Η Αργολίδα αποκτά σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις μέσω της πρωτοβουλίας της τοπικής ΕΠΣΑ. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούνται αποτελεσματικά τα εργαλεία της Περιφέρειας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με την ΕΠΣΑ να δρομολογεί στην πράξη την ολική ανανέωσης και δημιουργία νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα €4,5 εκατομμύρια και τα έργα έχουν ξεκινήσει ήδη, καθιστώντας την Αργολίδα περιοχή πρότυπο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας & Περιφερειακός Πελοποννήσου, Βασίλης Σιδέρης ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μεγαλεπήβολου προγράμματος δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητικός χάρτης της Αργολίδας αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και περνά στη σύγχρονη εποχή όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς πλέον τόσο οι αθλητές όσο και η νέα γενιά όχι μόνο της Αργολίδας αλλά της Πελοποννήσου θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να αθληθούν και να διακριθούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Παράλληλα δίνουμε το παράδειγμα σε όλη τη χώρα για το πως η συνεργασία Περιφέρειας και τοπικών αθλητικών ενώσεων μπορούν να αποφέρουν απτά αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι, τα έργα αφορούν σε δημιουργία νέων ποδοσφαιρικών γηπέδων, τη βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας και των υποδομών των ήδη υπαρχόντων καθώς, τη συντήρηση αλλά και την τοποθέτηση ηλεκροφωτισμού σε ορισμένα από αυτά.

Αναλυτικά:
• Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έγινε η αγορά του οικοπέδου (συνολικό εμβαδόν 23 στρέμματα) στη περιοχή της Νέας Τίρυνθας
• Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Τολού, Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), Ανυφίου και Φιχτίων με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας
• Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Μυκηνών και Μαλανδρενίου με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
• Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα των γηπέδων Ερμιόνης και Πορτοχελίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων .
• Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
• Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
• Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
• Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Νέας Κίου συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
• Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο Κοιλάδας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
• Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Διδύμων και των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
• Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων .
• Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
• Συντήρηση και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Παράλληλα, η ΕΠΣ Αργολίδας δεν μένει μόνο εκεί αλλά προχωρά και σε άλλες πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2017 που ανέλαβε η παρούσα διοίκηση της ΕΠΣΑ, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη νέων ταλέντων μέσω των Μικτών ομάδων και των ακαδημιών καθώς και στη πραγματοποίηση τριών σχολών προπονητών ποδοσφαίρου UEFA B,UEFA C, UEFA D σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΕΠΟ. Μάλιστα διοργανώθηκαν δύο μεγάλα τουρνουά ποδοσφαίρου(μικρών ηλικιών) με συμμετοχή πάνω από 1000 ποδοσφαιριστές.
Επίσης μεγάλο βάρος δόθηκε στη λειτουργία σχολών διαιτησίας σε συνεργασία με την ΚΕΔ και την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Αργολίδας.
Τέλος, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της ιστορίας του ποδοσφαίρου της περιοχής, έγιναν τρείς μεγάλες εκδηλώσεις για τηνβράβευση παλαιμάχων για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.