Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Ζακύνθου, το απόγευμα της Δευτέρας η προγραμματισμένη συνάντηση των 5 εκπροσώπων των ομάδων που διεκδικούν την είσοδο τους στα μπαράζ του πρωταθλήματος με τους ανθρώπους της Ένωσης με κυρίαρχο θέμα της εξεύρεση λύσης για τον  τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ αλλά και με τις ημερομηνίες.

Σε αυτή την συνάντηση πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των Σωματείων του ΑΣ Ρόϊδου, της Θύελλας Αμπελοκήπων, του ΑΟ Τσιλιβή, του ΑΟ Κατασταρίου και του ΑΟ Λεβάντε. Από την πλευρά της Ένωσης στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος ΑνδρέαςΠαπανδρέου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βιτζηλαίος, ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος και ο ταμίας Στράτος Σουπιός.

Η πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου να μην γίνουν τριπλοί αγώνες στα μπαράζ αλλά διπλοί γιατί πιέζουν οι ημερομηνίες,  δεν έτυχε  ευρείας αποδοχής καθώς τέσσερα από τα πέντε σωματεία δεν συμφώνησαν,  ως αποτέλεσμα τα μπαράζ να διεξαχθούν κανονικά όπως αναφέρει η προκήρυξη, δηλαδή τριπλοί αγώνες (αν χρειαστεί) με πλεονέκτημα έδρας με βάση την τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Εκτός φυσικά και εάν υπάρξει νικητής στα δύο πρώτα παιχνίδια.  Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε ότι ο τελικός του πρωταθλήματος θα γίνει σε μονό αγώνα σε ουδέτερη έδρα κατά πάσα πιθανότητα στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί,  την Τετάρτη του Πάσχα 27/4.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται στις 9-10 του Απριλίου. Η πρώτη φάση των μπαράζ ανόδου θα αρχίσει με την 1η αγωνιστική την Τετάρτη στις 13/4, θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 17/4 και θα ολοκληρωθεί (αν χρειαστεί 3ο ματς) την Μ. Τετάρτη στις 20/4. Μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) θα διεξαχθεί ο τελικός του πρωταθλήματος όπως αναφέρουμε σε ουδέτερο γήπεδο πιθανόν στο Δημοτικό Στάδιο. Την επόμενη ημέρα στις 28/4 η ΕΠΣ Ζακύνθου θα δηλώσει στην επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ τον πρωταθλητή της.

Τα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική θα αρχίσουν δέκα ημέρες μετά, στις 7-8 Μαϊου με την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ζακύνθου να έχει αυτό το χρονικό διάστημα να ξεκουραστεί και να αρχίσει την προετοιμασία της.

Για τον θεσμό του κυπέλλου θα γίνουν τα εξής: Οι δύο ομάδες που δεν θα είναι στα μπαράζ ο Έσπερος και η Φλόγα Κυψέλης θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες  μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι άλλες οι δύο ομάδες που ενδεχομένως θα βρεθούν στα μπαράζ ή μια από τις δύο, Θύελλα Αμπελοκήπων και ο ΑΟ Κατασταρίου θα εξαρτηθεί το πότε θα αγωνιστούν!

Αν μια από τις δύο πάρει το πρωτάθλημα, τότε οι αγώνες του κυπέλλου θα διεξαχθούν μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική. Αν καμία από τις δύο δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε οι αγώνες θα γίνουν μετά το πέρας των μπαράζ της ΕΠΣ Ζακύνθου μετά τον τελικό στις 27/4. Έτσι και αλλιώς ο κυπελλούχος της ΕΠΣ έχει το περιθώριο να δηλωθεί στην ΕΠΟ έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επίσης,  στην συνάντηση τέθηκε το θέμα της διαιτησίας με αρκετές ομάδες να έχουν τα δικά τους παράπονα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Ανδρέας Παπανδρέου συνέστησε σε όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα, ψυχραιμία αλλά και αυτοσυγκράτηση  μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ‘έτσι ώστε να τελειώσει αισίως το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να μην συμβούν αλλά γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.