Η διαδικασία προ των εκλογών ήταν να ολοκληρωθεί η Γενική συνέλευση έτσι ώστε να ψηφιστεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός αλλά και έκθεση και έγκριση του οικονομικού απολογισμού της Ένωσης. Στην Γενική συνέλευση πήραν μέρος και τα 14 σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου στην διαδικασία και έχουν πάρει το πράσινο φως από την ΓΓΑ. Αυτα είναι: AΠΣ Ζάκυνθος 1961, ΑΟ Λεβάντε, Θύελλα Αμπελοκήπων, Αστέρας Μαχαιράδου, ΑΟ Τσιλιβή, ΑΟ Κατασταρίου, ΑΠΣ Ζάκυνθος, ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου, Φλόγα Κυψέλης, Έσπερος, ΑΟ Βασιλικού, Δόξα Πηγαδακίων, Δόξα Λιθακιάς και Αστέρας Πλάνου. Αυτα τα σωματεία είχα το δικαίωμα του εκλέγειν. Στην συνέχεια ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου ανέλυσε τα πεπραγμένα της διοίκησης του με τα εξής που ολοκλήρωσε η διοίκηση του.

1) Επιχορηγήσεις σωματείων Α΄ και Β΄ κατηγορίας

2) Πληρωμή διαιτησιών των αγώνων Α΄ και Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου

3) Πληρωμή των γιατρών αγώνων σε Α΄ και Β΄ κατηγορία

4) Νομιμοποίηση ακινήτου κτηρίου της ΕΠΣ Ζακύνθου

5)Ανεξάρτητη παροχή ρεύματος των κτηριακών εγκαταστάσεων

6) Έναρξη διαδικασιών για την επισκευή και ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία του γηπέδου

7)Ανάληψη καθαριότητας των γηπέδων του νησιού

8)Χορηγία για μπάλες του πρωταθλήματος

9) Δωρεές προς τραυματίες ποδοσφαιριστές

10) Βιντεοσκόπηση των σημαντικότερων αγώνων

11) Επιχορήγηση του Σωματείου ΑΟ Λεβάντε για την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία

Ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκε από 13 ομάδες και ένα παρών από την Δόξα Πηγαδακίων. Το ίδιο συνέβη και με τον οικονομικό απολογισμό.

Με αυτό τον τον τρόπο ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και στην συνέχεια άρχισε η εκλογική διαδικασία. Ο κος Ραυτόπουλος μαζί με την νομική εκπρόσωπο του προσπάθησαν να καταθέσουν ένσταση κατά της διαδικασίας με την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής να ζητά αυτό να γίνει μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Και πράγματι, αυτό συνέβη μετά το τέλος της διαδικασίας ο κος Ραυτόπουλος κατέθεσε ένσταση και δήλωσε λίγο αργότερα:


Χαρ. Ραυτόπουλος: “Kατέθεσα ένσταση διότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα”

“To είχα πει στο ραδιόφωνο ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και αυτό έπρεπε σήμερα να κάνω, έχει παραβιαστεί το άρθρο 30 σχετικά με την εκλογική διαδικασία, το συγκεκριμένο άρθρο είναι σαφέστατο και αναφέρει μέσα την εκλογική διαδικασία όπως σαφέστατός είναι και ο αθλητικός νόμος. Τίποτα άλλο, ευχαριστώ.”


Ανδρέας Παπανδρέου: “Ημέρα νίκης για το τοπικό ποδόσφαιρο”

Μετά το πέρας της διαδικασίας τόσο ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου όσο και η υπόλοιπη ομάδα του έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακραίες εκδηλώσεις. Όλη η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Η σημερινή ημερομηνία είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ΕΠΣ Ζακύνθου σαν Σώμα όσο και για μένα τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο. Είναι μια ημέρα νίκης για το τοπικό μας ποδόσφαιρο αλλά και για τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη μας.

