Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της ΕΠΣ Ζακύνθου στην ταβέρνα “Διαχρονικό”. Μια σπουδαία εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν τα σωματεία του νησιού (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και οι αρχές του τόπου.

Στη κοπή της πίτας παραβρέθηκαν εκτός από τους παράγοντες των ομάδων, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών καθώς και αρκετά μέλη του. Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης και η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη της διοίκησης του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 με επικεφαλής τον πρόεδρο Διονύσιο Κόκλα. Φυσικά για την ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βιτζηλαίος, ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος, ο ταμίας Στρατός Σουπιός και η υπεύθυνη των Μεικτών ομάδων Αναστασία Κορφιάτη  

Η συγκεκριμένη εκδήλωση όμως θα μείνει στην ιστορία, διότι, δια στόματος του προέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέα Παπανδρέου και της Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνας Μοθωναίου ανακοινώθηκε η ανακατασκευή του Ενωσιακού Γηπέδου στο Γαιτάνι.

Γήπεδο στο οποίο είχε μπει λουκέτο πριν από μια δεκαετία, διότι δεν πληρούσε καμιά νομιμότητα! Αυτή ήταν η σημαντική είδηση που βγήκε από την κοπή της πίτας. Μια είδηση που στο άκουσμα της χειροκροτήθηκε από όλη την αίθουσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαδικασίες τρέχουν εδώ και αρκετούς μήνες με τον πρόεδρο της Ένωσης να είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΕ Ζακύνθου, έτσι ώστε σε πρώτη φάση το ακίνητο να γίνει νόμιμο.

Η κα Μαρία Μουζάκη άνοιξε την πόρτα της Κατερίνας της Μοθωναίου και από εκεί και πέρα, όλα πήραν την σειρά που έπρεπε. Το κτήριο νομιμοποιήθηκε μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, και σε λίγο καιρό θα ηλεκτροδοτηθεί. Αυτό σημαίνει ότι το οικόπεδο να πάρει και ηλεκτρονική ταυτότητα και από εκεί και πέρα. η ΠΕ Ζακύνθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα χρηματοδοτήσει το έργο με 250.000- 300.000 ευρώ, έτσι ώστε να ανοίξει και πάλι τις πύλες του στην ποδοσφαιρική νεολαία του νησιού μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδα μας, το έργο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού και θα παραδοθεί στις ομάδες, πριν αρχίζει το νέο πρωτάθλημα 2023/24. Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος Ζακύνθου, δια στόματος του υπευθύνου Αθλητισμού Σταύρου Κακολύρη θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια η οποία γίνεται.

Ανδρέας Παπανδρέου:” To όνειρο μας για την επαναλειτουργία του Ενωσιακού θα γίνει πραγματικότητα”  

 Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου στην ομιλία του για το γήπεδο είπε χαρακτηριστικά:

 “Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να με ακούσετε με ιδιαίτερη προσοχή, διότι θα αναφερθώ σε ένα θέμα  μείζονος σημασίας για όλο το ποδοσφαιρικό νησί, για όλους εμάς, για όλους όσους και όσες ασχολούνται με το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο όνειρο για εμάς που βρισκόμαστε στο τιμόνι της ΕΠΣ Ζακύνθου, ήταν να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο, να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε και πάλι το στολίδι μας, αναφέρομαι φυσικά στο γήπεδο μας στο Γαιτάνι. Εδώ και αρκετό καιρό μέσα στο μυαλό μας τριγύριζε συνεχώς η ιδέα για το πως και με τι τρόπο θα επαναλειτουργήσουμε το Ενωσιακό μας γήπεδο. Ένα γήπεδο το οποίο έκλεισε τις πόρτες του πριν από μια δεκαετία περίπου, και εγκαταλείφτηκε στην μοίρα του.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση! Το συμπάν συνωμότησε!  Βρέθηκαν στο διάβα μας οι κατάλληλοι άνθρωποι στο να βάλουμε τις σωστές βάσεις. Η Μαρία η Μουζάκη η υπεύθυνη της Πολιτικής προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου η οποία αφού είδε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος, κινητοποίησε τον μηχανισμό της ΠΕ Ζακύνθου και με αστραπιαίες κινήσεις πέρασε όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της και είναι εδώ δίπλα μας για να σας μιλήσει για αυτό το μεγάλο θέμα.

