Με μια συγκινητική ανάρτηση το μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΣ Ζάκυνθος Διονύσιος Κορωνιός δίνει το στίγμα και αναλύει τους λόγους που το ματς με τον Εθνικό είναι η ίδια η ιστορία αυτής της ομάδας. Ο Γενικός Αρχηγός της Ζακύνθου μιλάει με συναίσθημα κάνοντας λόφο ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη, για την ομάδα αλλά και για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΉ ΤΟΥ
Δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι…
Είναι η στιγμή που ένα νησί ολόκληρο καλείται να σταθεί δίπλα στην ομάδα του. Είναι η στιγμή που όλοι μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία.
Αυτή η ομάδα πέρασε πολλά. Πέρασε φουρτούνες, δύσκολες κληρώσεις, αμφισβήτηση, πίεση. Όμως άντεξε. Γιατί η Ζάκυνθος έχει ψυχή. Έχει μέταλλο. Έχει ανθρώπους που έμαθαν να μην τα παρατούν ποτέ.
Την Κυριακή δεν παίζουμε απλά απέναντι στον Εθνικό. Παίζουμε για το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς. Παίζουμε για όσους μεγάλωσαν με αυτή την ομάδα, για όσους την ακολουθούν παντού, για τους απόδημους Ζακυνθινούς που ζουν μακριά αλλά η καρδιά τους χτυπά εδώ.
Για όλους αυτούς που κάθε Κυριακή έπαιρναν το δρόμο με τα πόδια για το γήπεδο του Ζηβα και αργότερα για το Δημοτικό Στάδιο. Για όλους όσους έβαλαν έστω και ένα λιθαράκι για να γίνει η ομάδα μας αυτή που είναι και να αγαπηθεί παραφορά απ όλους τους Ζακυνθινούς.
Κανείς δεν ξέρει πότε θα παρουσιαστεί ξανά μια τέτοια ευκαιρία. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να φτάσουμε ξανά τόσο κοντά. Γι’ αυτό αυτή η Κυριακή πρέπει να μας βρει όλους εκεί. Ενωμένους. Δυνατούς. Μια φωνή, μια ψυχή.
Η σχέση της Ζακύνθου με τον κόσμο της δεν είναι τυπική. Είναι δεσμός ζωής. Είναι οι Κυριακές στο γήπεδο, οι χαρές, οι πίκρες, οι στιγμές που μας ένωσαν σαν οικογένεια.
Οι παίκτες θα δώσουν την ψυχή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ας δώσουμε κι εμείς τη δική μας δύναμη από την εξέδρα.
Να μην λείψει κανείς.
Για το νησί μας.
Για την ιστορία μας.
Για τη Ζάκυνθο μας.
Ραντεβου αυριο στις κερκιδες!!
Ο δρόμος είναι ένας.
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ.
– Διονύσης Κορώνιος