Με ένα έκτακτο βοήθημα της τάξης 586 ευρώ αποφάσισαν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Περιφέρειας να συνδράμουν τους κατοίκους του Ληξουρίου και των γύρω περιοχών που παραμένουν «άστεγοι» για τρίτο 24ωρο.

Στο πλοίο Superfast που έχει «δέσει» στο Αργοστόλι -καθώς το λιμάνι του Ληξουρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές – «γέμισε» καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν εγκατασταθεί στους χώρους περίπου 800 άτομα, που λόγω και των καιρικών συνθηκών που σταδιακά χειροτέρευαν δεν μπορούσαν να παραμένουν στα αυτοκίνητά τους.

Στο ίδιο πλοίο έχουν εγκατασταθεί και 8 άνδρες του Λιμενικού Σώματος από την Πάτρα προκειμένου να επιβάλουν την τάξη, καθώς η ανεξέλεγκτη προσέλευση ανθρώπων δημιουργεί φόβους για κλοπές και άλλα έκτροπα.

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας εκκενώθηκε ένα χωριό, η Αθέρα, υπό το φόβο κατολίσθησης, αφού ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από τη θέση του και κρεμόταν κυριολετικά πάνω από τις στέγες των σπιτιών.

Οι πρώτοι έλεγχοι των μηχανικών έδειξαν ότι το 60% των κτιρίων έχουν πληγεί από τα 5,8 Ρίχτερ της Κυριακής: 55 από τα 100 σπίτια που έχουν ελεγχθεί στοΛηξούρι παρουσιάζουν πρόβλημα. Τα κτίρια των δικαστηρίων, του Γηροκομείου, της παλιάς Νομαρχίας και 2-3 σχολείων είναι μερικά ακόμα κτίρια που έχουν σημάδια από την ισχυρή δόνηση.

Στη συνοικία Χαβριάτα ο ιερός ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, μάντρες σπιτιών, στέγες, αλλά ακόμα και σπίτια διαλυμένα. Οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι σχεδόν κατεστραμμένες, ενώ σοβαρές ζημιές αποκαλύφθηκαν και στο κοιμητήριο όπου οι περισσότεροι τάφοι «άνοιξαν» από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.