Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… αυτό συμβαίνει με την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Η αλλαγή στα δεδομένα πρέπει να θεωρείται βεβαία καθώς οι διοικούντες στα εν Αθήναις γραφεία έχουν βρει την φόρμουλα για να διεξάγουν ένα νέο πρωτάθλημα αρχής γενομένης τις 28 Μαρτίου.

Αυτό λένε οι ενδείξεις αυτή την στιγμή. Ένα πρωτάθλημα που θα γίνει με 16 ομίλους (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες) με 8 ομάδες έκαστος!  Όπως το είπε ο κος Διακοφώτης στο Metropolis 95.5 ” Το πλάνο θα είναι 12 με 14 αγώνες για τη Γ΄Εθνική”.

Η διοργανώτρια έχει δώσει (άτυπη) καταλυτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής την Τετάρτη 3 Μαρτίου. ‘Έως τότε, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στείλει στα γραφεία της ΕΠΟ το χαρτί δήλωσης συμμετοχής (άνευ χρημάτων) και αυτό γιατί η επιτροπή πρωταθλήματος θα πρέπει να κάνει την εισήγησή στην Ε.Ε. της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τα περεταίρω! Και τα περεταίρω είναι:  H κατάρτιση των ομίλων και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί ακόμα και είναι το πιο σοβαρό είναι ποιός θα πληρώσει τα ΜΟΡΙΑΚΑ τεστ και όχι τα rapid, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει. Επίσης, οι ομάδες αντιδρούν, διότι βλέπουν ότι με αυτή την λογική προπονήσεις δεν μπορεί να γίνουν και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου, διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν αρκούν 3 εβδομάδες προετοιμασίας για να αγωνιστούν οι ομάδες, πόσο μάλλον δε,  όταν οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες και φυσικά εργάζονται σε διάφορους τομείς.

Η “καυτή πατάτα” παραμένει λοιπόν στα χέρια της διοργανώτριας που καλείται να ισορροπήσει τα πράγματα και να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο! Αυτό φυσικά δεν μπορεί να συμβεί, διότι υπάρχουν ομάδες που ανήκουν σε τουριστικές περιοχές και δεν θέλουν επ΄ ουδενί να πάνε σε ένα πρωτάθλημα που θα τελειώσει τον Ιούνιο, για πολλούς και διάφορους λόγους!

Βέβαια η ΕΠΟ έχει στείλει το μήνυμα της: “όποιος θέλει θα αγωνιστεί, όποιος δεν θέλει στο τοπικό” Χαρακτηριστική ήταν χθες η τηλεφωνική επικοινωνία προέδρου μεγάλης και ιστορικής ομάδας της περιφέρειας προς μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος: “Δηλαδή τι θέλετε να πουλήσω το νεφρό μου για να κάνετε εσείς την πλάκα σας?” Αυτό υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές με απρόβλεπτες συνέπειες στην δομή της Γ΄ Εθνικής.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.