Με δύο ομάδες στην Γ΄ Εθνική κατηγορία (Zακυνθακός, Λεβάντε)  θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα των γηπέδων με τον Ενωσιακό να είναι η μόνη και σωστή λύση!

 

Οι ομάδες που εκπροσωπούν το νησί στις Εθνικές κατηγορίες αυξάνονται και πληθύνονται αλλά το “καυτό θέμα” των γηπέδων να μένει όχι μόνο στάσιμο αλλά και να υποχωρεί. Οι απαιτήσεις των ομάδων που μας εκπροσωπούν στις Εθνικές κατηγορίες θα είναι πολύ υψηλές καθώς η προσπάθεια που έχουν κάνει δεν μπορεί να αχρηστεύει από τις ήδη βεβαρυμένες ποδοσφαιρικές υποδομές του νησιού!

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος θα αγωνίζεται του χρόνου στην αναβαθμισμένη Football Legaue του ενός ομίλου με ονόματα ιστορικά. Η τοποθέτηση των Πυλώνων είναι ένα άκρως θετικό βήμα. Η Ζάκυνθος θα πρέπει να δουλέψει απερίσπαστη στο Δημοτικό. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να βρεθεί λύση στέγασης των άλλων δύο ομάδων του νησιού που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Ζακυνθιακός και Λεβάντες θα πρέπει να βρουν τον δικό τους χώρο! Ο Ζακυνθιακός πέρυσι ήταν ο “τσιγγάνος” της κατηγορίας, έκανε προπόνηση στην Λιθακιά, στον Πλάνο, στο Μαχαιράδο αλλά και στο Δημοτικό. Με την διοίκηση του πολλές φορές να έχει έρθει σε κόντρα τόσο με την Ζάκυνθο όσο και τον Δήμο Ζακύνθου! όλοι θα θυμούνται τις κόντρες για μια προπόνηση στο Δημοτικό! Με την άνοδο του Λεβάντε αυξάνονται κατακόρυφα οι απαιτήσεις.

Οι “νυκτερίδες” θα πρέπει να βρουν χώρο για προπονήσεις αλλά και για τους επίσημους αγώνες. Το ήδη βεβαρυμένο γήπεδο του Μαχαιράδου δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, το γήπεδο των Αμπελοκήπων είναι σε μαύρο χάλι και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει επίσημους αγώνες Γ΄ Εθνικής! Η μόνη και πιο αξιοπρεπής λύση είναι το Ενωσιακό που με μια βοήθεια από τον Δήμο και την Γ.Γ.Α μπορεί και πάλι να γίνει το ποδοσφαιρικό κέντρο των ομάδων της Γ΄ Εθνικής.

Για να γίνει αυτό απαιτούνται αρκετές διαδικασίες, όπως η παραχώρηση του γηπέδου από την ΕΠΣ Ζακύνθου στο Δήμο και η συνεργασία του Δήμου και Γ.Γ.Α για την εξασφάλιση κονδυλίου που θα μπορεί να κάνει το Ενωσιακό και πάλι λειτουργικό. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων (Ζακυνθιακού και Λεβάντε) θέλουν μια τέτοια εξέλιξη αφού θα τους λύσει πολλά προβλήματα.

Ο Ζακυνθιακός πέρυσι έκανε προπονήσεις στην Λιθακιά 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης κάτι που ήταν πάρα πολύ επιβαρυντικό!

Για αυτό τον λόγο πρέπει άμεσα όλοι μαζί (Γ.Γ.Α. ΕΠΣ, Δήμος, ΕΠΣ Ζακύνθου και διοικήσεις) να δημιουργήσουν ένα κοινό και αρραγές μέτωπο έτσι ώστε να λυθεί ένα πολύ σημαντικό θέμα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.