Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης το σημαντικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ζακύνθου με θέμα τον καταρτισμό της νέας προκήρυξης για την σεζόν 2020-21. Ένα συμβούλιο που κράτησε πάνω από 2.30 ώρες καθώς έπρεπε να αναλυθούν όλα τα δεδομένα που αφορούν το ποδόσφαιρο στο νησί αλλά και τις επιπτώσεις του Κορωνοϊού πάνω σε αυτό.

Τελικά οι άνθρωποι της ΕΠΣΖ κατέληξαν και πήραν μια σημαντική απόφαση, πάνω σε αυτή θα δημιουργηθεί η νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων αλλά και του κυπέλλου της νέας χρονιάς. Έτσι λοιπόν, θα παραμείνουν ώς έχουν οι κατηγορίες σε Α΄ και Β΄, εάν και εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 7 ομάδων στην Β΄ κατηγορία. Αν δεν συμβεί αυτό, μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχών και οι ομάδες είναι λιγότερες από τον συγκεκριμένο αριθμό, τότε θα αλλάξει η δομή του πρωταθλήματος και αναγκαστικά θα γίνει μια ενιαία κατηγορία (Α΄) με όλες τις ομάδες που θα χωριστεί σε 2 ομίλους!

Αυτή είναι η σημαντική είδηση που βγαίνει από το ρεπορτάζ και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να καθαρογράφεται η νέα αυτή προκήρυξη που θα έχει και Plan Β. Από εκεί και πέρα, και με τον φόβο πάντα του Κορωνοϊου αποφασίστηκε ότι τα μπαράζ που θα γίνουν για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα είναι μεταξύ 3-4 ομάδων, ‘όχι παραπάνω έτσι ώστε το πρωτάθλημα να έχει μικρή διάρκεια και να τελειώσει από μόνο του και όχι λόγω Κορωνοϊού.

Επίσης, άλλη μια σημαντική είδηση βγήκε και αφορά το κύπελλο. Η διοργανώτρια αποφάσισε να σταματήσει το μοντέλο των ομίλων καταργεί αυτούς , και πηγαίνει σε νοκ άουτ αγώνες, για έναν και μοναδικό λόγο, αυτός είναι ο Κορωνοίος ο οποίος σε περίπτωση που ξαναεμφανιστεί θα υπάρξουν περιθώρια ευελιξίας από την ΕΠΣ στο θέμα του κυπέλλου το οποίο θα μπορεί τελειώσει πιο γρήγορα και οι αγώνες θα είναι πολύ λιγότεροι.

Τέλος,  αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη σεζόν 2021-22 θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός μικρού στο βασικό σχήμα ηλικίας από 14-17 ετών.    

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.