Τέλος φυσικά θα αναφερθώ στο υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου που σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε δίπλα μας, αρωγός και συμπαραστάτης, αναφέρομαι τον Σταύρο Κακολύρη. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να σας ανακοινώσουμε κάτι σημαντικό, την ανακατασκευή του Ενωσιακού μας γηπέδου μας. Θα ήθελα να έρθει εδώ κοντά μου η Αντιπεριφερειάρχης κα Κατερίνα Μοθωναίου να σας μιλήσει η ίδια για την κατασκευή του γήπεδο”.

Κατερίνα Μοθωναίου: “Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το έργο πάρει σάρκα και οστά και θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο” 

Στην συνέχεια το λόγο πήγε η Κατερίνα Μοθωναίου η οποία επιβεβαίωσε όλα όσα είπε ο κος Παπανδρέου. Ο κα Μοθωναίου ανάφερε χαρακτηριστικά: “Από την πρώτη φορά που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, υπήρξε μια επαφή με τους εδώ αγαπητούς φίλους, άκουσα όλα αυτά που σας είπε ο πρόεδρος και προσπάθησα  να βοηθήσω, δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μου ζήτησαν με την Μαρία την Μουζάκη να βοηθήσω για να βγει ή άδεια για να νομιμοποιηθεί το ακίνητο και να πάρει ρεύμα.

Ζήτησα τη βοήθεια του Μηχανικού Γιώργου Τσιλώνη με το οποίο συνεργάζομαι πολλά χρόνια. Καταφέραμε λοιπόν να νομιμοποιήσουμε το κτήριο, να βγάλουμε άδεια και ετοιμάζουμε με τον πρόεδρο κο Παπανδρέου μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ  της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και της ΕΠΣ Ζακύνθου, προκειμένου το γήπεδο να γίνει όπως πρέπει, να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 250.000 -300.000 ευρώ και να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο. Δεν είναι προεκλογικό έργο, έχουμε μπροστά μας 10 μήνες για τις εκλογές. Θα προσπαθήσω να είμαι αυτή όπως με γνωρίζεται και ότι μπορώ να κάνω θα το κάνω.” 

Παπανδρέου: “Kάνουμε πρόταση το γήπεδο να πάρει το όνομα του Διονύσιου Καπανδρίτη”

Στην συνέχεια τον λόγο, πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου ο οποίος έκανε την πρόταση το νέο γήπεδο στο Γαιτάνι να πάρει το όνομα του Διονύσιου Καπανδρίτη. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου είπε χαρακτηριστικά: ” όλοι γνωρίζουμε ότι ένας  από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ζακυνθινού γηπέδου ήταν ο Διονύσιος Καπανδρίτης, κάνουμε λοιπόν την πρόταση το γήπεδο μας να πάρει το όνομα του σε ένδειξή σεβασμού και ευγνωμοσύνης” στο τέλος της ομιλίας του όλοι οι παραβρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νίκος Βιτζηλαίος: “Βγάλαμε την ΕΠΣ από την εσωστρέφεια”

