Ο Κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου, βάζει τα πράγματα στην σωστή τους θέση, δίχως παρερμηνείες. Και το λέμε αυτό, διότι τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία διαχέεται εντέχνως από Εν Αθήναις γραφεία ότι η αναπλήρωση των θέσεων γίνεται από τα επάνω προς το κάτω με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την FL να έχουν δικαίωμα συμμετοχής!

Τα ίδια γραφεία αφήνουν και πάλι εντέχνως ανοικτό το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας έτσι ώστε να μπουν δια της πλαγίας οδού οι υποβαθμισθέντες ομάδες στη νέα κατηγορία. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν μπορεί να ισχύει, καθώς οι συγκεκριμένες ομάδες δεν ήταν στην λίστα των “26”  που έδωσε η λίγκα! “Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν τη ακριβώς θέλει να πετύχει η διοργανώτρια (όχι η ΕΠΟ) αλλά η ίδια η SL2.

Η ΕΠΟ όμως, μέσω του ΚΑΠ 2021, δεν αφήνει κανένα κενό παρερμηνείας και κάνει σαφές, ότι δικαίωμα στην αναπλήρωση των θέσεων στην SL2 είπε από μη δήλωση συμμετοχής είτε από μη αδειοδότηση έχουν πρωτίστως οι ομάδες εκείνες της κατώτερης κατηγορίας που τερμάτισαν έως και την 4η θέση (μπαράζ ανόδου) και αν και πάλι δεν αναπληρωθούν οι θέσεις (36 το σύνολο), τότε δικαίωμα αποκτούν και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την συγκεκριμένη κατηγορία (Football League)

ANAΛYTIKA TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΠ 2021 (αρθρο 4, παρ.4-5)

4. Αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν είτε στη Super League 1 είτε στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες είτε στην Super League 1 είτε στην Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές αναπληρώνονται ως εξής: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της κατώτερης κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 4η στην σειρά του πίνακα. Αν και μετά την εξάντληση της 4ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της κατώτερης κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την ανώτερη κατηγορία (Super League 1 ή Super League 2) ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων και εφόσον αυτό έχει συμβεί το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας. Κατ’ εξαίρεση, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της οικείας επαγγελματικής ένωσης είναι δυνατή η αναπλήρωση ομάδας μέχρι και δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση ότι η προς αναπλήρωση ομάδα δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα αγώνα του οικείου πρωταθλήματος.

5. Αναπλήρωση ομάδων θα υπάρξει με τον ίδιο ως άνω τρόπο, εφόσον αυτές δεν λάβουν αδειοδότηση, από την Ε.Π.Ο, μόνο στην περίπτωση που έχει οριστεί ως ποινή για την μη λήψη άδειας, η αδυναμία συμμετοχής της μη αδειοδοτηθείσης ομάδος στο πρωτάθλημα Super League 1 ή Super League 2 της επόμενης περιόδου. Σε μία τέτοια περίπτωση και οι ομάδες που θα κληθούν να τις αντικαταστήσουν θα πρέπει επίσης να έχουν λάβει την ανάλογη για το πρωτάθλημα άδεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΠ 2021

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.