Τα παραλειπόμενα της κλήρωσης της ΕΠΣ Ζάκυνθου το απόγευμα της Παρασκευής (21/10) το ξενοδοχείο  Zante Sun Resort στον Άγιο Σώστη στη Λιθακιά. Οι τοποθετήσεις των παραγόντων, οι διάλογοι αλλά και οι διαξιφισμοί και όλα όσα συνέβησαν το ioniansports τα κατάγραψε από την αρχή έως το τέλος.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση σε έναν όμορφο χώρο, όπου έδωσαν τον παρών οι ομάδες που έχουν απομείνει ‘ζωντανές” από την “λαίλαπα” που έχει καταβροχθίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτές λοιπόν οι ομάδες, οι παράγοντες τους φυσικά αλλά και οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου, προσπάθησαν να ζεστάνουν και πάλι τις μηχανές του ζακυνθινού ποδοσφαίρου μετά από τόσα που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια!

Έξι μέλη του διοικητικού συμβούλιου της Ένωσης ήταν στο πάνελ και 12 παράγοντες από τις 16 συνολικά ομάδες. Αρχικά τοποθετήθηκαν τόσο ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βητζηλαίος. Αμφότεροι έδωσαν τον στίγμα τους για τη νέα χρονιά. Τα υπόλοιπά μέλη ήταν ο Γιάννης Βερύκιος ο οποίος είχε αναλάβει όλη την διαδικασία της κλήρωσης. Ο Στράτος Σουπιός ο ταμίας της Ένωσης,  Η Αναστασία Κορφιάτη υπεύθυνη των Μεικτών ομάδων και ο Αναστάσιος Μποζίκης μέλος της Ένωσης. Την διαιτησία εκπροσώπησαν ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΖ Διονύσιος Βοζαϊτης και ο Δημήτρης Κωστάκης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Νίκος Βιτζηλαίος ο οποίος διάβασε την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για προσωρινή επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Παπανδρέου: Για αυτό μπήκαμε σε αναστολή. Για την επέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέας Παπανδρέου. Αρχικά ανέφερε και ξεκαθάρισε την θέση της ΕΠΟ για το θέμα του Μητρώου και για την αναστολή την οποία έγινε. Ο κος Παπανδρέου δήλωσε:  “Θα ήθελα να γνωρίζετε για ποιον λόγο συνέβησαν όλα αυτά, γιατί όλοι έχουμε μείνει στο μητρώο. Το πρόβλημα δεν είναι το μητρώο, το πρόβλημα είναι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Μας ενδιαφέρει λοιπόν, καμιά κυβέρνηση να μην μπορεί να επέμβει στο αυτοδιοίκητο. Για αυτό τον λόγο έγινε η αναστολή και όχι για το μητρώο.” Και κατέληξε λέγοντας: ” Πέρυσι η χρονιά πήγε καλά, κάναμε λάθη, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τα διορθώσουμε, θα είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν πέρυσι και εσείς ( παράγοντες) θα πρέπει να γίνετε ακόμα καλύτεροι και να μας βοηθήσετε για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.”

Βιτζηλαίος: Aυτές είναι οι προτάσεις και οι καινοτομίες

Μετά την ομιλία του προέδρου τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος ο οποίος εξήγησε στους παράγοντες τις καινοτομίες που θα γίνουν τη νέα χρονιά. Και αυτές είναι οι εξής:  Α) Η ΕΠΣ Ζακύνθου θα αναλάβει το κόστος των Ιατρών-νοσηλευτών που θα ορίζονται σε κάθε αγωνιστική. β) Η επίσημη μπάλα θα είναι η nike και κάθε ομάδα θα πάρει από 5 μπάλες και τους αγώνες της. γ) Η ΕΠΣΖ είναι σε διαβουλεύσεις με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού ώστε να γίνεται καθαρισμός στα αποδυτήρια 4 γηπέδων πλην του Αγίου Λέοντα. δ) το κόστος της διαιτησίας θα είναι 150 ευρώ σε κάθε παιχνίδι της Α΄ κατηγορίας και 120 ευρώ της Β΄ κατηγορίας, Χωρίς κόστος θα είναι η πρώτη αγωνιστική του Α΄ και Β΄ γύρου.

Ροδούλα Σπινθάκη- Τι σημαίνει προσωρινή επανέναρξη;

Στην συνέχεια μίλησαν οι παράγοντες. Η πρόεδρος της Θύελλας Αμπελοκήπων Ροδούλα Σπινθάκη ρώτησε τι σημαίνει προσωρινή επανέναρξη. Απάντησε άμεσα ο κος Παπανδρέου και ξεκαθάρισε ότι τα πρωταθλήματα τα τελειώσουν κανονικά και θα γίνει διακοπή μετά με τη νέα κυβέρνηση. “Η κυβέρνηση μας έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αλλάξει κάτι”. Απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ.

