Ενιαίο εκλογικό σύστημα για όλες τις Ενώσεις προτείνει η ΕΠΣ Λάρισας με πρόταση τροποποίησης του καταστατικού, που κατέθεσε για να συζητηθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 24/6.

Στην αιτιολογία αναφέρεται ότι “εφαρμόζονται διάφορα εκλογικά συστήματα στις ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, τα οποία δίνουν λαβή για «ψιθύρους», «υπονοούμενα» και για προσπάθειες «καθοδήγησης» του εκλογικού σώματος”.

Συγκεκριμένα η πρόταση της ΕΠΣ Λάρισας, αναφέρει:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ́: Οργάνωση και λειτουργία Ποδοσφαιρικών Ενώσεων

Άρθρο3:

Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά την παρ. 1, να προστεθεί παρ. 1α, που να αναφέρει ότι τα διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εκλέγονται με το αυτό εκλογικό σύστημα, που επιβάλλεται με άμεση τροποποίηση των Καταστατικών τους και με υπόδειξη του εκλογικού συστήματος από την ΕΠΟ.

Αιτιολογία:

Μετά την τροποποίηση των Καταστατικών των Ενώσεων και την εναρμόνισή τους με αυτό της Ομοσπονδίας, δεν είχε προβλεφθεί το εκλογικό σύστημΑαδιεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή των Δ.Σ. των Ενώσεων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται διάφορα εκλογικά συστήματα στις ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, τα οποία δίνουν λαβή για «ψιθύρους», «υπονοούμενα» και για προσπάθειες «καθοδήγησης» του εκλογικού σώματος. Θα πρέπει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και η Γενική Συνέλευση αυτής, να αποφασίσουν και να επιβάλλουν ενιαίο εκλογικό σύστημα για την εκλογή των Δ.Σ. των Ενώσεων.

soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.