Σε δύσκολη θέση έχει μπει η ΕΠΣ Ζακύνθου, όχι από δική της ευθύνη αλλά με ευθύνη ομάδων που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλουν να πράξουν. Θα κατέβουν να αγωνιστούν ή όχι; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί!  

Οι άνθρωποι της Ένωσης κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα” καθώς βλέπουν ότι όλα μπορούν να τιναχθούν στον αέρα και αυτό γιατί, από την μία πλευρά υπάρχει ο νόμος και από την άλλη αρκετά σωματεία δεν έχουν απαντήσει (εγγράφως) αν θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα. Μπορεί να έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώνοντας το σχετικό παράβολο, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν απώλειες.

Η διοργανώτρια είναι υποχρεωμένη να βάλει όλες τις ομάδες στην κλήρωση της Παρασκευής και να τηρήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, αλλά αν μερικές ομάδες δεν κατέβουν να αγωνιστούν θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Α΄ κατηγορία, Εθνικός Σκουλικάδου και Α.Σ. Ρόϊδου δεν θα κατέβουν, οπότε μείον 2 ομάδες από τις 10 του πρωταθλήματος!

Σίγουρα λοιπόν, με 8 ομάδες δεν θα γίνει πρωτάθλημα, οπότε από την Β΄ κατηγορία θα ανέβουν 2 ομάδες, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος και η Δόξα Πηγαδακίων! Αυτόματα από τις 9 ομάδες της Β’  κατηγορίας θα μείνουν 7! Από εκεί και πέρα, Αχιλλέας και Κέρι δεν θα κατέβουν και θα μείνουν 5 ομάδες με ερωτηματικό να μπαίνει στον ΑΠΣ Ζάκυνθος Β΄ που αυτή την στιγμή δεν έχει τα απαιτούμενα δελτία για να αγωνιστεί!

Τα αποτελέσματα αυτής της αφαίρεσης είναι τραγικά για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο! Σίγουρα με 4-5 ομάδες δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα. Η ΕΠΣ Ζάκυνθου λοιπόν, καλείται μέσα σε λίγες ημέρες να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να πάρει αποφάσεις!

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, δύο είναι τα σενάρια!

1) Να μην βγάλει άκρη η διοργανώτρια και να βάλει στην κλήρωση όλες τις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. 10 στην Α΄ και 9 στην Β΄ κατηγορία με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή με κίνδυνο  το πρωτάθλημα να απαξιωθεί πλήρως με τα άνευ αγώνα παιχνίδια.

2) Να κάνει μια ενιαία κατηγορία αφού θα έχει στα χέρια της εγγράφως τις παραιτήσεις των συγκεκριμένων ομάδων που δεν προτίθενται να κατέβουν να αγωνιστούν.

Το δεύτερο σενάριο είναι και το επικρατέστερο. Μια κατηγορία με 8 ομάδες από την Α΄ και 4 ομάδες από την Β΄ κατηγορία, σύνολο 12 ομάδες. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αλλάξει η προκήρυξη και θα σταλεί στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ προς έγκριση. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, λίγο πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος την ερχόμενη Παρασκευή.

Τέλος αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι παρά τις εκκλήσεις της διοργανώτριας προς αυτές τις ομάδες καμιά δεν έχει στείλει εγγράφως καμιά απάντηση! Τόσο ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος την Τρίτη θα κάνουν μια ακόμα προσπάθεια για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.