Μέσω της ΕΙΜ θα περάσουν τα παράτυπα δελτία όταν συσταθεί η Επιτροπή στην ΕΠΟ στις 27 Φλεβάρη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι ομάδες να είναι 100% σωστά γιατί υπάρχει κίνδυνος να απορριφτούν  όλα τα δελτία της ομάδας και όχι μόνο αυτό που θα έχει το πρόβλημα. Για να περάσουν στην ΕΙΜ τα δελτία θα πρέπει να έχουν αναγραφεί σε τουλάχιστον 3 φύλλα αγώνα μέσα στο 2010-2020. Σκέψεις της ΕΠΣ Ζακύνθου για έναρξη των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου το Σαβ/κο 22-23 του Φλεβάρη με συμμέτοχη μόνο των νόμιμων δελτίων.    

Σε μια τάξη προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όμως δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική και δυνατότητα. Τα πρωταθλήματα πρέπει να προχωρήσουν, είναι μονόδρομος αυτή η επιλογή. Το νέο διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί να κάνει αρκετά πράγματα ταυτόχρονα. Να καθαρίσει τα γραφεία, να απολυμάνει τους χώρους να ξεκαθαρίσει το θέμα των παράτυπων δελτίων και φυσικά να ακούει καθημερινά τους εκπροσώπους των ομάδων.

Η κατάσταση μοιάζει δύσκολη και οι άνθρωποι έχουν πέσει στα βαθιά,  προσπαθώντας να κολυμπήσουν σε “βαθιά νερά”. Το “κουβάρι” αρχίζει και ξετυλίγεται, αργά αλλά σταθερά. Ήδη το προεδρείο έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις των καιρών. Η ταυτοποίηση της λίστας με τα παράτυπα δελτία έχει γίνει και ο Αντιπρόεδρος Στράτος Σουπιός έχει αναλάβει να ενημερώσει τις ομάδες, διεξοδικά για το πως θα κινηθούν. Η σοβαρή είδηση που βγαίνει,  είναι ότι πιθανόν μόνο μέσο της ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών) μπορούν να περάσουν τα δελτία με το κόσμος να ανέρχεται στα 200 ευρώ. Αυτό συνεπάγεται ότι όσα δελτία περάσουν από κάθε ομάδα θα πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αυτό γιατί αν ένα δελτίο από τα 4-5 που ενδεχομένως έχει η κάθε ομάδα έχει πρόβλημα θα κοπούν όλα της ίδιας ομάδας από την αρμόδια επιτροπή!

Για αυτό τον λόγο,  οι ομάδες που θα θελήσουν να εκδώσουν τα νέα δελτία θα πρέπει να είναι 100 % σίγουρες για τα δελτία τους. Το μεγάλο πρόβλημα το έχουν τα δελτία των αλλοδαπών, εκεί που θα πρέπει να συνοδεύονται με έγγραφα με άδεια  διαμονής-παραμονής. Σε αυτό το σημείο,  αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΙΜ ζητά από την ΕΠΣ Ζακύνθου για κάθε δελτίο που θα περάσει,  ο αριθμός του ποδοσφαιριστή να αναγράφεται τουλάχιστον σε 3 φύλλα αγώνα της περιόδου 2019/2020, αυτό πρακτικά σημαίνει  ότι οι παίκτες που ήταν να κάνουν μεταγραφή τον Γενάρη θα μείνουν εκτός ΕΙΜ καθώς δεν θα έχουν αγωνιστεί σε 3 φύλλα αγώνα! Αν οι παίκτες βεβαιωθεί ότι είναι ελεύθεροι θα μπορούν να κάνουν την μεταγραφή.

 Αυτό είναι το ένα σκέλος, γιατί υπάρχει και το άλλο που αφορά τις σκέψεις της Ένωσης για να αρχίσει το πρωτάθλημα την Επόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη της ΕΠΣ Ζακύνθου, να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα το Σαβ/κο  23 Φλεβάρη κανονικά και όποια ομάδα αδυνατεί να συμμετέχει λόγω δελτίων  με έγγραφο της να ζητά την αναβολή του δικού της παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο θα είναι μια καλή αρχή για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα και όποιοι αγώνες θα αναβάλλονται θα γίνονται ενδιάμεσα όταν  θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι ομάδες που έχουν μεγάλο πρόβλημα στην Α΄ κατηγορία δεν είναι πολλές και αν πάρει το οκ από τους εκπροσώπους των ομάδων η Επιτροπή πρωταθλήματος τότε το πρωτάθλημα έστω και κουτσουρεμένο θα μπορεί να διεξαχθεί. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κύπελλο. Το θέμα της έναρξης των πρωταθλημάτων είναι αυτή την στιγμή αυτό που “καίει” την Ένωση. Μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές με τις ομάδες,  το προεδρείο θα έχει ένα καλό χαρτί στα χέρια του για να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.