Επιστολή με τις πρώτες της διαφωνίες ως προς αθλητικό νομοσχέδιο έστειλε το Σάββατο (2/5) στο υφυπουργείο Αθλητισμού, η UEFA.

Μισέλ Πλατινί και Σταύρος Κοντονής

 

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην απαντητική επιστολή, η υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή διαφωνεί αρχικά για το άρθρο 1, το οποίο δίνει δυνατότητα στον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού να αποκλείει τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και για το άρθρο 5 σχετικά με τους τακτικούς δικαστές.

Στο άρθρο 1, από το υφυπουργείο σκοπεύουν να προσθέσουν διάταξη με την οποία ο αποκλεισμός θα γίνεται «με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών», αφού αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι διοργανώσεις αυτές είναι υπό την εποπτεία τους.

Στο άρθρο 5 η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως πρόκειται παρανόηση από την πλευρά των ανθρώπων της UEFA. Ίσως επειδή η ορολογία δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο. Θεωρούν, ωστόσο, από τη ΓΓΑ πως θα βρουν τη χρυσή τομή για το κομμάτι των τακτικών δικαστών.

Η απάντηση του Σταύρου Κοντονή στην UEFA επί των πρώτων παρατηρήσεων θα σταλεί έως αύριο το βράδυ. Το επιτελείο του υφυπουργού είναι σε ανοιχτή με την υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή, ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία και να μπει στοπ σε κάθε πιθανότητα ενός ποδοσφαιρικού grexit.

Υπάρχει η εκτίμηση πως οι δύο πλευρές με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία ώστε το νομοσχέδιο να πάει ατόφιο προς ψήφιση στην Βουλή στις 6-7/5.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.