτή. Σίγουρα, όταν η ΠΑΕ πάρει τα χρήματα που της οφείλει το κράτος, τότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

“Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 1.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β ΟΜΑΔΑ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β ΟΜΑΔΑ

ΠΑΕ ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

2. Αίτηση του προπονητή Ευθύμιου Κατσαβάκη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

3. Αίτηση του αθλητή Θεοδώρου Ζάρα περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ. (Υπό διάσκεψη)

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

4. Αίτηση του αθλητή Ιωάννη Αντωνίου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

5. Αίτηση του αθλητή Σπυρίδωνα Αποστόλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

6. Αίτηση του αθλητή Δημητρίου Βοσνακίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

7. Αίτηση του αθλητή Θωμά Γραικού περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

8. Αίτηση του αθλητή Αλέξανδρου Καμπούρη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

9. Αίτηση του αθλητή Κων/νου Κυριακίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

10. Αίτηση του αθλητή Παναγιώτη Παπαδόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

11. Αίτηση του αθλητή Ιωάννη Πεχλιβανόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

12. Αίτηση του αθλητή Δημητρίου Στασινόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

13. Αίτηση του αθλητή Νικολάου Κουρελά περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

14. Αίτηση του αθλητή Kamil Krol (Καμιλ Κρολ) περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

KAΤΑΠΤΩΣΗ

15. Αίτηση του αθλητή Νικολάου Λέκκα περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

16. Αίτηση του αθλητή Σπύρου-Χρίστοφερ Στεργιώτη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961. (Υπό διάσκεψη)

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.