Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διανύει μια περίοδο (προ εκλογών) μέσα από την οποία προσπαθεί να διασώσει ότι διασώζεται. «Μια κινούμενη άμμος» είναι ικανή να καταπιεί όλο το πάρκο Γουδή, καθώς αυτοί που κινούνται, συνεχώς βουλιάζουν μέσα σε μια ανυπαρξία.

Η αέναη αυτή ανυπαρξία δίνει το δικαίωμα σε όλους όσους σχετίζονται με το ερασιτεχνικό κυρίως ποδόσφαιρο να αμφισβητούν πλήρως τα πεπραγμένα της διοίκησης. ΝΑΙ οι εκλογές είναι αυτές που ενδιαφέρουν αυτή την στιγμή. Από τον πρόεδρο έως και τον τελευταίο υπάλληλο το μεγάλο θέμα είναι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Όσο οι υψηλόβαθμοι της ΕΠΟ κάνουν το προεκλογικό τους αγώνα, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βουλιάζει. Εκτός από την μεγάλη κατηγορία, τίποτα άλλο δεν κινείται… Χιλιάδες παίκτες, οικογένειες είναι στον αέρα και η ΕΠΟ αγρόν ηγόραζε!!! Αν έχει απομείνει κάτι στην ΕΠΟ είναι η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αντί η διοργανώτρια να βρει διέξοδο στο πρόβλημα, έχει αφήσει «το πηδάλιο στον αυτόματο πιλότο».

Διαβάζουμε ότι η ΕΠΟ θα υποβάλει προς ‘έγκριση υγειονομικό πρωτόκολλο αντίστοιχο με αυτό της μεγάλης κατηγορίας! Και αλήθεια, τόσο καιρό, τόσες εβδομάδες γιατί δεν το έκανε; Από εκεί και πέρα, φως στο τούνελ δεν διαφαίνεται, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο που θέλει να καταθέσει, πιθανόν μόνο με Rapid test η ΕΠΟ, δεν μας λέει πως θα προχωρήσει, δηλαδή πως θα πληρωθεί ο λογαριασμός από τις ομάδες, που οι περισσότερες εξ αυτών δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν!

Τα χρήματα για να αρχίσει το ποδόσφαιρο που θα βρεθούν? ΑΝ έπρεπε να κατατεθεί ένα πλάνο δεν είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ούτως ή άλλως θα είναι υποχρεωτικό, αλλά ένα πλάνο βιωσιμότητας της φετινής χρονιάς σε μια κατηγορία που επί της ουσίας είναι επαγγελματική αλλά για την ΕΠΟ που μαζεύει όλο το χρήμα είναι ερασιτεχνική! Αυτό που λείπει από τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την τύχη του ερασιτεχνικού είναι η παντελής έλλειψη δομής, στόχων και σχεδίου. Και το κυριότερο… δίνει στον υφυπουργό αθλητισμού την δυνατότητα να κάνει παιχνίδι.

Από το Διδυμότειχο έως το Καστελόριζο άπαντες, γνωρίζουν ότι αυτή η ΕΠΟ έχει χάσει τον αρχικό της προσανατολισμό και έχει επικεντρωθεί στις επερχόμενες εκλογές! Τα χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία μπορεί να έχουν βάλει λουκέτο, δεν παύουν όμως να είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια. Εκτός και αν το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο είναι να βάζει το κράτος τα χρήματα και η ΕΠΟ να κάνει το δικό της παιχνίδι… και να διοικεί.

Αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα, είναι ότι η ΕΠΟ αφήνει τα πράγματα να οδηγηθούν από μόνα τους σε αδιέξοδο και να βγει να πει ότι: “ο Κορωνοϊός είναι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα και όχι εμείς». Αν έχουν έρθει χρήματα, από την ΟΥΕΦΑ (κάτι που δεν τον γνωρίζουμε), αυτά έπρεπε να μπουν στον πλάνο μιας οικονομικής βοήθειας. Βέβαια τα συμφέροντα είναι πολλά, οι πολλές ψήφοι φυσικά δεν είναι στις Ενώσεις που έτσι και αλλιώς έχουν πάρει γραμμή, αλλά στις μεγάλες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Δυστυχώς όμως τον απλό διοικητικό ηγέτη σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο η τους ανθρώπους που βάζουν τα χρήματα τους στις ομάδες της Γ΄ εθνικής δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, αλλά το πώς οι ομάδες τους θα επιβιώσουν και δεν θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Γίνονται εκλογές σε λίγες ημέρες και κανείς από αυτούς που θέλουν να βγουν στο διοικητικό συμβούλιο δεν έχει μιλήσει στην γλώσσα των απλών ανθρώπων που ματώνουν οικονομικά καθημερινά. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ένα σχέδιο για το πώς θα «βγει και πάλι ο ήλιος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός και αν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μόνο ο συνεταιρισμός της μεγάλης κατηγορίας. Αν είναι μόνο αυτός, τότε να πουν καληνύχτα και να το κλείσουν το “μαγαζί”.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.