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Νίκος Βιτζηλαίος ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο και πραγματικά ήταν “καυστικός” “ρίχνοντας τα βέλη του” στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου κάνοντας λόγο ότι επί των ημερών της σημερινής ΕΠΣ βγήκε η ένωση από την εσωστρέφεια στην οποία είχε μπει τα προηγούμενα 4 χρόνια. Ο κος Βιτζηλαίος αναφέρθηκε ότι η σημερινή  ΕΠΣ Ζακύνθου ξεκίνησε από το μηδέν, στην κυριολεξία λέγοντας: “΄Όταν αναλάβαμε δεν υπήρχε ούτε ένα πρακτικό. Δεν βρήκαμε τίποτα στην γραμματεία που να μπορούμε να βασιστούμε. Αρχίσαμε από το μηδέν, βρήκαμε  τον υπάλληλο το Ντενη Κοτσώνη ο οποίος είναι υπόδειγμα,  καταγράφουμε πλέον τα πάντα και έχει μπει η Ένωση σε μια κανονικότητα” Και κατέληξε λέγοντας: ” Από την εποχή των παράτυπων δελτίων, το σήμερα δεν θυμίζει σε κάτι αυτή την σκοτεινή περίοδο. Όλα πλέον είναι διαφανή και σωστά δομημένα όπως αρμόζει στην σύγχρονη εποχή μας.”  

Βραβεύτηκαν Ο Κώστας Μαρίνος Ξανθός ο Ντίνος Σεμιτέκολος και η Κατερινα Μοθωναίου

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από την Ένωση δύο παλιά στελέχη της που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο, ο Κώστας Μαρίνος-Ξανθός και ο Ντίνος Σεμιτέκολος. Ο πρώην πρόεδρος εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε αυτό το βραβείο σε όλους τους παράγοντες του ζακυνθινού ποδόσφαιρου αλλά και στους συνεργάτες του που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ντίνος Σεμιτέκολος μίλησε ότι πρέπει να βοηθηθεί το ζακυνθινό ποδόσφαιρο ενώ έκανε αναφορά στα χρήματα που ήταν να δοθούν από το κράτος στη Ζάκυνθο και δεν δόθηκαν κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γιατί εν δόθηκαν τα χρήματα στον ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Βουλευτής Διονύσιος Ακτύπης: ” Η πολιτεία πρέπει να δώσει παραπάνω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπής στην ομιλία του έκανε λόγο ότι πρέπει να βοηθηθεί παραπάνω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αν και όπως είπε θα έρθουν καλύτερες ημέρες. “Από το 1998 που ήρθα στη Ζάκυνθο ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο με τον Κώστα τον Μαρίνο τον Ντίνο Σεμιτέκολο και είχαμε μια αγαστή συνεργασία. Ξεκινήσαμε και φτιάξαμε τα πρώτα γήπεδα, πρώτη η ΕΠΣ μετά το γήπεδο του Ρόίδου. Γίνανε πολλά πράγματα στη Ζάκυνθο. Δεν πρέπει να είμαστε γκρινιάρηδες. όμως όλοι οι σύλλογοι και κυρίως οι ερασιτεχνικές ομάδες “αιμορραγούν” οικονομικά, γιατί  δεν δίνει η πολιτεία αυτό που θα έπρεπε να δίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να λυθούν. Όμως και πέρυσι και φέτος οι σύλλογοι θα πάρουν χρήματα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά σε μια χρονιά η οποία έρχεται μετά από την πανδημία.”   

Κακολύρης “Φτιάχνουμε Ρωμύρι και Αγγερικό”

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Σταύρος Κακολύρης μίλησε για τα 2 γήπεδα που θα κατασκευάσει ο Δήμος. “Τα γήπεδο της Ζακύνθου, προσπαθούμε να φτιάξουμε, ήδη είμαστε σε δύο νέα γήπεδα. Στο γήπεδο του Ρωμυρίου που την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάμε τις εργασίες και το γήπεδο του Αγγερικού το οποίο θα γίνει από την αρχή με καινούργιες εξέδρες με καινούργια αποδυτήρια, σε αυτό το γήπεδο  έχει βρεθεί ανάδοχος και θα αρχίσουν τα έργα έτσι ώστε να παραδοθεί στις ομάδες. Η εξέδρα του γηπέδου του Αγγερικού θα πάει στο γήπεδο των Αμπελοκήπων.”

Tέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το φλουρί το κέρδισε ο Αστέρας Μαχαιράδου

Στο επόμενο ρεπορτάζ θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό καθώς και παρελειπόμενα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.