Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε  Την περασμένη Τετάρτη την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής ως προς το ζήτημα της Αθλητικής Aανάπτυξης και των Υποδομών στις περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Από τη Ζάκυνθο, συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής οι κ.κ. Γεώργιος Μάργαρης, Πρόεδρος Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Ζακύνθου (ΑΓΕΖ), Διονύσιος Μηλέσης, Πρόεδρος Ζ.Α.Ο.Α. (Αντισφαίριση), Λεωνίδας Μαλιούφας, Πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου (Ε.Π.Σ. Ζακύνθου), Στυλιανός Γούναρης, Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου Ποδοσφαίρου Ζακύνθου, Γιάννης Κούτσης, Πρόεδρος Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου, Διονύσιος Λογοθέτης, Αντιπρόεδρος Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου, Παναγιώτης Ζουπάνος, μέλος Δ.Σ. Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε στην ομιλία του:

«Ενώ φυσικά υπάρχουν πολλά αρνητικά, ένα θετικό της κρίσης είναι ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την κοινωνία για αθλητική απασχόληση, στο επίπεδο αυτού που ονομάζουμε «μαζικός αθλητισμός». Δηλαδή, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκει μια διέξοδο στον αθλητισμό, η οποία δεν κοστίζει ιδιαίτερα, και προσέρχεται ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, τόσο στις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και στα Σωματεία για να αθληθεί».

Πέρα από τις ανάγκες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά, οι οποίες μάλιστα είχαν παραμεληθεί για πολλά χρόνια, είναι αναγκαίο να υπάρξουν και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής τόνισε:

«Τα νησιά μας, και το είδα αυτό από την πρώτη στιγμή, έχουν αδικηθεί στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα πρέπει, λοιπόν, οι αιρετοί παράγοντες να μην αφήσουν αυτή την κατάσταση να διαιωνιστεί. Η Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει δηλώσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ότι περιμένει συγκροτημένες και ολοκληρωμένες προτάσεις και αν είναι δυνατόν και συγκροτημένες μελέτες για να αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τον έλεγχο, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση αυτών των έργων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.