Θα ήθελα ιδιαιτέρως να σταθώ σε αυτά, καθώς ψήφισαν απόλυτα δημοκρατικά, ελεύθερα και εξέλεξαν άτομα με διάθεση, όρεξη και μεράκι για ανιδιοτελή προσφορά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού μας. Άτομα που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν, για να πάει το άθλημα ένα βήμα μπροστά και όχι άτομα που θέλουν να επωφεληθούν μέσα από αυτό για τους δικούς τους λόγους.

Από αύριο κιόλας, δεσμευόμαστε τόσο εγώ σαν Πρόεδρος όσο και τα μέλη του υπόλοιπου Δ.Σ. ότι θα σηκώσουμε «μανίκια» και θα ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά, καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς, τα θέματα «τρέχουν» αδυσώπητα επί καθημερινής βάσεως και φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης των σωματείων στο πρόσωπο μου ως επικεφαλής της Ένωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά συγκεκριμένους ανθρώπους, που χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν πιθανότατα στη θέση αυτή.

Πρωτίστως, την οικογένεια μου για την έμπρακτη στήριξη της αυτή την 3ετία όταν και ανέλαβα τα καθήκοντα μου μετά την αποχώρηση του τέως Προέδρου αλλά και πιο συγκεκριμένα για την συμπαράσταση τους τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες με όσα γνωστά προηγήθηκαν.

Εν συνεχεία τη Νομική μας Σύμβουλο κ. Δόξα Τσαγκαράκη για τις πολύτιμες γνώσεις της έτσι ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Τον τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου για την αγαστή συνεργασία μας όλο αυτό τον καιρό, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο «μονοπάτι» και τα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστώ επίσης τους άμεσους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω από καρδιάς θερμό χαιρετισμό σε ΟΛΑ τα σωματεία μας, τόσο για το προηγούμενο χρονικό διάστημα της μεταξύ μας συμπόρευσης όσο και γι’ αυτά που έπονται. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για τα επόμενα χρόνια, με μοναδικό γνώμονα το καλό του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου και την επιστροφή τους αθλήματος που όλοι αγαπάμε εκεί που του αρμόζει.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ανδρέας Παπανδρέου


Νίκος Κοντονής: “Mεγάλη τιμή για εμένα αυτή η εκλογή”

Mεγάλη ήταν και η εκλογή του Βετεράνου ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου Νίκου Κοντονή ο οποίος με 9 ψήφους βρέθηκε πίσω από τον πρόεδρο και με αυτό τον τρόπο τα σωματεία του έδωσαν την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος έκανε δηλώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά: Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία που με τίμησαν με την ψήφο τους και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, θα προσπαθήσω μέσα από την ΕΠΣ Ζακύνθου να βοηθήσω το ζακυνθινό ποδόσφαιρο να ανέβει όσο γίνεται περισσότερο.”  

Τα αποτελέσματα…

Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου θριάμβευσε στις εκλογές καθώς τον ψηφίσαν 12 από τις 14 ομάδες με τον αντίπαλο του Χαρ. Ραυτόπουλο να παίρνει 2 μόνο ψήφους και να μένει εκτός και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς έμεινε μακριά από το 25% (ήθελε 4 ψήφους για να μπει έστω και σαν απλό μέλος της Ένωσης).

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο επικράτησε η ομάδα Παπανδρέου η οποία έβγαλε 7 μέλη ενώ στο νέο συμβούλιο θα είναι και ο Χρήστος Μαρμαράς που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το μπλοκ του κου Ραυτόπουλου.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος

Ανδρέας Παπανδρέου 12

Μέλη δ.σ.

1) Νίκος Κοντονής 9

2) Παναγιώτης Βελιανίτης 8

3)Άγγελος Κωστής 7

4) Νίκος Γαρδέλης 7

5) Νίκος Παπαναγιώτου 7

6) Νίκος Κυπριώτης 6

7) Χρήστος Μαρμαράς 5

8) Γιάννης Βερύκιος 5

Αναπληρωματικό μέλος

Νικολέτα Λάππου 5

Εκτός διοικητικού συμβουλίου

Αναστασία Κορφιάτη 4

Διονύσιος Πέττας 2

Νίκος Λεονταρίτης 1

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.