Ο κύβος ερρίφθη! Τελευταία μέρα σήμερα (20/7) δήλωσης συμμετοχών και 62 περίπου ομάδες (ο ακριβής αριθμός θα ελεγχθεί καλύτερα αύριο), θα είναι παρούσες στο νέο πρωτάθλημα. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, οι κενές θέσεις που προκύπτουν, θα αναπληρωθούν από τους τετραθλητές του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Οπότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε συνολικά 65-68 ομάδες, οι οποίες και θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilia.news, κεντρική απόφαση της ΕΠΟ, είναι να μην παρεκκλίνει ούτε κατά το ελάχιστο των αρχικών σχεδιασμών. Και να τηρηθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Έτσι λοιπόν, στις 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος. Λίγες μέρες νωρίτερα, θα έχουμε και τον καταρτισμό των ομίλων, όπου πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουμε χωρισμό των ομάδων της Κρήτης με εκείνων του Αιγαίου. Και στόχος είναι στις 10 Σεπτέμβρη, να γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος: «Θέλουμε να δώσουμε πνοή στη Γ΄ Εθνική, να κυλήσει ξανά η μπάλα τον Σεπτέμβρη», μας ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ.

Επιστρέφει η κανονικότητα

Μετά από τρία χρόνια πολύ σκληρών προσπαθειών από την ΕΠΟ και την αρμόδια διαρκή επιτροπή της για τη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, φαίνεται ότι αρχίζει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι. Νοοτροπίες του παρελθόντος φαίνεται ότι περιθωριοποιούνται και η προσπάθεια να επιστρέψει η κανονικότητα, φαίνεται ότι φέτος θα πιάσει τόπο. Και το τέλος ενός τριετούς πλάνου σχεδιασμού, ενός προγραμματισμού που έγινε για να ξαναφέρει τη σταθερότητα, γίνεται πράξη. Το τέλος αυτού του τριετούς σχεδιασμού, θα φέρει τον φθινοπωρινό απολογισμό, οπότε θα παρουσιαστεί στην ΕΠΟ το πλάνο για την επόμενη τριετή-τετραετή περίοδο, όπου εκεί θα υπάρχουν αυτά τα οποία επιτεύχθηκαν, αλλά και τα σημεία εκείνα τα οποία επιδέχονται βελτιώσεων.

Οι μακροπρόθεσμες σκέψεις

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν μακροπρόθεσμες σκέψεις, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο το άθλημα και την αναβάθμιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν, είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι η Γ΄ Εθνική παίρνει τον δρόμο της και μόνο πρόταση για μείωση των ομίλων μπορούμε να περιμένουμε. Το αν θα ακολουθήσει η δημιουργία μιας μεταβατικής τέταρτης κατηγορίας, ή ενός πανελληνίου αναβαθμισμένου ειδικού πρωταθλήματος μεταξύ των πρωταθλητών των ΕΠΣ, είναι κάτι το οποίο απομένει να μάθουμε όταν και θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες και θα κατατεθούν οι προτάσεις. Όπως επίσης, μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δυνατότητα να προκύψουν έσοδα για τη Γ΄ Εθνική, τα οποία και θα έρθουν μέσα από συγκεκριμένες τομές οι οποίες σχεδιάζονται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τη διοίκηση της ΕΠΟ.

ΠΗΓΗ: ilia.news

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.