Βοηθητικό, κατεδάφιση κλειστού, γυμναστηρίου, ηλεκτροφωτισμός και τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στίβου είναι τα έργα που θα γίνουν και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες…

Αρχίζει η πρώτη φάση των έργων στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου όπου με πρωτοβουλία και δαπάνη του Δήμου κατεδαφίζεται το κλειστό και φτιάχνεται το βοηθητικό γήπεδο!

Τις επόμενες ημέρες δημοπρατούνται από την Γ.Γ.Α. τα δύο μεγάλα έργα. Ηλεκτροφωτισμός και συνθετικός τάπητας στίβου!

Καιρός ήταν! Αυτή την φορά το νερό μπήκε στο αυλάκι για τα έργα του θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο! Δεν είναι μόνο αυτά που έχει εξαγγείλει ο Σταύρος Κοντονής (Ηλεκτροφωτισμός και ταρτάν), είναι και αυτά που θα φτιάξει ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία πάντα με την Γ.Γ.Α.. Συγκεκριμένα λοιπόν από την μεριά του Δήμου τις επόμενες ημέρες θα μπουν συνεργεία και μπουλντόζες για την κατεδάφιση του κλειστού γυμναστηρίου που εδώ και χρόνια στοιχειώνει τον χώρο.

Τελικά με πολύ λίγα χρήματα και λιγότερο από το 10% από το συνολικό ποσό που οι παλιότερες τοπικές αυτοδιοικήσεις  είχαν εξαγγείλει, ο Δήμος Ζακύνθου προχωρά ακάθεκτος προς την κατεδάφιση του κτηρίου με δαπάνη 10.00 ευρώ! Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες θα μπουν τα συνεργεία για να γίνει σωστά η όλη διαδικασία. Τα αναλώσιμα του είναι πολλά και χρειάζονται θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο και θα τοποθετηθούν στο νέο κλειστό που θα γίνει στην Παναγούλα.

Από το παλιό κλειστό παράθυρα αλουμινίου, λάμπες φωτισμού, σκεπή και ότι άλλο προκύψει θα βγουν και θα φυλαχτούν. Από εκεί και πέρα όταν θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια θα κοπούν κομμάτι  κομμάτι και το πολύ σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του κτηρίου. Το άλλο μεγάλο έργο που θα το φτιάξει ο Δήμος είναι το βοηθητικό γήπεδο που βρίσκεται πίσω από το κλειστό. Σε αυτό το χώρο θα γίνει εκσκαφή περίπου στο μισό μέτρο θα μπαζωθεί με ειδικό χώμα και εκεί θα πέσει σπόρος έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορεί η ομάδα της Ζακύνθου να χρησιμοποιεί το βοηθητικό έτσι ώστε να “ανασάνει” το κυρίως γήπεδο.

Πληροφορίες λένε ότι οι διαστάσεις του βοηθητικού θα είναι 80χ50 μέτρα και γύρω γύρω θα μπει ψηλή περίφραξη με πασσάλους,  πλέγμα αλλά και δίχτυ! Επίσης θα ανοιχτεί είσοδος στην μεριά που κάθονται τώρα οι “Απέναντι” για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να εισέρχονται εύκολα στο επάνω γήπεδο.

Οι εργασίες σε αυτό το κομμάτι θα αρχίσουν πολύ γρήγορα, έτσι ώστε μέχρι στις αρχές του χειμώνα να μπορεί η ομάδα της Ζακύνθου να προπονείται στο βοηθητικό και να μπαίνει στο μεγάλο μια φορά την εβδομάδα. Πράγματι ο υπεύθυνος του Σταδίου Νίκος Γκούσκος μας ξενάγησε στους χώρους που θα γίνουν τα έργα έτσι ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Στο χώρο του κλειστού που θα κατεδαφιστεί υπάρχουν σκέψεις να γίνει αργότερα άλλη μια μικρότερη κερκίδα και να διαμορφωθεί κατάλληλα ο περιβάλλων χώρος!

Z7

 

Δημοπρατούνται τα δύο μεγάλα έργα..

Στο τελικό στάδιο της Δημοπράτησης έχουν μπει για τα καλά τα δύο πολύ μεγάλα έργα που έχει υποσχεθεί ότι θα ολοκληρώσει ο Βουλευτής Ζακύνθου και Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο φάκελος βρίσκεται σε προτεραιότητα πάνω στο γραφείο του υπουργού και τις επόμενες ημέρες θα γίνει Δημοπρασία για την ανάθεση των έργων! Συγκεκριμένα ο Ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού με τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες μπορεί μέσα σε δύο μήνες να έχει ολοκληρωθεί.

Ο συνθετικός τάπητας του Στίβου θα δημοπρατηθεί και αυτός αλλά επειδή το χειμώνα δεν είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να μπει το “ταρτάν” ίσως αυτό το έργο ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016! Σημασία όμως έχει ότι τα δύο αυτά έργα είναι πολύ κοντά στο να γίνουν μια πραγματικότητα και να αναβαθμίσουν αθλητικά το νησί!

Z4 Z6 Z8 Z7 Z2 Z1

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.