Παπανδρέου: Kανονικά η Β΄ κατηγορία

Σε ερωτήσεις του κου Κουρούμαλου και του κου Πομόνη αν θα γίνει η Β΄ Κατηγορία ο πρόεδρος της ΕΠΣ απάντησε: “Έχουμε αυτή την στιγμή 6 ομάδες και με τα δεδομένα που υπάρχουν θα γίνει κανονικά η Β΄ κατηγορία”.

Σέντρα στις 5-6 Νοεμβρίου

Ο κος Παπανδρέου σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα απάντησε: “Αυτό που έχουμε συζητήσει είναι ότι θα ξεκινήσουμε το Σαβ/κο 5-6 Νοεμβρίου το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Αρχικά είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε στο τέλος του Οκτωβρίου, αλλά επειδή υπήρξε η διακοπή και ότι κάποιες ομάδες άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, είπαμε να δώσουμε μια εβδομάδα ακόμα περιθώριο”.

Για τις κάρτες υγείας:

Για τις κάρτες υγείας που πρέπει να έχουν τα σωματεία και η ΕΠΣ μίλησε για τη συμφωνία με τον Βαγγέλη Δημητρόπουλο που είναι γιατρός από την Ηλεία. Στο “τραπέζι” περί του θέματος έπεσαν και προτάσεις της προέδρου της Θύελλας Αμπελοκήπων Ροδούλας Σπινθάκη σχετικά με την καλύτερη ιατρική κάλυψη για τις ομάδες και την Ένωση.

Παπανδρέου: Καρφιά στην ΠΕ Ζάκυνθου, τα εύσημα στον Δήμο

Για τις χορηγίες μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου ο οποίος έριξε τα καρφιά του στην ΠΕ Ζακύνθου η οποία δεν έδωσε καμιά σημασία στις εκκλήσεις που έγιναν για βοήθεια. O πρόεδρος της ΕΠΣ δήλωσε: “Απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια, κάναμε δύο ραντεβού, τελικά δεν καταφέραμε τίποτα. Μόνο κουβέντες! Τους είπαμε ποιοί ήμαστε, τους είπαμε βοηθώντας την ΕΠΣ θα βοηθήσετε όλες τις ομάδες και τελικά δεν καταφέραμε τίποτα! Ούτε 3ο ραντεβού δεν θέλουν κα κλείσουν. Ενώ όσο και να φαίνεται περίεργο, ο Δήμος και ο Σταύρος ο Κακολύρης μας έχουν βοηθήσει πολύ.”

Ξεκινά το γήπεδο του Ρωμυρίου

Δεν παρέλειψε να τονίσει ο πρόεδρος ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν τα έργα στο γήπεδο του Ρωμυρίου. “‘Έχουμε και εμείς κάποια χρήματα που μας οφείλει η ΕΠΟ και θα προσπαθήσουμε και εμείς να συμβάλουμε οικονομικά έτσι ώστε μαζί με τον Δήμο να φτιάξουμε το γήπεδο”, τόνισε ο κος Παπανδρέου.

 Αντιδράσεις ομάδων για τον 16χρονο στην εντεκάδα

Αρκετά σωματεία δεν δέχθηκαν την απόφαση της ΕΠΣ Ζακύνθου να υπάρχει ένας 16χρονος στη βασική εντεκάδα και τόνισαν ότι δεν είναι εφικτό αυτό για όλους. Μάλιστα χαρακτήρισαν υπερβολικό το πρόστιμο μέχρι και 200 ευρώ στο σωματείο αν δεν συμμετάσχει ποδοσφαιριστής τέτοιας ηλικίας. Η Ένωση τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα παίζουν παίκτες τέτοιας ηλικίες για να στηριχθούν και οι μικτές ομάδες αλλά και το ζακυνθινό ποδόσφαιρο.

