Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου και πραγματικά η κατάσταση έχει πάρει “φωτιά” καθώς αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι και ποιες θα είναι οι ομάδες αυτών (!!!).  Οι καταθέσεις των υποψηφιοτήτων ήταν μέχρι  το μεσημέρι της Τρίτης (23/1), οπότε πλέον έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα πορευτούν οι ομάδες έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέας Παπανδρέου θα είναι ξανά υποψήφιος και έχει φτιάξει την δική του ομάδα που θα κατέβει στις εκλογές. Μαζί του θα είναι ο νυν γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Γιάννης Βερύκιος, ο Παναγιώτης Βελιανίτης βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΠΣ Ζάκυνθος  ο Διονύσιος Κουρούμαλος επιχειρηματίας, ο Νίκος Γαρδέλης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο Νίκος Κυπριώτης ιδιωτικός υπάλληλος, ο Νίκος Παπαναγιώτου ιδιωτικός υπάλληλος, ο Άγγελος Κωστής επιχειρηματίας-βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Λεβάντε και ο Νίκος Κοντονής συνταξιούχος-Βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΠΣ Ζάκυνθος, επίσης στην ίδια ομάδα κατεβαίνουν και δυο γυναίκες. Η Νικολέτα Λάππου και η Μαριάνα Πατρινού.

Ο πρώην γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Χαρ. Ραυτόπουλος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ο ίδιος,  έχει συγκροτήσει μια ομάδα ανθρώπων και αυτοί είναι οι εξής: O Νίκος Λεονταρίτης-λογιστής, πρώην ταμίας της Ένωσης, ο Σπύρος Μαρίνος, ταξιδιωτικός πράκτορας, ο Διονύσιος Πέττας επιχειρηματίας και ο Χρήστος Μαρμαράς βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΠΣ Ζάκυνθος και επιχειρηματίας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ανεξάρτητη θα κατέβει στις εκλογές η κα Αναστασία Κορφιάτη, νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ζακύνθου η οποία όπως όλα δείχνουν υποστηρίζεται από την Δόξα Πηγαδακίων.

Έτσι λοιπόν, με αυτό τον τρόπο,  διαμορφώνεται το τοπίο σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου. Διαπιστώνει κανείς,  ότι ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου έχει περισσότερους υποψήφιους στην ομάδα του με τον Χαρ. Ραυτόπουλο να έχει επιλέξει μόνο 5 μέλη, όσα δηλαδή χρειάζεται για να έχει την πλειοψηφία στο δ.σ. εάν τελικά καταφέρει να επικρατήσει.

Βέβαια, για τον κο Ραυτόπουλο είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτό διότι κατεβαίνει σαν υποψήφιος πρόεδρος και για να εκλεγεί θα πρέπει να περάσει πάνω από τον κο Παπανδρέου.  Τώρα, για το πως οι ομάδες θα επιλέξουν τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου, υπάρχει μια εικόνα και αυτό γιατί ο αριθμός των ομάδων είναι μικρότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές που έγιναν πριν 4 χρόνια, διότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.

Φαινομενικά η τάση δείχνει ότι ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει τις εκλογές καθώς η πλειοψηφία των μελών των ομάδων τάσσεται υπέρ της συνέχισης του έργου του στην Ένωση και αυτό γιατί θεωρούν (οι παράγοντες)  επιτυχημένη την θητεία του από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου μετά την παραίτηση του Γιάννη Φιλιπποπολίτη.

Από την άλλη πλευρά, ο κος Ραυτόπουλος, θέλει να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο του ζακυνθινού ποδοσφαίρου και μάλιστα ως επικεφαλής αυτή την φορά,  έχοντας φυσικά τις “ευλογίες” του πρώην προέδρου της Ένωσης Λεωνίδα Μαλιούφα ο οποίος δεν συμμετέχει στην διαδικασία αλλά στηρίζει τον πρώην γενικό γραμματέα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει η ομάδα Ραυτόπουλου να κάνει την υπέρβαση και να προσπεράσει το μεγάλο φαβορί που είναι η ομάδα Παπανδρέου.

Σε αυτή την περίπτωση τα “κουκιά” σε αυτές τις εκλογές είναι μετρημένα γιατί οι ομάδες που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν είναι μόνο 14!!!  Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος εκλέγεται διαφορετικά από το υπόλοιπα μέλη. Μεταξύ των δύο (Παπανδρέου Ραυτόπουλου) όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους θα είναι ο νέος πρόεδρος ανεξάρτητα ποιο θα είναι το νέο 8μελες!

Αν πάρουμε το σενάριο ότι ο κος Ραυτόπουλος δεν καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος, τότε μπορεί να μπει στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αν πάρει το 25% των ψήφων, δηλαδή 4 ψήφους από τις 14 ομάδες! Αν συμβεί αυτό, τότε αυτόματα βγαίνει εκτός διοικητικού συμβουλίου το 8ο μέλος στην σειρά της κατάταξης μετά την ψηφοφορία! Η ψηφοφορία γίνεται ως εξής: Kάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να βάλει έναν σταυρό (στο ενιαίο ψηφοδέλτιο) για πρόεδρο και 5 σταυρούς στα υπόλοιπα μέλη.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες! Ο νυν πρόεδρος δείχνει αυτή την στιγμή να έχει τον πρώτο λόγο καθώς τον στηρίζει μια μεγάλη πλειοψηφία ομάδων (δεν αναφέρουμε τα ονόματα για ευνόητους ακόμα λόγους). Το μεγάλο στοίχημα για τον νυν πρόεδρο δεν είναι η εκλογή του αλλά αν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο δ.σ. Δηλαδή να έχει τα 8 μέλη της δικής του ομάδας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το μέτωπο των ομάδων που στηρίζει Παπανδρέου να μείνει συμπαγές και αδιαπέραστο. Αν δεν υπάρξουν διαρροές τότε έχει πολλές πιθανότητες να είναι ξανά ο απόλυτος κυρίαρχος!

Για τον Χαράλαμπο Ραυτόπουλο τα μεγάλα στοιχήματα δεν είναι ένα αλλά πολλά, διότι ξεκινάει σαν αουτσάιντερ και όχι από την ίδια αφετηρία με τον αντίπαλο του. Σε αυτή την περίπτωση δεν του φτάνουν οι ομάδες που τον στηρίζουν! Για να έχει τύχει πρέπει να σπάσει το μέτωπο του Παπανδρέου και να πάρει ψήφους από εκεί! Τόσο σαν πρόεδρος όσο και σαν ομάδα.

Τέλος,  να αναφέρουμε ότι η κα Αναστασία Κορφιάτη καταβαίνει στις εκλογές στα ανεξάρτητη, δεν ανήκει σε ομάδα. Σε αυτή εδώ την περίπτωση για να εκλεγεί θα πρέπει να πάρει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων από τα σωματεία και να είναι κάτω από την 8η θέση η οποία είναι επισφαλής (λόγω του εκλογικού μέτρου (βλέπε 25% των ψήφων που μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο υποψήφιων προέδρων).           

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.