Αντιπαράθεση Βιτζηλαίου- Σπινθάκη για τους μικρούς

Στην συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν καθώς υπήρξε αντιπαράθεση της προέδρου της Θύελλα Αμπελοκήπων και τον Αντιπρόεδρου Νίκου Βιτζηλαίου. Ο κα Σπινθάκη διαφώνησε λέγοντας: “Εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε το Σάββατο το πρωί αν ο μικρός μας παίκτης θα είναι εντάξει και θα πρέπει να κρεμόμαστε από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται. Έχετε βάλει (ΕΠΣ) ένα βραχνά στα σωματεία”. Στην συνέχεια απάντησε ο κος Βιτζηλαίος: “Αν δεν είχαμε κάνει αυτή την κίνηση με τους μικρούς δεν θα υπήρχαν Μεικτές ομάδες στο νησί. Σας το υπογράφω.” Η κα Σπινθάκη απάντησε: ‘Είστε λάθος γιατί όλα τα σωματεία είμαστε όμηροι των μικρών. Εμείς δεν έχουμε Ακαδημίες, να μας πληρώσετε να κάνουμε λοιπόν.” Ο Αντιπρόεδρος απάντησε στην κα Σπινθάκη: ” Να σας πληρώσουμε; Μα τι λέτε εδώ που ήρθατε; να σας πληρώσουμε; Koιτάξτε πίσω σας υπάρχουν ομάδες που έχουν μικρούς, αυτοί που θα παίξουν; Θα μπορούσατε να μην πληρώνατε τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες και να δώσετε έμφαση στους μικρούς και στις Ακαδημίες”.

Από την πλευρά του ο κ. Γκούσκος που έκανε αναφορά για την έδρα της Δόξας Πηγαδακίων ότι θα είναι το Μαχαιράδο, πρότεινε λύση και για την ιατρική κάλυψη αλλά και για όσες ομάδες δεν έχουν μικρό, αφού πρότεινε να δώσει παίκτη από τις δικές του ακαδημίες.

Διονύσιος Κουρούμαλος-Δυσκολεύετε τη ζωή των σωματείων

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διονύσιος Κουρούμαλος (Αστέρας Μαχαιράδου) ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Με αυτό που κάνατε, δυσκολεύετε την ζωή των σωματείων. Εμείς είμαστε μια ομάδα και με Ακαδημία 50 παιδιών και πάλι δυσκολευόμαστε να βρούμε μικρούς. Ο ένας πέρυσι του κόψατε το κεφάλι και τον τιμωρήσατε γιατί δεν πήγε στο παιχνίδι των Μεικτών. Και ήταν ο πιο συνεπής. Έχετε κάνει και μια λάθος κίνηση και λέτε ότι σωματείο που θα ξεκινά με 10 ποδοσφαιριστές θα του επιβάλλεται ποινή 200 ευρώ. Δηλαδή από ποιό ταμείο θα βγαίνουν αυτά τα χρήματα;”.

Αντίδραση Γούναρη -ζήτησε 2 εβδομάδες επιπλέον χρόνο

Στην αίθουσα βρέθηκε και ο Στέλιος Γούναρης. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961, εκπροσώπησε τον ΑΠΣ Ζάκυνθος που αγωίζεται στην Α΄ κατηγορία του τοπικού. Ο κος Γούναρης πήρε τον λόγο  και διαμαρτυρήθηκε προς την ΕΠΣ ζητώντας αναβολή δυο εβδομάδων για το πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι η ομάδα του ο ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν ενημερώθηκε ότι θα παίξει στο Α’ Τοπικό αφού αρχικά προοριζόταν για το Β’ Τοπικό αλλά αυτό άλλαξε λόγω της μη συμμετοχής του  Εθνικού Σκουλικάδο και του Α.Σ. Ρόϊδου. Η απάντηση που πήρε είναι οτι αυτή είναι η απόφαση της Ένωσης για έναρξη στις 5-6 Νοεμβρίου και δεν αλλάζει.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην κλήρωση του Κυπέλλου

Η διαδικασία της κλήρωσης του κυπέλλου, αρχικά ήταν μια χαρά. Στην συνέχεια όμως λίγο πριν το φινάλε το κλίμα άλλαξε άρδην καθώς ο γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Βερύκιος αντί να αφήσει 3 ομάδες από τις 13 να περάσουν χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση έβαλε στην κληρωτίδα και 6ο ζευγάρι κάτι που το αντιλήφθηκε λίγο μετά. Έτσι λοιπόν αντί για 5 ζευγάρια κληρώθηκαν 6 ζευγάρια κάτι που έφερε την αντίδραση του Στράτου Κουρούμαλου που εκπροσωπούσε τον Έσπερο. Επικράτησε για μερικά λεπτά χάος στην αίθουσα. Τελικά και μετά από διαβουλεύσεις ο κ. Βερύκιος ανακοίνωσε ότι θα περάσει bye μόνο ο Απόλλωνας και τα έξι ματς θα γίνουν κανονικά. Ο Έσπερος που δεν έδειξε να συμφωνεί με αυτό, προφορικά μέσω του κ. Κουρούμαλου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.